Annemie Turtelboom en Bart Somers lijsttrekkers in Antwerpen. Dirk Van Mechelen gaat federaal

Het provinciaal bestuur van Open Vld Antwerpen heeft vanavond, woensdag 8 januari, de lijsttrekkers voor de verkiezingen van 25 mei 2014 aangeduid. Deze beslissing werd in consensus genomen tussen de verschillende kandidaten. Annemie Turtelboom, minister van Justitie, zal de federale lijst trekken voor de provincie Antwerpen. Dirk Van Mechelen, burgemeester van Kapellen en Vlaams parlementslid, zal op de tweede federale plaats staan. Bart Somers, burgemeester van Mechelen en federaal parlementslid, wordt lijsttrekker op de lijst voor de Vlaamse verkiezingen.

Nu de lijsttrekkers gekend zijn, kunnen de Open Vld militanten zich kandidaat stellen om de andere plaatsen op de lijsten in te vullen. Open Vld voorzitter Gwendolyn Rutten: “Een grote en belangrijke provincie als Antwerpen heeft een sterk team nodig. Met Annemie, Bart en Dirk hebben we aan de kop van de lijsten ploegspelers van topniveau.”

Annemie Turtelboom, die de federale lijst trekt, bedankt alle leden en is opgetogen dat ondanks het feit dat er meerdere sterke kandidaten waren, er uiteindelijk in onderling overleg een overeenkomst werd bereikt. “We trekken met twee sterke lijsten naar de verkiezingen, en zullen ons samen smijten voor een beter Antwerpen.” 

Bart Somers, die de Vlaamse lijst trekt, voegt toe: “Samen met een sterke lijst gaan we een positieve campagne voeren. Mensen willen immers dat we werken aan een beter Vlaanderen.”

Dirk Van Mechelen, tweede op de federale lijst, beaamt: “Politiek is een ploegsport. Ik zet mee mijn schouders onder de lijst van Annemie. We zullen samen met Bart en de ganse ploeg ons uiterste best doen voor de provincie Antwerpen.”

Korte bio 
Annemie Turtelboom (’67) is minister van Justitie in de federale regering. Eerder was ze minister van Binnenlandse Zaken (2009- 2011) en Asiel en Migratie (2008 – 2009). Sinds 2003 is zij parlementslid.

Bart Somers (’64) is federaal parlementslid en burgemeester van Mechelen sinds 2001. Eerder was hij minister-president van de Vlaamse regering (2003-2004) en Vlaams parlementslid (2004-2007). Van 2004 tot 2009 was hij voorzitter van VLD.

Dirk Van Mechelen (’57) is momenteel Vlaams parlementslid en sinds 2001 burgemeester van Kapellen. Tot en met 2009 was Vlaams minister van Financiën en Begroting (2001) en viceminister-president (2007-2009). Eerder was hij Vlaams minister van Economie (1999-2001) van Media (‘99-‘03) en van Ruimtelijke Ordening (99-09). Eerder was hij parlementslid.

Share on:

Leave a comment