Datum authentieke leningsakte bepalend voor woonbonus

Viceminister-President en Vlaams Minister van Begroting en Financiën Annemie Turtelboom (Open Vld) onderstreepte  in de Commissie Financiën van het Vlaams Parlement dat het nieuwe systeem van de woonbonus ingaat vanaf 1 januari 2015, “zoals eerder al herhaaldelijk gecommuniceerd door de Vlaamse Regering”. Dit als antwoord op een vraag van CD&V-parlementslid Katrien Partyka.

De nieuwe regeling zal worden opgehangen aan de datum van de authentieke leningsakte. Dit om aan te sluiten bij de huidige administratieve praktijk en om de uitvoerbaarheid van de maatregel te respecteren.

“Vlaanderen staat aan de top op vlak van de eigendomsgraad”, maakte minister Turtelboom duidelijk. “Op enkele jaren tijd is er een toename geweest van 65 naar 75 procent. Liefst tachtig procent van onze gepensioneerden hoeven zich geen zorgen te maken, ze zijn vrij en onbelast eigenaar van hun woning. Ik wil deze evolutie blijven stimuleren. Willen we de woonbonus in de toekomst betaalbaar maken, moeten we nu eenmaal beperkt bijsturen.”

Share on:

Leave a comment