De energielening is een succes

Zes maanden na de invoering van de energielening meent Vlaams Energieminister Annemie Turtelboom (Open VLD) dat deze haar doel bereikt. De kaap van 2.000 leningen is overschreden.

Bron: De Zondag, 21 juni 2015

De energielening is bedoeld om energiebesparende maatregelen in je woning te financieren. Je kan maximaal 10.000 euro lenen, terug te betalen in 5 jaar aan een intrestvoet van 2 procent of 0 procent voor kwetsbare groepen. De teller staat vandaag op 2.029 goedgekeurde leningen. Dat is goed voor 15 miljoen euro investeringen in energiebesparende maatregelen en een totale besparing van 1 miljoen euro op de energiefactuur. “Gemiddeld wordt er jaarlijks 9.558 kilowattuur bespaard per dossier. Als je dat omrekent naar aardgas, betekent dat een energiebesparing van 530 euro per energielening per jaar.”

Zowat de helft van de leningen wordt gebruikt voor het plaatsen van hoogrendementsglas en ramen (989 dossiers). Daarna volgen dakisolatie (613 dossiers) en de plaatsing van een condensatieketel (419 dossiers). Sinds april kan je er ook de plaatsing van zonnepanelen mee financieren. (pcok)

Info: www.energiesparen.be/energielening

2029energieleningen-01
Share on:

Leave a comment