Energielening in de lift

De Vlaamse overheid heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar al 1.071 energieleningen toegekend voor een bedrag van 7,8 miljoen euro. Dat is 1,6 miljoen meer dan de eerste drie maanden van 2015.

Bron: Het Laatste Nieuws, maandag 25 april 2016

Vlamingen die investeren in isolatie, hoogrendementsglas of een condensatieketel, kunnen sinds vorig jaar tot 10.000 euro lenen via de Vlaamse overheid aan een intrest van 2% – of 0% voor kwetsbare gezinnen – over vijf jaar. Omdat de lening meteen veel succes kende, verhoogde energieminister Turtelboom (Open Vld) het budget dit jaar van 30 naar 55 miljoen euro. Dat geld komt van pas, want de vraag blijft groot. “Gemiddeld wordt 7.420 euro ontleend en wordt een energiebesparing geboekt van 672 euro per jaar. Daardoor betaalt de lening zichzelf op den duur terug”, aldus Annemie Turtelboom. “De gezinnen die er gebruik van maken, genieten bovendien van een verhoogd comfort en een waardevermeerdering van hun woning.”

Een verdere verhoging van het budget is de komende jaren niet nodig. De financiering gebeurt voortaan met de terugbetaling van de lopende leningen.

Share on:

Leave a comment