Kabinetschefs liberale kabinetten gekend

Vandaag maken Annemie Turtelboom, Viceminister- President en Vlaams Minister van Financiën, Begroting en Energie en Sven Gatz, Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel hun kabinetschefs bekend.

Sas van Rouveroij wordt voor viceminister- president Turtelboom kabinetschef verantwoordelijk voor het kabinet Algemeen Beleid. van Rouveroij was in de vorige legislatuur voorzitter van de Open VLD- fractie in het Vlaams parlement. Hij studeerde rechten en havenbeheer aan de universiteit van Gent en was tussen 1989 en 2009 schepen van de stad Gent. Hij bekleedde in het verleden al het voorzitterschap van verschillende organisaties zoals de VVSG en het Havenbedrijf van Gent en is momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van de UGent.

Lieve Schuermans wordt voor viceminister- president Turtelboom kabinetschef verantwoordelijk voor Financiën, Begroting en Energie. Schuermans was tot nu Inspecteur van Financiën en in het verleden was zij actief als adjunct kabinetschef Financiën en Begroting bij de ministers Dewael, Van Mechelen en Vanhengel.

Luc Jansegers wordt voor minister Gatz kabinetschef verantwoordelijk voor Cultuur, Media, Jeugd en Brussel. Jansegers was tot nu administrateur- generaal voor het Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenonderwijs en Studietoelagen. Hij was in het verleden al actief op het kabinet van Patrick Dewael, toenmalig minister van Cultuur en als kabinetschef op het kabinet Onderwijs van Marleen Vanderpoorten en het kabinet Begroting en Ruimtelijke Ordening van Dirk Van Mechelen.

Share on:

Leave a comment