Turtelboom steekt nabestaanden brand Melle hart onder de riem

Donderdag 6 augustus sloeg het noodlot toe. Bij een brand in een rusthuis in het Oost-Vlaamse Melle kwamen negen bewoners om het leven. Minister Turtelboom kwam twee dagen eerder dan gepland terug uit vakantie om de nabestaanden en personeelsleden van het rusthuis een hart onder de riem te steken en de hulpverleningsacties op te volgen.

Omstreeks 8u ’s avonds brak brand uit in het rusthuis Kanunnik Triest in het Oost-Vlaamse Melle. Onmiddellijk snelden buurtbewoners en toevallige passanten toe om de verpleegsters van het rusthuis te helpen. Zeven minuten na de noodoproep arriveerde ook de brandweer.

Ondanks het snelle optreden van de brandweer, eiste de brand een zware tol. De sterke rookontwikkeling bemoeilijkte de reddingsoperatie, waardoor negen personen niet meer gered konden worden. Acht van hen zouden door rookintoxicatie om het leven zijn gekomen, een negende stierf op weg naar het ziekenhuis.

Minister Turtelboom twijfelde geen seconde en onderbrak haar vakantie in het Italiaanse Puglia om haar medeleven te komen betuigen. “Een brand met zoveel slachtoffers veroorzaakt enorm veel menselijk leed. Als minister van Binnenlandse Zaken is het belangrijk dat je op het terrein aanwezig bent om naar de mensen te luisteren, ze een hart onder de riem te steken.” Minister Turtelboom bedankte de hulpverleners voor hun snelle optreden.

Share on:

Comments are closed.