Notarissen lanceren I-PAD APP

De Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN) heeft altijd een goede communicatie toegepast, zowel naar de notarissen toe, maar ook naar het grote publiek. Naast hun website, Twitter account en Facebook hebben ze nu een eigen iPad-applicatie klaargestoomd. Op die manier creëren de notarissen een extra kanaal om het grote publiek van toegankelijke, objectieve en betrouwbare juridische informatie te voorzien. De app ‘Notanews’ is gratis te downloaden via de App Store.

De website www.notaris.be en het mobiele broertje m.notaris.be zijn de speerpunten van die goede communicatie. Men vindt er o.a. uitgebreide informatie over huwen en samenwonen, scheiden, erven en schenken, het kopen of verkopen van een woning of het opstarten van een bedrijf. Elk jaar zijn er meer dan  5,5 miljoen bezoekers op hun sites. “De Federatie zorgt voor een dienstverlening die steeds op maat van de cliënt is.  In een wereld met steeds meer complexe structuren en dito vragen van het cliënteel, is dit onmisbaar”, legt Minister van Justitie Annemie Turtelboom uit.

Nieuwe app: Notanews

Met de nieuwe IPAD-APP Notanews heeft u meteen toegang tot al het notariële nieuws over vastgoed, familiezaken en ondernemingen. Ook de Notarisbarometer, het jaarverslag en een hele reeks brochures zijn beschikbaar. Notanews bevat ook alle brochures die de notarissen maakten in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting.  Notarissen en notarismedewerkers hebben via een paswoord toegang tot extra info op de app, waaronder juridische teksten en enkele interne publicaties.

Lorette Rousseau, voorzitter van de KFBN legt uit: ‘Het notariaat hecht veel belang aan communicatie. Het is onze maatschappelijke plicht om de burgers zo goed mogelijk te informeren. Wij zijn dus erg blij met deze applicatie die een mooie aanvulling is op onze andere communicatiemiddelen.’

Notanews is op de iPad eenvoudig te downloaden via de App Store (zoeken op ‘Notanews’). De applicatie is volledig gratis.

 

 

 

 

Share on:

Leave a comment