Ruim 360 Vlaamse energieleningen afgesloten in eerste twee maanden

Sinds de opstart van de Vlaamse energielening begin dit jaar, hebben 363 gezinnen gebruikgemaakt van de mogelijkheid om tegen een lage rente geld te lenen voor het uitvoeren van energiebesparende ingrepen. Dat heeft Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open Vld) donderdag gezegd tijdens een persconferentie op Batibouw.

Bron: Belga, donderdag 26 februari 2015

De Vlaamse energielening werd begin dit jaar ingevoerd, om gezinnen aan te sporen om bijvoorbeeld hun daken, vloeren en muren te isoleren, hun ramen te vervangen, of een condensatieketel of warmtepomp te plaatsen.

De gezinnen kunnen tot 10.000 euro lenen voor dergelijke ingrepen, tegen een rente van 2 procent. Bepaalde kwetsbare groepen lenen zelfs tegen 0 procent.

Na twee maanden werden 363 energieleningen ondertekend, voor een bedrag van gemiddeld 3.700 euro, deelde Turtelboom donderdag mee. Bijna de helft (159) werd afgesloten in Antwerpen, in de andere provincies gaat het om een 40- tot een 60-tal leningen. Er waren tot nu toe 56 leningen voor kwetsbare groepen.

Er is dit jaar een budget beschikbaar voor 3.500 energieleningen.

Share on:

Leave a comment