“Sleutelrol voor Civiele Bescherming bij verdelen virusremmers A/H1N1″

BRUSSEL 10/09 (BELGA) = “De Civiele Bescherming speelt een sleutelrol in de verdeling van de geneesmiddelen tegen de A/H1N1-griep.” Als het werkelijk tot een pandemie komt, zal de Civiele Bescherming een nog veel grotere rol spelen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) donderdag gezegd toen ze in de Brusselse gemeente Haren de levering van een lading antivirale middelen bijwoonde.

Op 14 augustus besliste de beleidscel Influenza om, in de strijd tegen de A/H1N1-griep, de antivirale middelen en de chirurgische maskers die in nationale strategische stocks worden bewaard, te verdelen via de apotheken. Artsen kunnen ze daar ophalen en zo gratis bezorgen aan risicogroepen die door de griep besmet zijn.

Woensdag werd gestart met de verdeling vanuit de nationale strategische stocks. De Civiele Bescherming brengt de geneesmiddelen en maskers bij de groothandelaars, die ze via hun traditionele kanalen aan alle voor het publiek opengestelde apotheken bezorgen. Zo ook in Haren, waar Turtelboom donderdag kwam kijken hoe de geneesmiddelen door de Civiele Bescherming van Liedekerke bij de farmaceutische distributiegroep CERP werden geleverd.   

Turtelboom benadrukte tijdens haar bezoek dat de Civiele Bescherming een nog veel grotere rol zal spelen, mocht het werkelijk tot een pandemie komen./.GEJ/(VRW)

Share on:

Comments are closed.