Turtelboom bevestigt brandweerhervorming

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom wil doorgaan met de brandweerhervorming. Dat verklaarde ze zaterdag bij de inhuldiging van twee nieuwe brandweerauto’s in Grobbendonk in de Antwerpse Kempen.

De brandweer van Grobbendonk nam zaterdagavond tijdens een korte plechtigheid twee nieuwe brandweerwagens officieel in gebruik. Burgemeester Herman Wouters (Open Vld) overhandigde aan brandweercommandant Jurgen Van Looy officieel de sleutels van beide voertuigen. Ook schepen en senator Martine Taelman was van de partij.

De brandweer beschikt nu over een nieuwe snelle en volledig uitgeruste commandowagen en een nieuwe ladderwagen. Voor het eerst kon de brandweer die nieuw aankopen, zij het met een huurkoop-contract over 10 jaar. Grobbendonk is een gemeente met iets meer dan tienduizend inwoners en 34 vrijwilliger-brandweermannen.

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) feliciteerde het gemeentebestuur en de brandweer van Grobbendonk dan met de investeringen in de brandweer. Ze noemde het een voorbeeld van engagement van een gemeente voor de veiligheid van haar burgers. Volgende week zondag kan het publiek tijdens de opendeurdag van de brandweer beide voertuigen uitgebreid bewonderen.

Tijdens haar toespraak zei de minister verder te willen ijveren voor de brandweerhervorming, die onder haar voorgangers op gang werd gebracht. Maar ze waarschuwde ervoor dat de realisatie in deze budgettaire noodtijden veel creativiteit zal vergen, en de inzet en het engagement van alle betrokken partijen.

Share on:

Comments are closed.