Twaalf scholen besparen 52.600 euro op energiefactuur

Twaalf scholen van het Stedelijk Onderwijs bewezen dit schooljaar dat kleine beetjes helpen. Ze bespaarden samen 52.600 euro op hun gas- en elektriciteitsverbruik.

Bron: Gazet van Antwerpen, dinsdag 2 juni 2015

Elf basisscholen en een secundaire school van het Stedelijk Onderwijs werden gisteren in het Ecohuis in Borgerhout in de bloemetjes gezet. Ze slaagden erin dit schooljaar hun energiefactuur met 7,5 procent te verminderen.

Schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open Vld) en Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open Vld) benadrukten dat kleine energiebesparende maatregelen grote gevolgen kunnen hebben.

“Een lagere energiefactuur laat toe in andere zaken te investeren”, zei Annemie Turtelboom. “Bovendien leren kinderen dat zuinig omspringen met energie het milieu ten goede komt. Tien tot vijftien procent van het energieverbruik zit tussen de oren: door ons eigen gedrag aan te passen, kunnen we op energie besparen.”

De twaalf scholen namen deel aan de sensibiliseringsactie Energiecoole School die het Stedelijk Onderwijs in 2012 samen met netwerkbeheerder Eandis lanceerde.

De doelstelling is om tegen 2020 de CO2-uitstoot met 50 procent te verlagen en 20 procent minder energie te verbruiken in vergelijking met 2005.

Eandis-afgevaardigde Rudy Aerts overhandigde aan elf scholen die minstens 5 procent bespaard hadden op hun energiefactuur een cheque van 500 euro, die ze mogen gebruiken voor een duurzame aankoop of een schoolreis.

Het energiecoole project wordt volgend jaar voortgezet.

 

 

Share on:

Leave a comment