Nieuws

Een scène uit 'Squid Game' die internationale kijkers schokte

www.wikitree.co.kr

Er zijn vele ontelbare aspecten van de Netflix serie ' Inktvisspel ' waardoor de show een wereldwijde megahit K-drama werd.

Het drama trok de aandacht van kijkers met een dystopische wereld waarin mensen tot het uiterste worden gedreven terwijl ze kindergames spelen om een ​​forfaitair geldbedrag te winnen dat in hun leven verhandelt als een ticket om de games te spelen. Niet alleen dat, er waren plotwendingen die de kijkers op het puntje van hun stoel hielden.

Onlangs bespraken Koreaanse internetgebruikers enkele aspecten van het populaire drama dat internationale fans schokte. Een van de meest spraakmakende scènes was toen Ki Hoon zijn dochter een geschenkdoos gaf die hij won van een kraanspel. Toen Ki Hoon's dochter opgewonden de doos opende, werd ze alleen begroet met een neppistool, dat eigenlijk een aanmaakblokje is. In Zuid-Korea zijn wapens illegaal; daarom was het voor de Zuid-Koreaanse kijkers duidelijk dat Ki Hoon zijn dochter nooit een echt pistool zou geven. Voor sommige buitenlandse fans die in landen wonen waar wapens legaal zijn, was dit echter een van de schokkende scènes. Veel fans die in Amerika wonen, kozen deze scène vaak als een van de meest schokkende scènes uit het drama.

Er was echter een andere scène waarin veel internationale fans ervoor kozen om schokkender te zijn dan het geschenk van Ki Hoon aan zijn dochter - dat wil zeggen, de scène waarin Oh Il Nam de laatste keuze krijgt om het spel te beëindigen of niet.

Tijdens het begin van het drama kregen de deelnemers van het spel de kans om te stemmen om dit levensbeëindigende spel al dan niet te beëindigen. Na het eerste 'Green Light, Red Light'-spel, waarbij een enorm aantal deelnemers werd gedood, bleven de rest van de deelnemers in paniek achter. Velen van hen wilden het spel verlaten. Uiteindelijk kregen ze de kans om te stemmen - als de meerderheid zou stemmen om het spel te verlaten, zouden alle deelnemers ongedeerd kunnen vertrekken. Als de meerderheid zou stemmen om te blijven, dan zou iedereen doorgaan in dit doodsspel.

Toen het einde van de stemming naderde, stemden 100 deelnemers om te vertrekken en 100 deelnemers stemden om te blijven, waardoor de laatste stem aan Oh Il Nam, deelnemer nummer 1 overbleef. Veel internationale kijkers verwachtten dat Oh Il Nam zou stemmen om door te gaan met de wedstrijd, want als hij deed het niet, de show zou tot een einde komen.

Veel internationale kijkers beweerden dat ze zo verrast waren toen Oh Il Nam stemde om te vertrekken en meer geschokt waren over de scène nadat ze zijn echte identiteit kenden. Veel van deze kijkers beweerden dat deze scène een van de grootste redenen was waarom ze zo tot de show werden aangetrokken. Nadat Oh Il Nam 'Nee' had gestemd, legden ze uit dat ze niet konden voorzien wat er in de show zou gebeuren.

Dit kwam omdat deze scène meestal het keerpunt is wanneer het verhaal van deze overlevingsthrillershows zich begint te ontvouwen. Dit type scène werd gezien in verschillende death-games die te zien waren in 'Battle Royal' of 'Hunger Game' wanneer alle deelnemers gedwongen worden door te gaan in de death games. 'Squid Game' zorgde echter voor een plotwending waarbij alle deelnemers mochten vertrekken maar later de keuze maakten om terug te komen. Deze scène liet ook zien hoe mensen bereid zijn hun leven te riskeren om uit hun helse leven met schulden te komen.

Veel internationale kijkers kozen deze scène als een van de meest schokkende scènes in het drama en maakten het onmogelijk om te voorspellen hoe het verhaal zich vanaf dat moment zou ontvouwen.

Wat vind je van deze scène?