Nieuws

14:00 Taecyeon's zaak duikt weer op terwijl het debat over de militaire vrijstelling van BTS voortduurt

14:00 uurlidTaecyeonde zaak dook weer op toen het debat overBTS's militaire vrijstelling gaat door.

Naar aanleiding van de controversiële journalistieke berichtgeving doorMBC's 'PD Note', gingen berichten in de media over het landelijke debat over de wijziging van de militaire vrijstellingswet door. Een van de mediakanalen gemeld dat netizens de zaak van Taecyeon weer aan het licht brengen terwijl het debat voortduurt.

Taecyeon gaf zijn permanente verblijfsvergunning in de VS in 2010 op om Korea te dienen, en door de jaren heen opnieuw lichamelijk onderzoek af te leggen nadat hij in 2012 en 2013 twee operaties voor zijn schijfblessure had ondergaan, in tegenstelling tot andere atleten of beroemdheden die gewoon de rol van een ambtenaar accepteerden in hetzelfde geval van een hernia.

Ondertussen werd in juni 2021 een nieuwe wet op de militaire dienst van kracht, waardoor personen in de populaire cultuur en de kunsten die zijn erkend voor prestigieuze culturele verdiensten, hun dienstplicht kunnen uitstellen tot de leeftijd van 30.

BTS, die in 2018 de Presidential Order of Cultural Merit ontving (en daarmee de jongste ooit populaire cultuurfiguur werd), kon het oudste lid van de groep, Jin, zijn verplichte dienstplichten uitstellen tot 31 december 2022.

Echter, zoals de minister van Cultuur, Sport en Toerisme onlangs de noodzaak van het bijbehorende debat over de militaire dienstuitzondering van de groep BTS benadrukte, wordt de wijziging een hot maatschappelijk onderwerp buiten de muziekindustrie.