Blogs

2009 in K-POP: De SOLO HITS

Vandaag blikken we terug op enkele legendarische solohits die 2009 domineerden.

2009 had veel druk en last om te dragen vanwege het enorme succes van het voorgaande jaar in de muziekindustrie. 2009 viel echter niet tegen, want dat jaar werden er veel bops en geweldige nummers uitgebracht. Vorige week hebben we een kijkje genomen in deHETE rookiesvan het jaar. Vandaag zullen we alle solonummers bekijken die 2009 tot een plezieriger jaar hebben gemaakt.

1) Son Dambi - zaterdagavond

Na haar verslavende 'Crazy' keerde ze het jaar daarop terug met nog een retrohit die de Koreanen boeide. Saturday Night was een retronummer dat mensen deed terugdenken aan de jaren 80. Niet alleen dat, Son Dambi bracht dit concept heel goed tot stand, waardoor ze in die tijd een van de TOP-solozangeressen was. Iedereen probeerde op dat moment te dansen op 'Saturday Night' en creëerde zeker een syndroom.

2) Wheesung (Realslow) - Slapeloosheid

Wheesung kreeg in 2009 eindelijk weer een doorbraak toen hij Insomnia uitbracht. Het is alweer een tijdje geleden dat we hem voor 2009 in de TOP-hitlijsten hebben kunnen zien, dus dit was een behoorlijk betekenisvol moment voor de zanger. Niet alleen dat, het nummer zelf was een erg aanstekelijk nummer om naar te luisteren (en dat is het nu nog steeds!)

3) IU - Marshmallow

IU werd op dit moment niet als een topster beschouwd, maar ze bewandelde op dit moment zeker haar weg naar het sterrendom. Door de TOP 20 in de hitlijsten te bereiken, verdiende IU langzaamaan haar titel als de fee van het land of het kleine zusje van het land. Ik bedoel, hoe schattig is dit - we kunnen deze kant van IU zeker niet meer zien!

4) G-Dragon - Hartenbreker

Het legendarische Big Bang-lid maakte zijn solodebuut met 'Heartbreaker', en jongen, hij brak zeker de harten van dames. Zijn muziek werd goed ontvangen door het publiek en nog steeds luisteren veel mensen naar deze jam. Ook was de albumhoes gewoon GEWELDIG -- veel mensen wilden zijn album voor de unieke albumhoes.

5) Kim Tae Woo - Liefdesregen

Nu herinnerd als de populairste single van Kim Taewoo tot nu toe, is Love Rain een super pakkend en geweldig nummer om op te jammen. Het was een geweldige track voor het herfstseizoen en eindigde als nummer 7 op Melon's TOP 100-hitlijst van 2009.

6) Baek Ji Young - Mijn oorsnoepjes

Hoewel dit meer als een duet wordt beschouwd dankzij Taecyeon's optreden om 14.00 uur, werd het toch uitgebracht onder de naam Baek Ji Young, en dit was de eerste keer in drie jaar dat de dame een dance-single promootte. Niet alleen dat, de beestachtige leden van 14.00 uur maakten het nummer nog heter en aantrekkelijker. We weten dat iedereen altijd al het 'I Love You Te Quiero'-gedeelte wilde proberen!

7) K.Will - De tranen laten vallen

De ballad-solist deed het in 2009 na zijn succesvolle run in 2008 met 'Love 119'. Hij bracht in 2009 een meer emotionele en trage track uit en werd over het algemeen goed ontvangen door het publiek. K.Will werd in die tijd een van de meest populaire mannelijke balladsolisten en hij blijft ons vandaag de dag nog steeds geweldige muziek bezorgen.

Nou, daar heb je het! Hier waren enkele van de populairste solo-tracks van 2009. We weten het, we weten het - er moet nog zoveel meer worden geïntroduceerd. Houd ons in de gaten voor volgende week, want we introduceren de HEETSTE jongensgroepnummers van het jaar. Was er een nummer dat deze lijst niet maakte? Laat het ons weten in de reacties hieronder!