Blogs

2010 in K-POP: The Boy Groups

Welkom bij een nieuwe week vol herinneringen in de K-pop-industrie. Vorige week hebben we een kijkje genomen in derookie groepenvan 2010, die de hele muziekscene volledig domineerde. De veteranengroepen waren waarschijnlijk erg nerveus over de hele rookie-line-up, aangezien de meeste van die groepen uiteindelijk het tijdperk van de tweede/derde generatie domineerden! Laten we eens kijken naar de hits van de jongensgroep in 2010 die de aandacht trokken!

2AM - Laat je nooit meer gaan

De sentimentele & getalenteerde jongens van 2AM keerden begin 2010 terug als een van de eerste albums van een jongensgroep dat jaar. Het was tot nu toe het populairste nummer van 2 uur 's nachts, en het werd vaak in een meme opgenomen omdat de tekst kon worden omgezet in een meer komische situatie.

CNBLUE - Liefde

CNBLUE werd genoemd in het rookie-artikel, maar het is moeilijk om ze niet opnieuw te noemen wanneer ze een paar maanden later sterk toeslaan. Hun nummer 'Love' was pas hun tweede album en kreeg toch brede aandacht voor het hebben van zo'n aanstekelijk nummer. Niet alleen dat, de enige andere actieve boyband in die tijd was labelgenoot FT ISLAND. FT ISLAND was gericht op het leveren van meer ballad-tracks, dus de mid-tempo / lovey-dovey-tracks die CNBLUE uitbracht, waren gericht op een nieuw publieksspectrum.

BEEST (Hoogtepunt) - Schok & Adem

Nadat hij in 2009 de K-pop-industrie binnendrong, maakte BEAST (nu bekend als Highlight) veilig zijn plek in een jongensgroep van het hoogste niveau door in 2010 twee nummers uit te brengen. 'Shock' werd uitgebracht in de eerste helft, terwijl 'Breath' werd uitgebracht in de tweede helft van het jaar. Beide nummers presteerden erg goed in de hitparades, en ze waren in staat om hun agressieve, 'beestachtige' kant te laten zien door middel van hun optredens.

14:00 - Zonder U

Na een zeer succesvol 2009 ging 2PM door met het uitbrengen van 'Without U.' De jongens waren gewoon op dreef en de lente-release gaf fans nog een reden om bij mooi weer te jammen.

MBLAQ - Y

Iedereen wist dat zodra je die diepe ademhaling / hijgen hoorde, het lied van MBLAQ begint. De sexy intro en de aanstekelijke beat van het nummer bezorgden MBLAQ een plek in de toplijsten toen het nummer werd uitgebracht. Om nog maar te zwijgen van het optreden van Leejoon dat buitengewoon aantrekkelijk was dat vrouwelijke fans verliefd werden.

SHINee - Lucifer

De faam stopte ook niet voor de mooie jongensband SHINee, want ze brachten een sterk nummer uit voor de zomer van 2010. Met 'Lucifer' als titel van het nummer kreeg het zelfs controverse in het conservatieve Korea, maar het nummer was nog steeds een geweldig nummer zomerjam waar nog steeds veel naar wordt geluisterd.

Super Junior - Bonamana

Super Junior begon plezier te krijgen met hun geestige songtitels, aangezien 'Sorry, Sorry' vorig jaar een grote hit werd. Ze keerden terug met 'Bonamana' in 2010, een woordspeling, en Super Junior presteerde dat jaar in alle opzichten goed.

Het is belangrijk op te merken dat 2010 ook een jaar was dat de beste jongensgroep destijds Oerknal was volledig inactief. Leden hadden solo-activiteiten, maar er waren geen groepspromoties; zo stormden de andere jongensgroepen van de tweede generatie binnen en maakten naam voor zichzelf in de muziekindustrie. De jongensgroepen die in dit artikel worden genoemd, hebben op dit moment zo'n 2-3 jaar lang de K-popscene vertegenwoordigd die jongensgroepen vertegenwoordigen (samen met de toevoeging van andere verschillende groepen zoals Infinite en TEEN TOP), maar ze hebben deze positie niet voor niets -- het was echt talent in combinatie met geweldige muziek waar luisteraars en fans over de hele wereld blij van werden.

Volgende week zullen we de solohits bespreken die 2010 overnamen -- solo was zeker de stap in 2010 als we een voorproefje nemen van artiesten, zoals Lee Hyo Ri en BoA.

Wat was je favoriete jongensgroepshit van 2010? Was er een nummer dat niet op de lijst stond? Laat het ons weten in de reacties hieronder!