Blogs

2016 vs. 2020: wat is het echte gouden jaar van K-Drama's?

Met het grote succes van de meeste K-Drama's in 2020, met in de hoofdrol de meest geweldige acteurs, vaak in hun comeback-rollen en ervaren acteurs die doen waar ze goed in zijn, voeren fans van K-Drama's een verhit debat over de vraag of 2020 doorgaat. om 2016 te overtreffen als de ware gouden eeuw van K-Drama's.

2016 bracht ons hoogst gewaardeerde en onvergetelijke drama's die de geschiedenis in zullen gaan als ongetwijfeld iconisch. 2020 dringt er echter op aan een naaste concurrent te worden met het onstuitbare momentum dat dit jaar door de K-Drama's wordt getoond. Ook al komen er de komende twee maanden nog meer K-Drama's aan, hier is een korte vergelijking van de best beoordeelde drama's van beide jaren om te bepalen welk jaar het meest waarschijnlijk herinnerd zal worden als het gouden jaar van K-Drama's.

Het is belangrijk op te merken dat K-Drama's met alleen kabel in de meeste gevallen natuurlijk een lagere beoordeling hadden vanwege het lagere aantal kijkers van kabeldrama's in tegenstelling tot free-to-air-drama's. Aan de andere kant schoten free-to-air-drama's omhoog in kijkcijfers. Dit betekent echter niet dat de ene beter was dan de andere, maar alleen dat free-to-air-drama's toegankelijk zijn voor een groter deel van de Koreaanse bevolking. Het algehele succes van beide soorten kan echter worden bepaald via de reactie van Netizens op hetzelfde, hoewel het een abstracte maatstaf zal zijn en van persoon tot persoon zal verschillen. Deze lijst is ook geenszins een absolute weergave van de betrokken jaren in K-Drama, gezien het feit dat veel 2020 K-Drama's nog steeds worden uitgezonden of nog moeten worden uitgezonden. Blijf op de hoogte voor bijgewerkte versies!

Volgens Nielsen Korea was 'Goblin' een van de best beoordeelde K-Drama's van 2016, met een totaal aantal kijkers van 12,81% in Zuid-Korea. Ondanks dat het een drama was dat alleen via de kabel werd uitgezonden, kreeg Goblin een enorme wereldwijde populariteit en is het nog steeds een van de meest bekeken en meest geliefde K-Drama's aller tijden. Aan de andere kant kreeg 'The World Of The Married' maar liefst 16,9% algemene beoordeling in Zuid-Korea, waarmee het de leiding nam als een van de best beoordeelde K-Drama's ooit. Het is echter moeilijk om af te wegen welk drama door de eeuwen heen meer impact heeft gehad of een blijvende indruk zal maken. 'Goblin' genoot een ongelooflijk succes, dat tot op de dag van vandaag wordt volgehouden. Daarentegen, ondanks dat het het best beoordeelde K-Drama in Korea is, kon 'The World Of The Married' het succes van 'Goblin' in het buitenland niet overtreffen. Deze gaat zeker naar ‘Goblin’!

Van de gratis uitgezonden drama's kreeg 'Descendants Of The Sun' een historische score van 28,58%, waarbij elke aflevering individueel nog meer scoorde. Hoewel het oneerlijk is om de beoordelingen te vergelijken, ondanks dat ze op kabel-tv werden uitgezonden, kreeg 'Itaewon Class' een beoordeling van 11,8% en was zelfs populairder in het buitenland. De populariteit van beide shows is ongekend en blijft stijgen naarmate meer fans van K-Dramas er dieper op ingaan. Als zodanig zou het een schande zijn om de ene boven de andere te rangschikken. De enige mogelijke oplossing zou een gelijkspel zijn.

De megahit-mysteriethriller 'Signal' kreeg in totaal 8,8% landelijke gemiddelde beoordelingen terwijl het alleen een kabeldrama was. Het drama creëerde een niche voor het genre en maakte het zelfs populair door zijn originele vertolking. Signaal blijft zonder twijfel een van de beste representatieve drama's van het genre. Aan de andere kant scoorde het tweede seizoen van 'Stranger' gemiddeld 7,2%, een duidelijke stijging ten opzichte van het eerste seizoen, hoewel lager dan 'Signal'. Als het echter om wereldwijde populariteit gaat, werd het tweede seizoen van 'Stranger' veel meer verwacht en bekeken door kijkers, dankzij streamingdiensten zoals Netflix. Hoewel fans hoopvol zijn voor het tweede seizoen van 'Signal' binnenkort, wordt de uitzenddatum steeds naar achteren geschoven, en het is niet meer dan eerlijk dat 'Stranger 2' deze neemt.

'Romantic Doctor Teacher Kim', een ander gratis te zien drama, behaalde in 2016 20,39% gemiddelde landelijke beoordelingen volgens AGB Nielsen. Gezien het feit dat Romantic Doctor Teacher Kim een ​​tweede seizoen kreeg, dat ook in 2020 werd uitgezonden, met een gemiddelde van 18,4 %, het is gemakkelijk een van de meest populaire medische drama's. Tegelijkertijd behaalde 'Hospital Playlist', een drama dat alleen via de kabel te zien was, een gemiddelde beoordeling van 9,9%. Rekening houdend met de algehele populariteit van de drama's, waren beide ongelooflijk populair, maar 'Hospital Playlist' neemt gemakkelijk de leiding.

Beide werken vanLee Min Ho, 'Legend of The Blue Sea' en 'The King: Eternal Monarch' vallen binnen het bestek van onze discussie. 'Legend Of The Blue Sea' was een free-to-air drama en kreeg landelijk een rating van 17,58%. Het was ook immens populair in het buitenland en is een cultklassieker K-Drama geworden die bijna elke fan van K-Drama als favoriet herkent. Aan de andere kant deed 'The King: Eternal Monarch' het heel goed in het buitenland, maar de kijkcijfers namen een duik in Zuid-Korea met 8,1%, ook al werd het uitgezonden als free-to-air. Daarmee neemt ‘Legend Of The Blue Sea’ zeker de leiding.

Ten slotte was 'Moonlight Drawn By Clouds', met een gemiddelde van 18,3%, een free-to-air-drama. Hoewel het niet direct kan worden vergeleken met een kabeldrama, zijn de populariteit van dit drama en 'It's Okay To Not Be Okay' absoluut nek aan nek. 'It's Okay To Not Be Okay' kreeg een gemiddelde beoordeling van 5,4%, kwam op de lijst van de best beoordeelde kabeltelevisiedrama's en was ook wereldwijd ongelooflijk populair. Ook al is het moeilijk om te beslissen welke van deze 2 de kroon spant, 'It's Okay To Not Be Okay' zou onze keuze zijn.

Hoewel het een hechte band was, diende 'It's Okay To Not Be Okay' als de tiebreak, wat heeft bewezen dat 2020 het gouden jaar is voor K-Drama's van deze generatie, althans voorlopig! (Opmerking: 'Crash Landing On You' werd niet overwogen omdat het in december 2019 werd uitgezonden).