Blogs

5 Discografieën die vaak over het hoofd worden gezien vanwege schandalen

Er zijn honderden K-popgroepen, maar slechts een select aantal is beroemd geworden. Anderen gaan kort na het debuut uit elkaar, ondergaan meerdere bezettingswisselingen of hebben een lange maar onsuccesvolle carrière. Maar sommige ongelukkige groepen raken verstrikt in carrièreveranderende schandalen, van beschuldigingen van pesten tot overdreven seksueel zijn; sommige groepen worden gemeden door het publiek, waardoor veel geweldige nummers en albums over het hoofd worden gezien en niet worden geluisterd. Bekijk hieronder de top 5 discografieën die door schandalen over het hoofd zijn gezien!

5. AOA

Ik aarzelde om AOA op deze lijst op te nemen vanwege het succes gedurende hun hele carrière, maar vanwege recente gebeurtenissen tussen AOA's leider Jimin en voormalig lid Mina, hebben veel mensen moeite om AOA's muziek te zien zoals vroeger. In de zomer van 2020 beschuldigde voormalig AOA-lid Mina Jimin ervan haar meer dan tien jaar te hebben gepest. Nadat deze beschuldigingen naar buiten kwamen, bracht Jimin een openbare verontschuldiging uit, verliet AOA en hun bedrijf en trok zich terug uit de entertainmentindustrie, en is sindsdien uit het publieke oog gebleven. Aan de andere kant heeft Mina constant gepost over haar zelfbeschadiging, waarbij ze beloofde om pauzes te nemen van sociale media, en er vervolgens niet in slaagde om pauzes te nemen van sociale media, en het meest recent werd onthuld dat ze een relatie had met een man die zijn vriendin bedroog.

Van hun koperen debuutnummer Elvis tot hun sexy doorbraakhits Miniskirt en Like a Cat en hun luchtige en vrolijke zomerhits zoals Heart Attack, Good Luck en Bingle Bangle, tot hun uiteindelijke volwassen geluid met nummers als Excuse Me en Come See Me, de discografie van AOA is gevuld met geweldige nummers waar iedereen van kan genieten.

4. Rania/BP Rania/Blackswan

Momenteel bestaande uit leden Youngheun, Fatou, Judy en Leia, was Blackswan voorheen bekend als Rania en BP Rania. Rania werd geplaagd door een reeks line-upwisselingen en publiciteitsstunts die hun carrière vanaf het begin gedoemd hadden te mislukken. Rania/Blackswan heeft in totaal 19 leden gehad gedurende hun meer dan 10 jaar durende run, zonder dat er originele leden over zijn, die allemaal zijn vertrokken in 2017. Rania/Blackswan staat ook bekend om hun zwarte leden, de Afro-Amerikaanse Alexandra, die lid was van 2015 tot 2017, en huidig ​​lid Fatou, uit Senegal. Terwijl sommige fans DR Music prezen voor het promoten van diversiteit in K-pop, zagen anderen de toevoegingen van Alexandra en Fatou als publiciteitsstunts en wanhopige pogingen om de belangstelling voor een falende groep nieuw leven in te blazen. En meest recentelijk werd voormalig lid Hyeme beschuldigd van het oplichten van een vriend van 50 miljoen KRW. Na deze beschuldigingen vertrok Hyeme Blackswan nadat haar 5-jarig contract afliep.

Afgezien van schandalen en line-upwisselingen, staat Rania's discografie vol met goed geproduceerde nummers, in samenwerking met de Amerikaanse producer Teddy Riley voor hun electropop-debuutsingle Dr. Feel Good, en eerste comeback Masquerade, en Brave Brothers voor hun mini-album Time to Rock da Show, tot het werken met Kim Eana, vooral bekend van het schrijven van Brown Eyed Girls Abracadabra en IU's Good Day, voor hun single Demonstrate. Rania's discografie is misschien aan de kleine kant, met slechts 12 singles, maar hun elektronische geluid kan iedereen aan het dansen brengen!

3. GLAM

De enige meidengroep die ooit werd geleid door Big Hit Entertainment, GLAM's korte carrière werd vernietigd door twee omvangrijke schandalen. Voormalig lid Trinity bleek een saesaeng van Super Junior's Leeteuk te zijn geweest, waarna ze vertrok uit GLAM. Ongeveer 2 jaar later werd onthuld dat lid Dahee, samen met model Lee Ji-Yeon, acteur Lee Byung-hun chanteerde met een compromitterende video voor 5 miljard KRW. De twee vrouwen werden beschuldigd van chantage en Dahee werd veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf, wat later werd omgezet in een voorwaardelijke straf van 2 jaar. Op dezelfde dag dat Dahee werd veroordeeld, kondigde het agentschap van de groep aan dat leden Jiyeon, Zinni en Miso hun contracten hadden beëindigd en dat GLAM officieel werd ontbonden.

GLAM had in totaal 4 singles, 1 soundtrackverschijning en 2 features.

De gemakkelijkste manier om het geluid van GLAM te beschrijven is pop-hiphop ballad fusion, die hun 4 singles in een notendop omvat.

2. BIGBANG

Een andere inzending die ik aarzelde om op te nemen vanwege hun immense succes, het succes van BIGBANG is onlangs overschaduwd door meerdere drugsschandalen en het Burning Sun-schandaal. Ik betwijfel of ik een van de schandalen zelfs maar moet uitleggen, aangezien het moeilijk is om K-popnieuws ergens te zien zonder ook maar één vermelding van Seungri te zien. Ik betwijfel ook of ik de muziek van BIGBANG moet uitleggen. Met hits als Bang Bang Bang en Fantastic Baby domineerde BIGBANG jarenlang de K-popscene.

1. Stellair

Stellar debuteerde in 2011 met 4 leden JoA, Leeseul, Jeonyul en Gayoung. Ze debuteerden met een leuk, helder ruimtethema met de single Rocket Girl. Niet lang na debuut verlieten JoA en Leeseul Stellar en werden vervangen door Minhee en Hyoeun. Met de nieuwe line-up maakte Stellar nog 2 comebacks, die geen van beide veel aandacht kregen. In 2014 brachten ze hun eerste mini-album Marionette uit, met het gelijknamige titelnummer, en begonnen ze aandacht en kritiek te krijgen voor hun seksuele videoclip vol toespelingen en hun uitvoeringen van het nummer. Stellar bereikte misschien wel het hoogtepunt van hun schande met de release van Vibrato, die opnieuw een 19+ beoordeelde muziekvideo, een provocerende dans en onthullende outfits had. Stellar verzachtte uiteindelijk de sexiness met de release van Sting, maar het leek al te laat voor Stellar, mensen haatten de leden in commentaarsecties en online formulieren, maakten ze objectief en begonnen geruchten te verspreiden die suggereerden dat de leden zich gedroegen als de op dezelfde manier buiten het scherm als in hun muziekvideo's.

Stellar's carrière liep ten einde, met het toevoegen van een nieuw lid, Soyoung, voor hun derde en laatste mini-album, Stellar Into the World, waaruit Stellars 10e single Archangels of the Sephiroth voortkwam. Na de release van dit album werd aangekondigd dat Gayoung en Jeonyul Stellar hadden verlaten na het verstrijken van hun contracten. Lid Youngheun, een eventueel lid van Blackswan, werd aan de groep toegevoegd. Stellar hield hun laatste concert en een ontmoeting met fans, waarna leden Minhee en Hyoeun Stellar verlieten toen hun contracten afliepen, waarmee Stellar officieel werd ontbonden. Na de ontbinding beschreven leden Gayoung en Minhee de mishandeling waarmee Stellar te maken kreeg door toedoen van hun management, zoals gedwongen en misleid worden om sexy concepten te doen en onthullende outfits te dragen, en onthulden dat in zeven jaar de 4 meest actieve leden (Gayoung , Minhee, Jeonyul en Hyoeun) verdienden allemaal minder dan 10 miljoen won (ongeveer $ 9.000 USD).

Stellars discografie staat vol met leuke, sensuele en interessante muziek die vaak over het hoofd wordt gezien vanwege de seksuele aard van hun concept.


Welke over het hoofd geziene discografie is jouw favoriet? Laat het me weten in de comments!