Blogs

5 Koreaanse video's over sociale experimenten die ons alle gevoelens gaven

Sociale experimenten zijn enkele van de meest bekeken video's op YouTube. In deze sociale experimenten wordt meestal een uitgangspunt uiteengezet dat draait om een ​​sociaal/morele situatie waarbij het doel is om te zien hoe mensen zouden reageren op de genoemde situatie als ze niet wisten dat ze werden opgenomen. Alle deelnemers worden later gewaarschuwd dat ze zijn opgenomen en er wordt toestemming gevraagd om hun gezicht op de opgenomen beelden te tonen.

Onlangs zijn Koreaanse sociale experimenten steeds populairder geworden, vooral omdat het de realiteit van de Koreaanse samenleving buiten K-Drama's laat zien. Dat gezegd hebbende, hier zijn 5 video's over sociale experimenten die je moet bekijken.

Een klein kind geeft bloemen aan vreemden

Een klein kind besloot om de dagen van sommige vreemden speciaal te maken door ze bloemen te geven, en de reacties zullen je hart doen smelten. Het laat zien hoe zelfs de kleinste dingen de grootste verschillen in iemands leven kunnen maken.

De paraplu delen

Wat als iemand je zou vragen om je paraplu met hen te delen in de stromende regen? Zou je een helpende hand bieden, of zou je eerst voor jezelf zorgen? Dit experiment onderzoekt deze exacte situatie, en de manier waarop sommige mensen op het verzoek van de jonge vrouw reageerden, zal je zeker K-Drama-gevoel geven.

Een gewonde student valt om

Kinderen behoren tot de meest empathische leden van de samenleving. Dit sociale experiment is bedoeld om te zien hoe kleine kinderen zouden reageren als ze een gewonde leerling zouden zien omvallen met een heleboel spullen. Onnodig te zeggen dat ze al het andere achterlaten om hen te helpen, en we kunnen het niet helpen, maar gutsen over hoe schattig ze waren.

Een bang jongetje vraagt ​​om hulp

Een andere versie van dit experiment is waar een jong meisje vreemden vraagt ​​om haar te helpen een donker steegje over te steken. Deze is echter vooral hartverwarmend omdat het genderverwachtingen ondermijnt en zich volledig richt op de vriendelijkheid van mensen. Als er niets is, zullen deze sociale experimenten zeker ons vertrouwen in de mensheid herstellen.

Een vrouw heeft tissuepapier op haar kleren geplakt

Dit sociale experiment ging viraal over het hele internet en SNS-platforms, en niet zonder reden. We zien hoe mensen tijdens dit experiment zouden reageren op een vrouw die per ongeluk wat tissuepapier in haar broek heeft geplakt. Deze video zou je waarschijnlijk geruststellen dat de mannen die je in K-Drama's ziet, tot de nok toe gevuld met ridderlijkheid, inderdaad in het echte leven bestaan.