Blogs

5 K-entertainmentschandalen waarvan je misschien nog niet wist

Net als elke andere entertainmentindustrie is de Koreaanse entertainmentindustrie niet vrij van controverse. Als u in de schijnwerpers staat, wordt u immers nog meer dan ooit onder de loep genomen. Als zodanig zal de geringste verstoring van de gedicteerde status-quo onvermijdelijk worden opgemerkt. Terwijl koppen over Kim Jung Hyun ,Seo Ye Ji, enSeohyunhet nieuws domineren, hier zijn enkele van de grootste schandalen die deze industrie hebben getroffen waarvan u misschien nog niet wist.

Lee Byung HunenGLAM'sDahee

Een voorbeeld van zo'n schandaal met betrekking tot GLAM was toen lid Dahee en model Lee Ji Yeon in het geheim acteur Lee Byung Hun opnamen, die, ondanks getrouwd te zijn en een kind te verwachten, een ongepast gesprek aanging met de twee jonge vrouwen. De meisjes gebruikten de opname later om de acteur te chanteren voor geld (~ 5 miljard KRW of 4,5 miljoen USD), wat hij prompt aan de politie meldde. Dahee en Lee Ji Yeon waren allebei veroordeeld tot gevangenisstraf, maar Dahee werd vrijgelaten omdat Lee Byung Hun niet wilde dat ze een zware straf kreeg. Lee Ji Yeon werd veroordeeld tot een jaar en twee maanden gevangenisstraf, en er werd ook gemeld dat ze een relatie had met Lee Byung Hun toen Dahee per ongeluk betrokken raakte bij haar 'wraakcomplot'. Het is moeilijk om in dit geval een specifieke slachtoffer-dadervergelijking aan te wijzen, want hoewel chantage natuurlijk een misdaad is, is het heel goed mogelijk dat het bedriegen van je zwangere significante ander moreel gezien ook niet het beste is om te doen. Het enige verschil is dat de ene wel strafbaar was en de andere niet.

Baek Ji Young

Baek Ji Young werd illegaal gefilmd in een sekstape met haar toenmalige manager en de video werd later uitgelekt door de genoemde manager, waardoor de artiest werd belasterd en haar gedwongen werd haar carrière voor vele jaren achter zich te laten. Dit is nog angstaanjagender en ingrijpender omdat Baek Ji Young destijds minderjarig was en toch, dankzij de sensationele patriarchale Koreaanse media, was zij degene die echt haar jeugd, carrière en integriteit verloor. Tegelijkertijd vluchtte haar manager naar de VS en werd later veroordeeld tot gevangenisstraf. Gelukkig kon ze dit overwinnen en werd ze succesvol in haar carrière.

Park Bom

Dit is misschien wel een van de meest buiten proportie geblazen 'schandalen' die de industrie hebben getroffen, wat leidde tot een onbepaalde onderbreking voor een van de beste K-Pop-meisjesgroepen die ooit hebben bestaan. Park Bom werd beschuldigd van het in 2014 vanuit de VS naar Zuid-Korea smokkelen van drugs. De 'drugs' die ze had 'gesmokkeld' waren 80 Adderall-pillen die haar arts in de VS had voorgeschreven. Ze had al last van angsten en depressies, waardoor ze de pillen naar Zuid-Korea moest laten opsturen. Omdat Adderall echter verboden is in Zuid-Korea, werd ze bestempeld als een 'drugssmokkelaar', en dat moet ongetwijfeld een enorme tol hebben geëist van haar geestelijke gezondheid in een tijd dat ze het in het begin moeilijk had.

Cha Eun Taek

Cha Eun Taek, voormalig regisseur van K-Pop-muziekvideo's, was betrokken bij een corruptiekring die zo ver ging als de toenmalige president van Zuid-Korea. Hij werd beschuldigd van verduistering, machtsmisbruik en dwang en er werd gemeld dat hij zijn connecties gebruikte om contracten af ​​te sluiten met grote bedrijven en zowel particuliere als overheidsinstanties. Cha Eun Taek heeft gewerkt met artiesten alsPSYenOerknalin zijn carrière als regisseur van muziekvideo's.

Kwon Kwang Jin

VroegereN.Vliegendlid Kwang Jin was verwikkeld in een controverse waarbij hij werd beschuldigd van ongepast gedrag met fans en ook van kwaadspreken over zijn medeleden in het bijzijn van fans. Fans eisten dat hij de band zou verlaten, en terwijl het bureau van N.Flying FNC-entertainment ontkende de beschuldigingen dat Kwang Jin seksueel suggestieve opmerkingen maakte aan fans, ze gaven wel toe dat het idool interactie had met fans buiten zijn schema om en dat hij vrijwillig de band zou verlaten.