Blogs

6 medische K-Drama's die je moet zien

Het genre van medische drama's heeft velen altijd gefascineerd. Het leren kennen van het leven van een arts of verpleegster, hun dagelijkse strijd en de balans tussen ziekenhuis en privéleven, sprak de kijkers aan. Er zijn veel van dergelijke Koreaanse drama's die je door deze reis leiden.

Als je van medische shows houdt en meer aanbevelingen wilt voor je binge-lijst, voeg dan deze top K-Drama's toe aan je lijst. Daar gaan we!

ZIEKENHUIS AFSPEELLIJST (2020)


Dit is een van de meest aanbevolen medische K-drama's van deze tijd. De serie volgt het leven van vijf artsen die bevriend zijn sinds hun toelating tot de medische school in 1999. Het plot is direct en eenvoudig, maar de ziekenhuisavonturen en individuele verhaallijnen van de personages houden je geboeid en geïnteresseerd.

Aantal afleveringen - 2 seizoenen (24 afleveringen in totaal)

EEN GEDICHT PER DAG (2018)


Een soort ondergewaardeerd K-drama op deze lijst, moeten we zeggen. Het verhaal is realistisch. De serie neemt je mee door verschillende relaties, zoals liefde, vriendschap, familie en meer. Het gebruik van poëzie in het drama om het dagelijkse leven te beschrijven voelt bijzonder en niet onnodig. Het voegt prachtig toe aan de scènes. Dit is een goed-gelukkig horloge.

Aantal afleveringen - 16

DOKTER VREEMDELING (2014)


Terwijl er veel gebeurt in Dokter Vreemdeling, inclusief politieke corruptie, wraak, moorden en meer, het is echt een medisch drama in zijn ziel. Het plot lijkt niet gehaast en de romantische relatie tussen de hoofdrollen houdt je bezig.

Aantal afleveringen - twintig

LEVEN (2018)


Ye Jin-Woo, een goedhartige en zorgzame arts op de eerste hulp, en Goo Seung Hyo, de nieuwe president van het ziekenhuis, staan ​​centraal in dit drama. Terwijl Ye Jin prioriteit geeft aan het leven, geeft de nieuwe CEO alleen om de winst. Wat lijkt op een strijd tussen goed en kwaad, wordt meer dan dat, aangezien het plot je door de perspectieven van deze personages leidt.

Aantal afleveringen - 16

D-DAG (2015)


De centrale plot van het drama gaat over artsen die in een rampzalige situatie worden gebracht om patiënten te behandelen in de nasleep van een aardbeving. Het richt zich op drie artsen die hun gewaardeerde ziekenhuiscarrière achter zich hebben gelaten om mensen in nood te helpen. Ze brengen hun eigen leven in gevaar, omdat het betekent dat ze de patiënt helpen.

Aantal afleveringen - twintig

GOEDE ARTS (2013)


De verhaallijn van dit K-drama was zo geliefd dat er een nieuwe Amerikaanse serie van werd gemaakt met dezelfde naam, met Freddie Highmore in de hoofdrol. Het verhaal volgt een jonge dokter die gediagnosticeerd is met het savantsyndroom. Zelfs met deze ontwikkelingsstoornis werkt hij hard in het leven om kinderchirurg te worden. Je voelt meelevend met Park Shi-On (hoofdrol) en zijn worstelingen.

Aantal afleveringen - twintig