Blogs

9 Koreaanse indieartiesten die meer aandacht verdienen

Zuid-Koreaanse indiemuziek verwijst naar de onafhankelijke muziekscene die bloeit in Korea, die in de jaren negentig werd ontwikkeld in Hongdae, een gebied in het noordwesten van Seoul. K-Indie wordt vaak beschouwd als samengaand met K-Pop, bijna een tegenhanger van K-Pop. Ze zijn echter heel verschillend. Terwijl K-Pop een dreigende focus heeft op commercialisering, promotie en het zakelijke aspect, wordt indiemuziek gekenmerkt door een ingehouden profiel met weinig promotionele activiteiten en richt het zich in plaats daarvan op alleen muziek.

De eerste moderne golf van Indie-muziek overspoelde Zuid-Korea na het einde van het onderdrukkende militaire regime in 1987, wat samenviel met de opkomst van de populaire cultuur van Zuid-Korea in de vroege tot midden jaren negentig. Met de IMF-crisis in Korea kwam de golf van K-Pop, die op grote schaal werd gebruikt om de economie weer op te bouwen en Zuid-Korea op het wereldtoneel te vestigen. Terwijl oudere en meer ervaren rockmuzikanten probeerden hun muzikale carrière nieuw leven in te blazen, ontwikkelde de jongere generatie een nieuwe punkrockgemeenschap in Hongdae. Tegenwoordig heeft indiemuziek zich ontwikkeld tot een eigen genre en heeft het ook een toegewijde aanhang. Je kunt indiemuziek herkennen aan zijn gelijkenis met R&B, zachte en zachte deuntjes, evenals vloeiende, lichte zang aangevuld met akoestiek. Indie is echter niet beperkt tot een bepaald genre en strekt zich ook uit tot de soorten punk, rock en jazz. Hoewel K-Pop op zichzelf ongetwijfeld geweldig is, verdient K-Indie alle lof.

DVWN

  Singer, songwriter DVWN (gestileerd als DA₩N), zit al een tijdje in de muziekindustrie. Hij maakt niet alleen prachtige muziek, maar schrijft ook voor populaire K-Pop-artiesten zoals Eric Nam. Zijn album is gratis beschikbaar om te streamen op YouTube en Soundcloud, want daar debuteerde hij in de eerste plaats. DVWN is nu getekend bij Zico's bureau KOZ Entertainment.

  UITAANUIT

   OFFONOFF is een indieduo onder het sublabel HIGHGRND van YG Entertainment, maar ze zijn ook begonnen op Soundcloud. De groep bestaat uit 0Channel enColde, beide vrij goed bekend in de K-HipHop- en K-R&B-industrie.


   STAANDE EI

    STANDING EGG is een magisch dromerige akoestische indiepopband onder Von Entertainment. Ze staan ​​bekend om hun zachte concepten en muziekvideo's, maar ook om hun briljante lyriek. Het debuutalbum van Standing Egg had geen enkele promotie en werd via Twitter vrijgegeven voor het publiek. Hun videoclip voor La La La was door fans gemaakt, maar het nummer kwam in verschillende hitlijsten terecht. Sindsdien staat de band bekend om hun vermogen om met weinig tot geen promotie indiehits te maken die in de hitparade staan.

    SLCHLD

     De muziek van SLCHLD is onvergelijkbaar mooi. Als we het vaak hebben over verloren liefde en gevonden liefde, kan men resonantie vinden met hun teksten, ongeacht hun emoties. De artiest verkent meerdere genres, van R&B tot jazz en van hiphop tot folk. Zijn stem heeft zelfs de kwaliteit om met een paar woorden troost te bieden, en zijn samenwerkingen met andere Koreaanse indieartiesten zoals OCEAN en RHEEBAB zijn ongetwijfeld uitzonderlijk.

     OCHTEND

      MORNING is nog een van de minder bekende indieartiesten die hun carrière begonnen op Soundcloud. Hoewel ze nog steeds behoorlijk underground zijn, is hun muziek niettemin een lust voor het oog. MORNING-nummers worden vaak opnieuw geüpload op YouTube als onderdeel van verschillende K-Indie-afspeellijsten, en ze zijn uitzonderlijk aanwezig in de gemeenschap.

      RHEEHAB

       Beginnend met Soundcloud, behaalde RHEEHAB uitzonderlijk succes op het platform voordat het werd ondertekend bij Anotherview Label. Hij schrijft al teksten sinds hij een kind was, wat duidelijk te zien is in de muziek die hij maakt als een volledig gerealiseerd artiest. Zijn muziek is nu beschikbaar op alle muziekplatforms zoals Spotify en iTunes en een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een warme knuffel in de vorm van muziek. Als je op zoek bent naar nieuwe muziek, zoek dan niet verder, want RHEEHAB heeft zojuist zijn nieuwe EP, 'Pearl in LOVE', gratis beschikbaar gesteld op YouTube.

       LAMBC

        Singer, songwriter en producer LambC is een van de bekendere artiesten op de lijst, getekend bij Happy Robot Records. Onder de overkoepelende term indie houdt LambC zich ook bezig met genres als jazz, funk en ballads.

        WOODZ

         WOODZ heeft een artistieke stijl die niet helemaal hier of daar is, en als zodanig is het moeilijk om zijn muziek in een specifiek label te passen. Hoewel het betwistbaar is of zijn muziek indie is of niet, is hij zeker een artiest die meer aandacht verdient. Hij had een aanzienlijk verleden als idool voordat hij solomuziek maakte en zijn ervaring maakt hem nog beter in wat hij doet. Met een luchtige stem vol soul laat alles wat hij creëert zeker indruk achter.

         DE ZWARTE ROKKEN

          Een van de pioniers van de indiemuziekscene, The Black Skirts of Jo Hyu Il, is een indierockmuzikant die erkenning en bekendheid verwierf sinds hij zijn debuutalbum '201' uitbracht, geproduceerd door Kia Eshghi. The Black Skirts is zo indie als maar kan, want dit album werd volledig in zijn kelder opgenomen. Later dat jaar won hij Best Modern Rock Album bij de Korean Music Awards. In 2016 tekende The Black Skirts bij HIGHGRND maar verliet het label al snel om onder zijn eigen bedrijf Doggy Rich te gaan werken. Zelfs vandaag blijft hij een van de belangrijkste indieartiesten die erkenning verdienen, zelfs van de reguliere media.