Blogs

HET ACHTERVERHAAL ACHTER ALLES: EXO-Ls Petitie tegen SM. Werden Kris, Tao en Luhan eigenlijk mishandeld?


EXO-L's dienen een petitie in tegen de slechte behandeling van SM jegens EXO, waardoor sommige fans gaan discussiëren - werden voormalige EXO-leden Kris, Tao en Luhan echt mishandeld in tegenstelling tot de eerdere overtuigingen van veel EXO-L's?


OPMERKING: dit artikel is lang, gedetailleerd en werd voornamelijk geïnspireerd door de onderstaande video, dus als je geen zin hebt om alles te lezen, kun je de video bekijken, aangezien ik sowieso niet de rechtmatige eigenaar van de inhoud ben. De link naar de petitie staat ook in de beschrijving van de video als je mee wilt doen.

  1.

  →Kris Wu (ook bekend als Wu Yi Fan,)verliet de megagroep EXO van SM Entertainment in 2014 terwijl de groep bezig was met de promoties van hun aankomende nummer Overdose, die vele harten van EXO-L's over de hele wereld schokte en brak. Naar verluidt probeerde hij in 2013 de groep te verlaten toen hij Korea verliet voor ca. 3 maanden en ging een tijdje terug naar Canada, bezocht toen ook zijn thuisland (China) maar de andere leden en SM-managers smeekten hem om terug te komen omdat hij de leider van de groep was en geliefd was bij te veel fans voor het bedrijf om hem kwijt. Als ik er nu over nadenk - het is waar. Kris was niet het meest getalenteerde lid van allemaal, maar hij was buitengewoon charismatisch en sprak iedereen aan, waardoor hij meer potentiële fans naar de groep trok, wat een eigenschap is die niet alle idolen gewoonlijk hebben, ongeacht hoeveel knapper of getalenteerd zijn ze.

 1. Hoewel hij altijd in het openbaar over SM en zijn bandleden heeft gesproken, zelfs nadat hij Korea in 2014 echt verliet, waren er meer redenen voor zijn plotselinge vertrek dan 'gebrek aan vrijheid van muziekcreativiteit', zoals hij graag bij veel gelegenheden zegt .
 2. Terwijl hij de annulering van zijn exclusieve contract met SM eiste, nadat hij juridische stappen had ondernomen tegen het bedrijf, beweerde Kris's rechtbankvertegenwoordiger dat zijn bureau nooit zijn o tandwielen of gezondheidsproblemen bij het bepalen van schema's voor de activiteiten van de groep, hem behandelen als een machineonderdeel of een object van controle .

 3. Destijds was bij veel fans bekend dat Kris gezondheidsproblemen had die zeer slecht werden behandeld (ook werd vermoed dat hij een hartaandoening myocarditis genoemd, waardoor hij vaak in het ziekenhuis werd gezien). Enige tijd nadat hij had aangekondigd dat hij het bedrijf zou verlaten en terugging naar China, de grootste Chinese internetportal en media China (wat net zo krachtig, zo niet zelfs krachtiger is dan Dispatch nu in Korea is) zijn medische dossiers illegaal vrijgegeven, wat suggereert dat hij echt myocarditis heeft, maar de Koreaanse media hebben er nooit echt aandacht aan besteed.
 4. Volgens Wikipedia , bij jonge volwassenen veroorzaakt myocarditis tot 20% van alle gevallen van plotselinge dood . Kris zag er vaak ziek uit en raakte zijn borst aan van een paar seconden tot een paar minuten (dat is wat patiënten met myocarditis meestal instinctief doen wanneer ze pijn op de borst krijgen, die vaak wordt beschreven als 'stekend' karakter) tijdens concerten lang voordat hij had besloten de groep definitief te verlaten.
 5. twee.

 6. Vijf maanden later het voormalige EXO-lid Lu Han (of Luhan) volgde ook met een vertrek uit de groep en juridische stappen tegen SM.
 1. SM behandelde EXO-K, gevuld met Koreaanse leden, anders dan hoe ze de EXO-M-leden met Chinese leden behandelden, zei Luhan in de rechtszaak. Vanaf het begin van ons debuut kreeg EXO-K steun van SM en deed actief promoties, maar EXO-M had geen promoties, geen financiële steun ontvangen , en maakte een moeilijke tijd door. Hij klaagde SM Entertainment in oktober (2014) aan wegens contractbreuk.

 2. Zijn terugtrekking was de minst 'controversiële' van alle 3, hoewel het ook grote opschudding veroorzaakte onder de groep en de fandom. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij zijn bandleden laten weten dat hij nog lang zal vertrekken voordat hij dat deed, omdat geen van hen buitengewoon verrast leek te zijn, in tegenstelling tot het vertrek van Kris en Tao.
 3. 3.
 1. →Wat ging er mis met Tao (ook bekend als Huang Zitao) :
 2. (het meest rommelige vertrek van allemaal)
 3. Onder alle leden was het Tao die erg werd getroffen door het vertrek van Kris. Hij besloot zijn gedachten naar het populaire sociale-medianetwerk Instagram te brengen.

  In een Instagram-bericht nadat Kris zich terugtrok, zei Tao dat hij zich verraden voelde en dacht dat Kris opzettelijk al zijn plannen voor de groep had verborgen, waardoor ze in een compromis kwamen. De exacte tekst van de post was verre van respectvol jegens zijn bandlid en werd een paar maanden later verwijderd.
 4. Goede dingen en slechte dingen zullen altijd veranderen, dus als het gaat om vermeend 'verraad', mag niemand de schuld krijgen.

  Als iemand van deze groep wil vertrekken, kunnen we hem niet beletten te vertrekken, Tao. (vooral als ze meer dan genoeg reden hadden)

  Met het vertrek van twee Chinese leden werd er gespeculeerd dat de leden van de Chinese lijn ook zouden vertrekken (hij en Lay), maar voor een tijdje leek het erop dat Lay helemaal niet van plan was te vertrekken.

  2015 ging voorbij en Tao ging door met zijn promotionele activiteiten met Exo (en zijn individuele optredens). Hij verscheen tegelijkertijd in variétéshows in Korea en China. Te midden van al deze verschijnselen begon Tao veel lichamelijke verwondingen op te lopen. Hij werd ook gekozen om deel te nemen aan fysiek uitputtende sportevenementen zoals de Idol Star Athletic Championships in 2013, waar hij een blessure opliep na een hoogspringevenement en een andere voetblessure tijdens het filmen van Laws of the Jungle in 2014. Deze herhaalde meldingen van blessures begonnen verontrustende fans en wakkerde geruchten aan dat hij mogelijk weer zou vertrekken.

  In maart 2015 bracht Exo hun tweede album Exodus uit, waaruit de hitsingle Call Me Baby voortkwam. Tijdens de promotierondes voor het album ontbrak Tao duidelijk bij hun optredens, aangezien werd gemeld dat hij behandeling zoekt voor zijn enkelblessure die hij opliep door zijn optreden in MBC's Idol Futsal World Cup in februari 2015.

  Tao's vader plaatste op 22 april 2015 een brief op de Chinese sociale-mediasite Weibo, waarin hij verklaarde dat hij wenst dat Tao de groep verlaat. Hij haalt aan dat het gebrek aan steun van SM Entertainment in termen van zijn herstel van zijn opgelopen verwondingen zijn zoon enorm in gevaar heeft gebracht, dus hij gelooft dat het verlaten van de groep het beste zal zijn voor Tao.

  Vanaf dat moment stopte Tao abrupt met Exo en is voorlopig in China gebleven.

  Een paar maanden nadat Tao terugkeerde naar China, smeekte hij Kris om vergiffenis in een interview, waarbij hij zei dat hij spijt had van de respectloze opmerkingen die hij eerder publiekelijk tegen hem had gemaakt na zijn vertrek via Instagram. Hij verklaarde ook dat toen hij aan het debatteren was over de vraag of hij de vernederende post moest publiceren, hoewel zijn bandleden hem zeiden het niet te doen - een SM-staflid moedigde hem aan om het te posten, dus deed hij dat.

  Lang voordat Tao's vader aankondigde dat hij wil dat zijn zoon teruggaat naar China - werd Tao meerdere keren gevangen genomen terwijl hij met een rolstoel reisde, niet in staat was om te lopen, maar toch gedwongen was om uren en uren achter elkaar op te treden en te trainen .

  4. Petitie van EXO-L tegen mishandeling door SM jegens EXO.
 1. Geef EXO een eerlijke BEHANDELING en goede PROMOTIE is de naam van de petitie.
 2. ' Deze petitie is in het leven geroepen om te strijden voor een eerlijke behandeling en goede promotie van EXO door SM Entertainment. Fans tolereren niet langer slecht management van de groep en we roepen op tot het volgende:

  1. Meer internationale stops voor de EP5-tour. Plaatsen zoals de VS, Europa, Canada, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Afrika, Oceanië, enz.

  2. Langere en juiste promotieperiode voor comebacks zoals variétéshows, Vlives, radioshows, muziekshows, etc.

  3. Creatieve vrijheid voor de leden die hun eigen muziek willen schrijven, produceren en publiceren

  4. Een toegankelijk platform om EXO-realityshows te bekijken, zoals YouTube of Vlive

  5. EXO als groep/EXO-leden treden individueel op in variétéshows (gemaskerde zanger, Dingo, Idol Room, enz.)

  6. Gebruik van EXO's eigen youtube-kanaal waar MV's, dansoefeningen en andere EXO-gerelateerde inhoud kunnen worden geüpload

  7. Upload de dansoefeningen van Ooh La La La, Tempo en Love Shot, evenals andere nieuwe danspraktijken in de toekomst op EXO's eigen YouTube-kanaal

  8. EXO-leden als coaches op shows zoals Under 19, The Unit, etc.

  9. Solodebuut van leden

  10. 2019 comeback zonder abnormaal lange vertragingen of overhaaste planning

  11. Laat EXO samenwerken met internationale merken en artiesten, zoals Fenty Beauty, Clean Bandit, YouTube Premium

  Teken alstublieft de petitie tegen SM Entertainment en sluit u bij ons aan op Twitter @EXOSUPPORTCREW voor de spam die we hebben gepland! #BetterForEXO '


 3. Rekening houdend met het feit dat SM Entertainment een van hun grootste geldschieters aller tijden publiekelijk behandelt alsof ze niet meer bestaan ​​- sommige oude EXO-fans kunnen het niet helpen, maar vragen zich af - waren de beschuldigingen van Kris, Tao en Luhan tegen het bedrijf eigenlijk helemaal waar? Toen ze EXO verlieten, waren veel fans diepbedroefd en volkomen boos op de voormalige leden. Velen weigerden te geloven dat ze de waarheid spraken en vertrokken alleen omdat ze niet zoveel geld verdienden als ze wilden / ze waren lui en enzovoort...
 4. Sommigen van hen noemen ze zelfs nog steeds 'de verraderslijn'. Wat is uw mening over deze hele situatie? Verdienen de EXO-leden het om beter behandeld te worden dan SM en werden de voormalige leden echt mishandeld in tegenstelling tot de populaire overtuigingen van het publiek?