Nieuws

Abyss Bedrijf dat Sunmi en Dara beheert, trekt grote investeerders aan en krijgt een hoge waardering naarmate K-pop en Hallyu blijven groeien

nieuws.naver.com

Abyss Company , een entertainmentbedrijf met thuishavenSunmienMooi zo, heeft investeringen aangetrokken en een hoge waardering gekregen. Het bedrijf is gewaardeerd op 100 miljard KRW (~84 miljoen USD). Veel Koreaanse entertainmentbedrijven trekken de aandacht van investeerders dankzij de opkomst van K-pop en de Hallyu Wave.

Volgens analisten van de durfkapitaalsector op 25 januari stemde Abyss Company ermee in om 25 miljard KRW (~21 miljoen USD) op te halen voor een Serie B-investering van verschillende durfkapitaalbedrijven. LB Investment, Korea Investment Partners, Yuanta Investment, Login Investment, Daesung Startup Investment, en Tijdsgewijze investering deelgenomen aan deze investeringsronde.

Hiermee heeft Abyss Company een nawaardering van 100 tot 110 miljard KRW (~84 tot 92 miljoen USD). In iets meer dan een jaar tijd is de waardering van het bedrijf verdubbeld in vergelijking met de tijd van de Serie A-investering van 14,5 miljard KRW (~12,1 miljoen USD), die Koreaanse investeringspartners, Aju IB Investment, en Daesung Startup Investering in oktober 2020.

Abyss Company is opgericht in 2019 en is de thuisbasis van verschillende Koreaanse beroemdheden, waaronder: Sunmi , vroegere 2NE1 lid Bloed, Stedelijk Zakapa, BamBam, en Park Wonen . In het verleden hield het gezelschap zich bezig met het plannen van optredens, tentoonstellingen en evenementen. Het draaide echter om na de overname van het entertainmentbedrijf Makeus-entertainment begin vorig jaar en heeft zich gevestigd als een groot entertainmentbedrijf. Abyss Company wordt momenteel beheerd door: Lee Dong Hyung , de voormalige CEO van Makeus Entertainment. Onlangs heeft hij ingehuurd Lee Joon Won , die de leiding had over rookie-ontwikkeling bij YG-entertainment , om hun mogelijkheden te versterken om nieuw idooltalent te ontdekken.

Het bedrijf beheert ook ' Damwon KIA Gaming ,' het eSports-gameteam. Damwon KIA Gaming won 2 opeenvolgende kampioenschappen in de League of Legends Champions Korea (LCK). Het gamingteam won ook het Wereldkampioenschap 2020 en bereikte de finales van het MSI-kampioenschap 2021 en het Wereldkampioenschap 2021. Bovendien betrad Abyss Company de non-fungible token (NFT) business met de samenwerking met: FSN , een marketingbedrijf.

De investeringssector heeft zijn aandacht gevestigd op de 'uitbreidbaarheid' van de Abyss Company. Er is geoordeeld dat het bedrijf in staat zal zijn om zijn momentum te vergroten dan een eenvoudig entertainmentbureau te zijn en uit te groeien tot een gediversifieerd bedrijf met behulp van zijn eSports en NFT's. Een ambtenaar van de durfkapitaalsector legde uit: ' De reden dat het bedrijf Abyss binnen slechts drie jaar na oprichting werd erkend voor zijn bedrijfswaarde van 100 miljard KRW, is dat we in de toekomst een explosieve groei verwachten op basis van het fandom dat is opgebouwd door het management van het eSports-team en hun vermogen om artiesten produceren.'

In feite zijn er verschillende succesvolle bureaus in opkomst na HYBE Corporation terwijl de populariteit van K-pop blijft groeien. MAMAMOO 's agentschap RBW , die er eind vorig jaar in slaagde om op de KOSDAQ-markt te noteren, heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 200 miljard KRW (~167 miljoen USD) op de aandelenmarkt. Dapper amusement , naar huis Dappere meiden , is ook bezig om naar de beurs te gaan omdat ze een pre-IPO nastreven.