Nieuws

Agust D viert zijn 5e debuutjubileum

Het is 5 jaar geleden Min Yoongi (BTS's Suga) besloot de wereld zijn meest echte kant te laten zien: Augustus D . Met een mixtape die op 15 augustus 2016 werd uitgebracht en 10 nummers bevatte, sprak Min Yoongi over zijn vroege jaren als jongen die ervan droomde muziekproducent te worden, de mislukkingen die hij had meegemaakt en hoe deze situaties hem tot het punt van dealen beïnvloedden. met psychische problemen.

Het is bekend dat deze onderwerpen in Zuid-Korea zeer controversieel zijn, maar Min Yoongi wilde zijn realiteit laten zien en hij moest al zijn emoties uiten door middel van muziek. De maker en producer van BTS, Bang PD, stond hem toe zijn eigen mixtape te produceren, de teksten zelf te maken en de pijn in de nummers weg te gooien. Onder dit concept en bekend als SUGA, zowel door te produceren als te rappen in BTS, noemde Min Yoongi zichzelf SUGA DT, maar gewoon achterlijk. Om zijn werk te onderscheiden van dat van zijn werk als Suga, ontwikkelde hij het alter ego 'Agust D', dat is afgeleid van de initialen DT, een afkorting voor zijn geboorteplaats, Daegu Town, en 'Suga' achterstevoren gespeld.

Daegu is zijn geboorteplaats en de plek waar deze jonge ster is opgegroeid, van het schrijven van liedjes en het verkopen ervan op straat, de ruzies met zijn ouders waar hij het vaak over had, hoe hij deel uitmaakte van een underground hiphopgroep waar hij noemde zichzelf 'Gloss', wat de letterlijke betekenis is in het Engels van zijn Koreaanse naam, het feit dat hij moest kiezen tussen een bus nemen of eten vanwege zijn armoede, en de droom die maar niet verdween. Deze plek heeft ongetwijfeld een sterke band met Min Yoongi, die zijn dagen heeft beschreven en de letter 'D' had toegevoegd als de fancy touch aan zijn soloartiestennaam.

Hij besloot zijn debuutmixtape in Soundcloud uit te brengen in plaats van het project uit te brengen als een commercieel studioalbum, en beschreef het als het 'gevoel gevangen te zitten in een soort raamwerk'. Hij rapt over depressie, sociale fobie en angst, zijn drie dierbaarste vijanden van zijn jaren '20, waar hij vele malen gewond raakte en bleef vechten voor het hebben van een droom. De mixtape werd beschreven als een 'hardcore' rapstijl met wat underground-invloeden en werd geprezen door Billboard vanwege de totale deelname van Min Yoongi als producer en maker.

De nummers in deze mixtape roepen ook iedereen op die de BTS-carrière op zo'n negatieve manier had bekritiseerd, naar degenen die, volgens Agust D, zijn roem wilden hebben en hem wilden uitschakelen. Zelfvertrouwen wordt getoond, en zijn geniale kant werd bewezen. Natuurlijk bevatte de mixtape samenwerkingen met artiest Suran voor 'So Far Away', met Yankie voor 'Tony Montana' en met DJ Friz voor 'Intro: DT sugA', plus de producers van de Big Hit en de stemmen van zijn bandleden RM, j-hope en Jungkook. Een dialoog met zijn oudere broer, Min Geum Jae, is te horen in 'Skit'. Zijn broer is degene die Yoongi ertoe aanzet om in 2010 auditie te doen in Seoul.

Na 5 jaar van zijn solodebuut en door zijn volledige achtergrond in de muziekindustrie een wereldwijd bekende artiest te zijn geworden, blijft Min Yoongi in zijn eentje geschiedenis schrijven dankzij zijn recente projecten, zoals producer worden van een vernieuwde ' Over de horizon ' toon voor Samsung, als een model voor Louis Vuitton en een producer in de top tien van Billboard-hitlijsten, en voegt eraan toe dat hij naast BTS meerdere wereldwijde merken vertegenwoordigt.

Gelukkige 5e verjaardag aan de enige echte koning, Agust D!