Blogs

Het begin van meidengroepen: 1e generatie

K-POP heeft een lange weg afgelegd om te zijn waar het nu is, en hoewel we dol zijn op de muziek die tegenwoordig wordt aangeboden, is het essentieel om terug te kijken en de wortels te waarderen van hoe het genre het genre is geworden dat het vandaag is!

Vandaag blikken we terug op meidengroepen van de eerste generatie die zelf het pad hebben uitgestippeld voor een 'meidengroep'. Voordat we in de eerste generatie duiken, is het belangrijk om op te merken hoe deze 'tijdperken' zijn verdeeld. Veel mensen verdelen het tijdperk van meidengroepen, maar er is geen nauwkeurig antwoord op het grenskader voor elke generatie. Het wordt echter vaak gedeeld met een voor de hand liggende #1.

Dus laten we een duik nemen in de eerste generatie, waar het begon in 1997. Zelfs vóór dit tijdperk waren er meisjesduo's zoals de ' Kim Sisters ' in de jaren vijftig of de ' Pearl Sisters ' uit de jaren zestig - klinkt al cheesy, toch? Hier is een kort overzicht van de geschiedenis van Koreaanse meidengroepen van de eerste generatie.

Kim SistersPearl Sisters


Hoewel deze twee technisch gezien als meidengroepen kunnen worden beschouwd, concentreerden ze zich meer op draf- en volwassen muziek. De meidengroepen die we tegenwoordig kennen, lijken in niets op deze groepen.


Alles wat in de buurt komt van wat een meidengroep van vandaag definieert, zou kunnen zijn Saettorae dat debuteerde in 1988.

Ze waren een driekoppige meidengroep die een heel schattig concept had met spectaculaire optredens gezien hun tijd.


Andere groepen zoals SOS. , die bekend stond om hun visuals, en Kokosnoot debuteerde in de vroege jaren 1990.


SsaeSsaeSsae, bekend om hun sterke concept, verscheen ook in 1995, samen met B.B., die veel liefde kreeg van mannelijke fans.

Nu is dat genoeg voor 'zero-generation', als we overgaan naar de meisjesgroepen van de eerste generatie.

SM & S.E.S

In november 1997 verscheen uit het niets een meidengroep die waarschijnlijk zonder enige moeite zou kunnen concurreren in de K-pop line-up van vandaag en een complete revolutie teweegbracht in het 'meisjesgroep'-concept in de Koreaanse muziekindustrie.

SM Entertainment's eerste meidengroep gelanceerd met veel succes na het extreme succes van H.O.T. S.E.S. was zo groot dat hun albums allemaal op #1, #2, #3 en #4 van de binnenlandse albumverkopen staan ​​die momenteel up-to-date zijn. De leden bestonden uit Bada(Sea), Eugene en Shoo, waarmee S.E.S. Alle nummers van S.E.S. waren niet alleen muzikaal geweldig, maar ook door vrijwel het hele land geliefd.


Daesung & Fin. KL

Beter bekend als D.S.P. Media was Daesung de tophond in de Koreaanse muziekindustrie, samen met S.M. Natuurlijk. We weten dat Daesung ervan houdt om met hun rivaal te concurreren door één EXTRA lid vier in totaal vier toe te voegen. In mei 1998 heeft D.S.P. Media lanceerde Fin. KL om te concurreren met S.E.S.


Lee Hyori is nu misschien wel de populairste vrouwelijke beroemdheid in Zuid-Korea, maar er wordt altijd gezegd dat Fin. KL was altijd de tweede plaats vanwege S.E.S.'s eerdere debuut en muzikaal talent. Het kan niet gezegd worden dat Fin. KL was ongetalenteerd, want Ock Joo Hyun droeg het team behoorlijk hard, en we kunnen ook de schoonheid van Lee Hyori en Sung Yuri niet ontkennen.


Terwijl de bedrijven concurreerden, nam H.O.T. fans steunden vaak voor S.E.S., en fans van Sechs Kies hielpen Fin vaak. KL

Baby V.O.X & DIVA

Veel mensen herinneren zich alleen de belangrijkste rivaliteit tussen S.E.S. en Fin. K.L., maar er waren eigenlijk twee meidengroepen die voor hen debuteerden in de zomer van 1997.

Baby V.O.X debuteerde in 1997, en om eerlijk te zijn, ze waren niet in staat om zoveel licht te zien als de top twee groepen, maar ze sloegen het groots in China en waren in staat om extreme populariteit te zien in China. We kunnen zelfs zeggen dat Baby V.O.X een pionier was in wat we tegenwoordig 'K-POP' noemen, aangezien het genre een wereldwijd genre is geworden.

Het eerste album was een flop, maar met een paar wisselingen van leden waren ze langzaam op weg naar succes.

Diva was ook een sterke meidengroep die debuteerde met Roo'ra-lid Chae Ri Na. Ze stonden bekend om hun makkelijk mee te zingen liedjes en zeer hoge toonhoogtes.

Naast deze groepen zagen we andere groepen, zoals Circle, Hans Band, O-24, Cleo en T.T.Ma, maar die konden niet veel populariteit winnen.

21e eeuw: chakra, sieraden en suiker

Toen de 21e eeuw begon, lanceerde Roo'ra-lid en producer Lee Sangmin Chakra, waaronder Hwangbo en de huidige actrice Jung Ryeo Won. Ze waren alom populair vanwege hun unieke Indiase stijlconcept.

Jewelry debuteerde in 2002 en ze stonden bekend om de hitsensatie 'One More Time', waarbij alle vier de leden extreem populair waren.

Sugar voegde zich in 2003 ook bij de line-up met superster Ayumi. Actrice Hwang Jung Eum zat ook in deze groep, maar zag pas laat haar roem na het verlaten van de groep.

Groepen zoals Papaya, Tashani, Twoya en Milk debuteerden ook in deze tijd.

Wow, dat was een behoorlijk lange lijst! Volgende week zullen we de kloof tussen de eerste en tweede generatie behandelen en waarom veel mensen het donker noemen voor meidengroepen.

Welke meidengroep was jouw favoriet tijdens de eerste generatie? Laat het ons weten in de reacties hieronder!