Nieuws

'Ben ik 19 of 20?' Moet de Koreaanse standaardmethode voor het tellen van leeftijden worden gewijzigd?

AKPOPHEF nieuws.naver.com

Iedereen wordt ouder, en dit is een onvermijdelijk gegeven in het leven. Hoe zou u zich echter voelen als er een jaar aan uw leeftijd wordt toegevoegd, ongeacht of uw verjaardag is verstreken of niet?

Als je jong bent, kan het een pluspunt zijn om ouder te zijn dan je werkelijke leeftijd, maar hoe ouder je wordt, je wilt geen twee jaar meer. In Korea is het echter de norm om je leeftijd op deze manier te tellen.

In Korea heeft elke persoon drie verschillende leeftijden: je werkelijke leeftijd volgens je verjaardag, de leeftijd volgens het geboortejaar en de Koreaanse leeftijd die door iedereen in de Koreaanse samenleving wordt gebruikt.

Een persoon die bijvoorbeeld in december 1992 is geboren, zou dit jaar 31 zijn sinds een nieuw jaar is begonnen. Dus als iemand vraagt ​​'Hoe oud ben je?' tegen een persoon die in december is geboren, zou die persoon nog steeds '31' zeggen, ook al is hun verjaardag nog niet verstreken. Dit is het Koreaanse tijdperk.

De leeftijd naar geboortejaar is de leeftijd die u krijgt als u het huidige jaar van uw geboortejaar aftrekt. Dan zou de persoon die in december 1992 is geboren volgens het geboortejaar '30' zijn. Voor degenen die in december 1992 zijn geboren, zouden ze echter nog steeds '29' zijn omdat hun verjaardag niet is verstreken.

Dit is een van de problemen die onlangs zijn ontstaan ​​toen het KCDC aankondigde dat iedereen ouder dan 12 jaar zich kan laten vaccineren. In december 2021 heeft het kabinet de norm voor jeugdvaccinaties en de norm voor de quarantainepas (vaccinatiepas) bekend gemaakt. Volgens de aankondiging moeten adolescenten van 12 jaar en ouder de COVID-vaccinatie krijgen om vanaf maart faciliteiten te kunnen betreden waarvoor quarantainepassen vereist zijn.

Deze quarantainepas is echter niet van toepassing op iemand geboren in 2010 die volgens geboortejaar 12 jaar is. Er zal geen ruimte zijn voor verwarring in landen waar er maar één leeftijdsnorm is - de leeftijd volgens iemands verjaardag, maar dit heeft voor verwarring gezorgd in Zuid-Korea.

In feite is Zuid-Korea het enige land dat dit unieke telsysteem heeft, aangezien veel andere Aziatische landen het tellen van leeftijden hebben verenigd om te tellen volgens de verjaardagen van mensen.

Dus, moet de norm voor het tellen van leeftijd in Zuid-Korea worden gewijzigd?

In een recente peiling over de afwikkeling van het tellen van leeftijden, stemmen meer mensen ermee in om de norm voor het tellen van leeftijd te veranderen. In 2016, toen Realmeter - een opinieonderzoeksbureau - een onderzoek uitvoerde onder 529 mensen van 19 jaar en ouder in het hele land, stemde 46,8% van de burgers 'Houd de Koreaanse leeftijd' en 44% stemde voor 'verenigen van de norm voor het tellen van leeftijd'. In 2021 stemde 83,4% echter dat ze willen dat de norm voor het tellen van leeftijden wordt verenigd en wordt geteld volgens de verjaardagen van mensen.

Dus nu is de vraag, wanneer zal Zuid-Korea de norm voor het tellen van leeftijd veranderen?