Concerten / Evenementen

Big Bang wint 'Best Worldwide Act' bij MTV's 2011 Europe Music Awards

De MTV Europe Music Awards 2011 vandaag live uitgezonden vanuit Odyssey Arena in Belfast . Afgezien van mega-supersterren Katy Perry , Lady Gaga , LMFA , en Coldplay , vijfkoppige band, Oerknal , bijgewoond zoals ze waren genomineerd in de Wereldwijde act categorie. Big Bang verbaasde het publiek door de prijs zojuist te winnen.


De categorie Worldwide Act viert diversiteit en de breedte van alle muziek die MTV te bieden heeft door ongelooflijke artiesten uit alle hoeken van de wereld te nomineren. Er waren twee stemrondes. Eerst kreeg elke regio de kans om uit de keuzes van MTV te stemmen voor de zeven artiesten die de regio het beste vertegenwoordigen.


In de categorie Azië-Pacific, naast de oerknal, Verbanning (Japan), Jay Cho (Republiek China/Taiwan), Gotye (Australië), Is (Australië), Jane Zhang (China), en Agnes Monica (Indonesië) waren genomineerd. Na weken van stemmen won Big Bang voor de regio Azië-Pacific en bereikte hij de finale samen met Abdelfattah Grini (Afrika/India/Midden-Oosten), Met (Europa), Herstarten (Latijns-Amerika), en Britney Spears (Noord Amerika).


Dankzij een indrukwekkend aantal stemmen door VIP's en fans over de hele wereld, won Big Bang de felbegeerde prijs. Zij zullen de eer hebben om de eerste winnaars van de 'Worldwide Act' award te zijn. Gefeliciteerd BigBang! Bekijk hieronder een clip van hun overwinning:

Rode Loper Interview: Bron: MTV EMA 2011 Videotip: xmaiyer