Nieuws

BLACKPINK's Rose wordt de eerste vrouwelijke solist in 19 jaar die de verkoop van 500.000 albums overtreft

entertain.naver.com

BLACKPINK'sRooswerd de eerste vrouwelijke artiest in 19 jaar die een half miljoen verkoper werd, terwijl ze de cumulatieve albumverkoop van meer dan 500.000 exemplaren overtrof.

Volgens YG-entertainment, op 21 april, Rose's solo single album ' -R- ,' die in drie formaten werd uitgebracht - cd, LP en KiT - werden in totaal 502.447 exemplaren verkocht.

Dit is de eerste keer in ongeveer 19 jaar dat een Koreaanse solo-artiest een half miljoen verkoper is geworden. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2002 toen Mooi zo 's ' #1 ' overtrof 500.000 exemplaren. Dit is ook een van de meest succesvolle resultaten in de muziekindustrie in vergelijking met de beste meidengroepen van de jaren negentig.

Rose's solo-album '-R-' had bestellingen van meer dan 500.000 exemplaren tijdens de voorverkoopperiode, wat een sensatie inluidde. In feite bereikte Rose's eerste soloalbum meer dan 440.000 verkochte exemplaren tijdens de eerste verkoop, wat een zeldzame aanwezigheid als vrouwelijke soloartiest laat zien.

Blackpink's Rose reikte eigenlijk verder dan de Koreaanse muziekmarkt, maar maakte een hit op de wereldwijde muziekmarkt met haar solo-single '-R-.' Het titelnummer ' Op de grond ' stond bovenaan iTunes-hitlijsten in 51 landen, waaronder de Verenigde Staten. Het nummer stond ook bovenaan de Billboard Global 200 en Global YouTube Song Chart.


Rose werd ook officieel in tweeën vermeld Guinness World Records categorieën met 'On The Ground', aangezien ze de 1e Koreaanse soloartiest werd met de meeste YouTube-views binnen 24 uur en de eerste Koreaanse artiest die de 1e plaats in de Billboard's Global 200 Chart behaalde, zowel als soloartiest als als groep.

Gefeliciteerd met Roos!