Albumrecensies

[Albumrecensie] BTS - 'Dark & ​​Wild'

BTS

Tracklijst:

1. Intro: Wat ben ik voor jou

2. Gevaar (Titeltrack)

3. Hormonen oorlog

4. Hiphopliefhebber

5. Laat het me weten

6. Regen

7. BTS Cypher Pt.3: Killer (ft. Supreme Boi)

8. Intermezzo: wat ben je aan het doen?

9. Kun je je telefoon uitschakelen?

10. Dekenschop

11. 24/7 = Hemel

12. Kijk hier

13. Tweede leerjaar

14. Outro: is dat logisch?


Ik was erg enthousiast om naar te luisteren BTS'en nieuw album.� Ik was nooit een fervent volgeling van de groep geweest, dus ik wilde zien waar alle hype over ging.� De kwaliteit van dit album verbaasde me echter echt� het is duidelijk dat ze een getalenteerde groep van jongens. Laten we het album dat me binnenhaalde eens nader bekijken:


'Donker & Wild' begint sterk met 'Intro: Wat ben ik voor jou.' Het nummer begint met een simpele beat en vioolachtergrond� Rapmonster doodt zijn rap en maakt zijn weg van kalm naar volledige emotie. Dit is het perfecte hiphopbegin dat de sfeer bepaalt voor de rest van het album.


Hun eerste single, 'Gevaar,' is hun volgende nummer.� Het is een beetje verwarrend waarom een ​​meisje flakey zou spelen met deze jongens, maar het is een perfecte 'Ik ben gefrustreerd' nummer om ook uit te jammen.� Er zit een beetje van alles in dit nummer�van de sterke raps tot de hook/refrein die een rock-vibe afgeven.� De veelzijdigheid van elk lid vermengt zich tot een perfecte harmonie van geluid.�Dit thema gaat door naar het volgende nummer, 'Hormonen Oorlog.' Ze benadrukken echt dat ze niet alleen jonge jongens zijn - ze zijn oud genoeg om zich aangetrokken te voelen tot alle stoute meisjes die er zijn (oh, hey).


'Hiphopliefhebbers' geen verrassing spuugt goede raps die hun passie voor hiphop verklaren - ze citeren meerdere bekende rappers, zoals Jay Z , Eminem , en Kendrick Lamar , en hoe hun muziek' raakt hun oren ' en beïnvloedt hen en hun muziek.� Ze combineren dit met zachte zang, waarbij ze opnieuw de oren trakteren op een melodie met meerdere lagen.


Het album vertraagt ​​met 'Laat het me weten.'� Deze oprechte teksten drukken iemands liefde uit voor het perfecte meisje dat schijnbaar verder is gegaan. Noem me gek, maar de zang op dit nummer doet me denken aan iets dat we zouden horen van een vocaal JYJ , wat ons laat zien dat deze groep niet alleen over rappen gaat, maar ook een enorm vocaal talent heeft.


Het ontspannen gevoel gaat over in hun volgende nummer, 'Regenen .'� Dit klinkt als een nummer dat je zou horen in een pianobar of in een stijlvolle bar in de vroege ochtenduren, wat een schril contrast is met de eerdere nummers op het album.� Suiker nagelt zijn rap ook in dit nummer.

Supreme Boi functies in 'BTS Cypher Pt: 3.' Ik ben een enorme fan van cyphers�Ik vind het geweldig dat ze hun rap- en freestyle-talenten echt kunnen laten zien.� Met een experimentele backbeat spugen de jongens achter elkaar waanzinnige flow.� Elk heeft zijn eigen unieke stijl en geluid, maar alle klinken even geweldig.


Het album neemt een korte omweg met, 'Intermezzo: wat ben je aan het doen.' Dit eenvoudige, unieke intermezzo voegt wat jaren 80/90 funk toe aan de mix met het simpele statement, ' Wat doe je? ' �Het intermezzo gaat soepel over in, 'Kun je je telefoon uitzetten.'� Dit nummer benadrukt de zang van de groep en de teksten spreken de waarheid.


'Dekenschop' is weer zo'n 'man in love'-nummer.� Dit keer gaan ze voor een up-beat live-bandgevoel.� Dit nummer is het perfecte nummer om bij te ontspannen�Dit is een luchtig nummer met raps in een mooie falsetto-haak .� Dit gevoel gaat verder op het volgende liefdesspoor, 'De hemel.'


De beat pikt op met, 'Kijk hier.'� Dit nummer heeft een Pharrell William geluid; Ik ben een fan. Er zit een funky, old-school geluid in.� De stemming slaat om met, 'Tweede leerjaar . '� Deze speelse track is een mix tussen MIA voldoet aan Ludacris voldoet aan PSY (?) .� Het gaat terug naar hun leuke hiphop-roots, en het is waarschijnlijk een van mijn favoriete nummers op dit album.” 'Second Grade' is een mix van alle muziekgenres, met invloeden uit andere landen, wat erg goed werkt.


Het laatste nummer, 'Slaat dat ergens op' is een leuk R&B-nummer dat het hele album afrondt. Het hele album gaat over lust, liefde, woede, liefdesverdriet en verlangen. Ze vertragen het in dit nummer om te zeggen: ' Het is nog niet voorbij ' (wat wordt aangenomen door alle emotie in elk nummer), en het album eindigt met, ' Terugkomen .'
Over het algemeen vond ik het geweldig dat dit hele album een ​​duidelijk thema had - het was niet zomaar een willekeurige mix van nummers die in een album werden gegooid. De nummers zijn nooit omgedraaid van ' Ik ben een stoute jongen die niet van meisjes kan houden ' tot 'Ik ben verliefd!' Alle nummers hadden te maken met simpelweg verliefd zijn en een meisje terug willen. Het was echt gaaf om alle verschillende geluiden te zien die een duidelijk thema van 'liefde' schilderden. Ik was absoluut een fan van dit album.�


Wat vond je van het nieuwe album van BTS? Reageer hieronder!