Nieuws

BTS Jimin plaatst berichten op Weverse ter ondersteuning van de hartverscheurende I'm sorry Jung In'-campagne in Zuid-Korea

STER BIJDRAGER

In de avond van 3 januari plaatste BTS Jimin op de Weverse-app met Jungin-ah, het spijt me. in effen wit lettertype op een effen zwarte achtergrond. Aanvankelijk deed dit bericht zijn fans van over de hele wereld zich afvragen waar het allemaal over gaat, totdat ze de hartverscheurende feiten erover ontdekten.

Jimin gebruikte zijn platform wijselijk om mee te doen aan de I'm sorry Jung In-ah-campagne in Zuid-Korea.

SBS zond Unanswered Questions uit, een aflevering over de 16 maanden oude Jungin die vorig jaar stierf nadat ze was misbruikt door haar adoptieouders. Op aanbeveling van de Korean Child Abuse Prevention Association, #sorry jungin (Sorry Jungin-ah) is verspreid op sociale media. Jimin, en vele anderen uit Zuid-Korea, hielpen de campagne om realtime trending te brengen om de aandacht en bekendheid van internationale fans te krijgen en kindermishandeling wereldwijd te voorkomen. De hashtag trended realtime op Twitter.

Volgens de rapporten begon Jungins adoptiemoeder haar een maand na de adoptie te misbruiken. Ze stierf in 2020 op de eerste hulp. Ze was pas 16 maanden oud. Haar adoptieouders beweerden dat haar dood een ongeluk was, maar de medische staf beweerde dat het het gevolg was van kindermishandeling. Jungins lichaam zat onder de blauwe plekken, een deel van haar kleine botten was gebroken en haar buik was gevuld met bloed als gevolg van orgaanschade. Het is echt hartverscheurend en geen enkel kind verdient het om zo te lijden.

De fans van BTS Jimin verspreidden het bewustzijn over dit verontrustende nieuws nog verder op SNS. Het is nooit te laat en alle kinderen moeten worden beschermd tegen dergelijke wreedheden.

In Korea zijn petities beschikbaar om te ondertekenen, terwijl er veel andere manieren zijn om te steunen als je buiten Zuid-Korea bent.

Het spijt me Jungin-ah.