Nieuws

Jimin's solodans van BTS in Spring Day krijgt een duim omhoog van een Koreaanse cultuur- en kunstonderzoeker voor het combineren van beheersing van dans met K-pop

STER BIJDRAGER


Jimin is sterk beïnvloed door het feit dat hij dans als zijn hoofdvak heeft gestudeerd en combineert beheersing van dans met K-pop-gevoeligheden.


Op 15 februari een recensie van BTS' dansen en choreografie door een Koreaanse cultuur- en kunstonderzoeker Youngin Jo van Korea Cultuur- en Kunstvereniging stond in het tijdschrift Weverse. Volgens de Youngin Jo is de choreografie van BTS opmerkelijk vanwege het belangrijke culturele fenomeen dat het heeft gecreëerd in de muziekindustrie. De grootste boyband ter wereld gebruikt zowel hun muziek als dans, niet gebonden aan enige taalbarrière, om hun berichten over te brengen.

De onderzoeker vergeleek Blood, Sweat & Tears met sabangchigi, een Koreaanse traditionele dans en Boy With Luv met ganggangsullae, een andere traditionele dans.

In deze zeer nauwkeurige recensie werd het solo-optreden van een lid benadrukt. BTS' hoofddanser en leadzanger Park Jimin en zijn solodans in Spring Day werden benadrukt.

Volgens Youngin Jo, tijdens Jimin's solodans in 'Lentedag' heft hij zijn voeten hemelwaarts naar evenredigheid van de kracht die hij gebruikt om zijn benen in te trekken. De manier waarop hij zijn zwaartepunt verschuift en de verbindende beweging tussen zijn armen en elke stap, lijken opvallend veel op de bewegingen die te vinden zijn in moderne en Koreaanse interpretatieve dans.


De onderzoeker concludeert verder dat: Jimin is sterk beïnvloed door het feit dat hij dans als hoofdvak heeft gestudeerd en dat hij zijn beheersing van dans combineert met K-pop-gevoeligheden om nieuwe mogelijkheden te ontsluiten.


Jimin's fans van BTS waren het daar helemaal mee eens, want Jimin's iconische solodans in Spring Day is zo sierlijk en mooi om naar te kijken.


Jimin is afgestudeerd als a Topdanser in moderne dans van Busan High School of Arts, een prestigieuze kunstacademie in Zuid-Korea waar hij studeerde moderne dans . Jimin is een formidabele danser, charmant en zeer getalenteerd.


Jimin, die zijn ongeëvenaarde talent gebruikt, kan verschillende invloeden gracieus combineren, zoals: ballet, hiphop, popping, hedendaags, acrobatiek en zelfs traditionele Koreaanse dansen .

In februari 2019 ontving hij een plaquette van waardering van de Kim Baek Bong Korean Fan Dance Conservation Society voor zijn iconische Koreaanse dansvoorstelling van fans bij de Melon Music Awards 2018 . Jimin vertolkte prachtig een Koreaanse fandans die hielp om de status en esthetische waarde van de Koreaanse fandans wereldwijd te verhogen.


Jimin-reactoren op zijn optredens komen altijd uit verschillende dansachtergronden. Er zijn professionele balletdansers, hedendaagse dansers, culturele dansers, K-popdansers die allemaal positief reageren op Jimin's dans.