Blogs

BTS hun essentie verloren door in het Engels te zingen? Nee, ze hebben niemands toestemming nodig om te zingen in welke taal ze maar willen

BTS via Twitter

Er is een recente controverse online waar mensen zeggen dat BTS hun essentie heeft verloren door te zingen in andere talen dan Koreaans, vooral Engels. Met die uitspraak in het achterhoofd, ze zouden hun essentie hebben verloren toen ze in het Japans begonnen te zingen naast de helft van de K-pop-industrie . Het probleem is dus niet dat BTS in een andere taal zingt; het probleem is dat mensen denken dat alles wat in het Engels is alleen gericht is op de Amerikaanse markt. En ja, de muziekindustrie heeft zich beperkt tot voornamelijk Amerikaanse muziek en is een beetje racistisch geweest met muziek in andere talen. Maar zoals Suga ooit zei, Het is allemaal hetzelfde. Mensen hebben ook de neiging om te zeggen dat Amerikaanse muziek commercieel is, terwijl eigenlijk alles wat verkocht kan worden commercieel is. Dus mensen hebben de neiging om alles in het Engels te catalogiseren als: reclame.


Muziek mag niet in talen worden verdeeld, want muziek is een taal op zich . BTS bewees dat door fans van over de hele wereld te bereiken met een idioom dat eromheen niet zo gebruikelijk was. Door ze in het Engels te zingen, dagen ze niet alleen zichzelf uit; het is ook een manier voor hen om hun boodschap en positiviteit te delen met een groter publiek. Ik denk dat al deze controverse een grotere achtergrond verbergt die moet worden aangepakt. In een vorig artikel heb ik het gehad over hoe hun nieuwste volledig Engelse nummers hebben bewezen dat ze niet omdat ze Koreaans zijn, geen andere taal kunnen spreken of, om precies te zijn, een westerse taal. Deze situatie werd door hen besproken op hun #STOPASIANHATE verklaring, waar ze zeiden dat sommige mensen hen vroegen in hy Aziaten spraken Engels . En dit doet me teruggaan naar wat ik zei bij het smeken van dit artikel; waarom is er een verschil tussen BTS-zang in het Japans en zij die in het Engels zingen? Misschien omdat mensen het goed vinden dat ze een oosterse taal gebruiken. We hebben niet het recht om vast te stellen welke taal correct is voor een persoon om te spreken en welke niet, laat staan ​​op basis van hun etniciteit. Het gebruik van verschillende talen om te communiceren verandert niets aan wie je bent. Het is gewoon iemand die zijn horizon probeert te verbreden en uit zijn comfortzone komt. Mijn moedertaal is bijvoorbeeld Spaans, maar ik gebruik Engels om mijn artikelen te schrijven. Dit verandert niets aan wie ik ben; het is alleen een manier om mijn boodschap meer mensen te laten bereiken. Dit is dus iets om in gedachten te houden voordat je ze veroordeelt omdat ze niet in het Koreaans zingen.

Fragment van de BTS-verklaring voor #STOPASIANHATE

Nu, over BTS-muziek. ze hebben een achtjarige carrière Met een enorme en diverse discografie. Dat is iets bewonderenswaardigs aan hen, hun veelzijdigheid. Veel artiesten hebben de neiging om vast te houden aan dezelfde muziekstijl, ofwel omdat het hun favoriet is of omdat het degene is die het beste bij het publiek heeft gewerkt. BTS is niet bang om verschillende stijlen in hun werk op te nemen of te zingen in een taal die ze niet helemaal domineren. In een interview met Jimmy Fallon uit 2020 werd hen gevraagd wat volgens hen de reden is waarom hun fans zich aangetrokken voelen tot hun muziek. Suga antwoordde, Ik denk dat onze grootste kracht is dat we berichten sturen waar tieners, twintigers en dertigers zich allemaal mee kunnen identificeren en die troost kunnen bieden door middel van onze muziek. En dat blijven ze doen, zelfs door in het Engels te zingen, want het maakt niet uit in welke taal je het bericht aflevert ; het belangrijkste is om mensen de hoop en kracht te geven die ze nodig hebben. Sommige mensen zeggen dat beide DYNAMIET en boter hebben geen diepe lyriek, maar dat maakt ze niet minder bijzonder. In het FESTA van dit jaar sprak BTS over hoe soms is het moeilijk om liedjes te maken met deze diepe berichten maar dat het geen belemmering is om hun luisteraars te troosten. Ze zeiden dat deze liedjes proberen om verheffen de luisteraars, om stuur ze goede energie in deze moeilijke tijden door COVID-19. En ze hebben het gehaald. De instrumentals van beide nummers zijn stemmingsverhogend; ze laten ons de zwaarte van ons dagelijks leven vergeten en zorgen ervoor dat we willen opstaan ​​en dansen. In feite is dit een grote boodschap op zich. Ze proberen hoop te geven in een tijd waarin mensen van alle leeftijden het moeilijk hebben, waarin de situatie niet beter wordt, en waarin we alleen maar naar buiten willen om elkaar weer te zien na maanden van elkaar gescheiden te zijn geweest. EN DIT is waar muziek over gaat, mensen zich beter laten voelen en hen helpen door hun ontberingen heen te gaan. Dit is waar BTS over gaat.Screenshot via HYBE LABELS (Youtube)

Screenshot via HYBE LABELS (Youtube)