Nieuws

BTS' Jimin's op maat gemaakte hanbok-pak dat hij droeg voor de iconische 'IDOL'-uitvoering op 'The Tonight Show' is exclusief te zien en trekt veel bezoekers

m.blog.naver.com

Volgens nieuwsberichten die op 2 januari verschenen, de hanbok die Jimin droeg voor de iconische ' IDOL ' optreden tentoongesteld op ' The Tonight Show met Jimmy Fallon in de hoofdrol ' terug in 2020 (op 29 september), is tentoongesteld op Het leven is mooi CC in Chuncheon Gangwon-do.

De hanbok is speciaal voor Jimin op maat gemaakt door ontwerper Kim Rieul en de toegang tot de tentoonstelling is momenteel gratis.

De tentoonstelling is exclusief voor Jimin's hanbok en heeft tot nu toe veel bezoekers getrokken, zoals blijkt uit de social media-updates van de ontwerper.

Het is begrijpelijk dat alleen Jimin's hanbok tentoongesteld zou worden, gezien de aandacht die het zowel nu als toen trok.

Op 4 januari deelde de ontwerper op zijn Instagram stories foto's van talloze bezoekers van de tentoonstelling. De fans van Jimin gebruiken de locatie zelfs als fotozone en de ontwerper is blij met de respons op de tentoonstelling.

Zelfs in april 2021 kreeg de hanbok veel aandacht, vooral toen Jimin's taille een hot topic werd op sociale media nadat een fan de tentoonstellingsruimte voor de hanbok bezocht en er verschillende vragen over stelde. Het bleek dat de ontwerper verschillende aanpassingen aan het pak moest doen, zoals de benen langer maken en de taille smaller, zodat het Jimin kon passen. Zelfs de taille van de etalagepop die bij het pak paste, moest herhaaldelijk worden uitgesneden om het pak goed te laten passen. De hanbok is uniek in zijn soort met zeer fijne details en vorm, alleen ontworpen om op Jimin's lichaam te passen.

Het is duidelijk dat naast het feit dat het pak traditie en moderniteit tegelijk uitstraalt, waardoor het een eye-catching stuk is, het pak ook een absoluut meesterwerk is, speciaal ontworpen voor een perfect lichaam, en dus zeer aantrekkelijk voor het oog.

Hier zijn afbeeldingen en een video van de hanbok die destijds op de tentoonstelling te zien was.

Verschillende media namen zelfs het hot trending nieuws over Jimin's perfecte lichaamsverhoudingen en de hanbok op, zoals 'Mingguan Malaysia'.

Het artikel in deze krant vermeldt hoeveel ontwerpers in Zuid-Korea het vanwege zijn kleine 27-inch taille een uitdaging vinden om shirts en broeken voor Jimin te ontwerpen.

Deze uitspraak versterkt verder het idee dat Jimin's hanbok die momenteel te zien is een kunstwerk is en een meesterwerk dat veel tijd en moeite heeft gekost om te creƫren en daarom absoluut de moeite waard is om exclusief tentoongesteld te worden.

Dezezelfde hanbok zou in eerste instantie ook worden gebruikt, juist vanwege zijn voortreffelijke ontwerp en uiterlijk, waarbij het startbod was vastgesteld op bijna $ 5.000.

Ook in dit geval was het alleen Jimin's hanbok die was geselecteerd om te worden geveild ondanks het feit dat de ontwerper andere hanboks had gemaakt, waarmee hij liet zien hoeveel van een duur bezit Jimin's hanbok voor hem was en is. De ontwerper wilde de traditionele Koreaanse kleding veilen om de Koreaanse cultuur te promoten, en de opbrengst van de veiling zou worden geschonken aan de steun van de kansarme bevolkingsgroepen in de Koreaanse samenleving.

Het was een belangrijk moment voor de ontwerper om de hanbok te veilen omdat het Hanbok Culture Week was, en daarom streefde hij ernaar om de representatie van de cultuur van het land voor iedereen zichtbaar te maken.

Ondertussen is de huidige locatie voor de tentoonstelling gebouwd in de unieke traditionele Koreaanse hanok-stijl en is dus een perfecte setting om de hanbok tentoon te stellen, die elementen van traditionele Koreaanse kledij heeft.

Onlangs ontving hij enorme lof van verschillende toeristische organisaties van de overheid omdat hij een kampioen van zijn land wastoerismeindustrieen ook voor zijn evidenteconomische impactop het land in termen van het stimuleren van de export van lokale producten, met name de export van voedsel.

Hier is de performancevideo voor IDOL op The Tonight Show.