Nieuws

BTS' Jimin's 'Serendipity (Full Length Edition) wordt zijn tweede solonummer dat in aanmerking komt voor RIAA Gold-certificering in de VS

Op 3 maart, statistieken over muziekverkopen in 's werelds grootste muziekmarkt, de VS , gaf aan dat Jimin's Solo-nummer 'Serendipity (volledige editie)' is nu geworden in aanmerking komen voor RIAA Gold-certificering na verkoop meer dan 500k eenheden op deze markt. Dit nieuws komt iets minder dan een maand nadat een ander solonummer van Jimin, 'Lie', ook deze prestatie op dezelfde muziekmarkt zou hebben opgenomen [ lees hier ]. Als zodanig is Jimin nu de eerste en enige Koreaanse idool met twee van zijn solo-nummers die meer dan 500k verkochte eenheden in de VS heeft overtroffen, daarmee een nieuw record vestigend.

Volgens de huidige stand zijn er tot nu toe slechts twee andere solonummers onder de BTS-discografie die meer dan 500.000 exemplaren in de VS hebben verkocht, waaronder Jimin's. Daarom, twee van de enige 3 BTS-solonummers die in aanmerking komen voor RIAA Gold-certificering in de VS zijn van Jimin, en dit is zo'n indrukwekkende en verbluffende prestatie, gezien het feit dat Jimin nog niet eens een officieel solodebuut heeft...

'Serendipity (FLE) is sinds de release zeer succesvol geweest op verschillende platforms voor het kopen en streamen van muziek wereldwijd. Tot nu toe heeft het de 184 miljoen streams overtroffen op Spotify, 's werelds grootste muziekstreamingplatform.

Op 19 februari stond het ook op nummer 1 in iTunes in 53 landen over de hele wereld.

Fans vierden Jimin's nieuwe ongekende prestatie in de K-pop-industrie door trending tags en trefwoorden op Twitter, waaronder: Gefeliciteerd Jimin, JIMIN RECORD MAKER, JIMIN HIT MAKER, en #Serendipity500kEenheden, onder andere.

Hier zijn enkele van de reacties van fans die hun trots op hem uitten en het ongeƫvenaarde kunstenaarschap prezen dat hem om de dag records ziet neerzetten en breken, of het nu gaat om records van andere artiesten of zelfs records van hemzelf.

Gefeliciteerd Jimin!