Nieuws

BTS' Jimin's solonummer 'Lie' wordt het eerste nummer van het 'Wings'-album van de groep dat in aanmerking komt voor RIAA Gold-certificering in de VS

Op 11 februari werden gegevens over muziekverkopen in de VS, de grootste muziekmarkt ter wereld, liet zien dat Jimin's solo nummer 'Leugen' heeft nu overtroffen 500k eenheden in verkoop , daardoor wordend in aanmerking komen voor RIAA-certificering .

Fans zijn opgetogen en extreem trots op Jimin, aangezien dit een nummer is waarin hij deelnam aan de songteksten schrijven en de compositie ervan . De prestatie bewijst niet alleen zijn hoge standaard als tekstschrijver en componist, maar ook als artiest, die allemaal hebben bijgedragen aan de populariteit van het nummer en de tot nu toe behaalde records.

tegoed: @13supremacist

Dit is Jimin's eerste solonummer net zoals het eerste en snelste nummer van BTS' 'Wings' album om deze mijlpaal in de VS te bereiken.

Kijkend naar solo-nummers geschreven door BTS-leden, heeft niemand dit aantal verkochte eenheden in de VS geregistreerd, en dus wordt Jimin het eerste lid dat opschept over een dergelijke prestatie. Hetzelfde geldt voor niet-gepromote Koreaanse solonummers. N o ander niet-gepromoveerd Koreaans solonummer heeft deze prestatie bereikt; dus 'Lie' heeft ook op deze twee aspecten een nieuw record gevestigd.

Deze nieuwe prestatie voegt alleen maar toe aan de toch al zeer lange lijst met prestaties die het nummer sinds de release in 2016 heeft opgenomen.

Bijvoorbeeld, geen enkel ander solonummer van het 'Wings'-album heeft 160 miljoen streams op Spotify overtroffen , het grootste muziekstreamingplatform ter wereld. Momenteel heeft 'Lie' 163 miljoen streams op het platform, waarmee het de meest gestreamde solonummer en tweede meest gestreamde nummer in het algemeen van het album na het titelnummer. Het is ook de meest gestreamde Koreaanse solonummer op het platform van alle 2016-releases.

Bovendien kwam geen enkele andere solo van het 'Wing's-album' de Billboard World Digital Song Sales-hitlijst binnen bij de release in 2016. 'lie' piekte op #2 op de kaart bij de release.

Er zijn tal van andere records van het nummer, zoals in kaart brengen in 82 landen en regio's op iTunes, in kaart brengen in 10 landen en regio's op Apple Music, gerangschikte #80 in 2016's meest geliefde muziek op MelOn, behoorde tot de top 40 van meest gestreamde BTS-nummers op de officiƫle UK-hitlijsten voor de jaren 2018, 2019 en 2020, en de eerste BTS-solo die de wereldwijde iTunes-hitlijst betreedt, waarbij het momenteel heeft bereikt 52 #1's op iTunes per 7 februari. Hier zijn meer van de prestaties.

tegoed: @PJM_data

Het gejuich van de fans resulteerde in verschillende trefwoorden die op Twitter kwamen, zoals LIE IS GOLD, RECORD MAKER JIMIN, HIT MAKER JIMIN en Gefeliciteerd Jimin, onder anderen.

Hier zijn enkele reacties van fans op het nieuws.

'Lie' is inderdaad in elk opzicht een meesterwerk. Van de teksten, melodie en Jimin's zang en dans, alles kwam samen om dit een legendarische release in de industrie te maken. In feite hebben rookie-idolen het nummer van 2016 tot nu toe consequent gecoverd, omdat de uitvoering ervan iets is dat alle idolen op het podium willen kunnen evenaren. Het is een industriestandaard en een 'overgangsritueel' geworden voor beginnende idolen om het nummer te coveren als een blijk van hun bekwaamheid als de belangrijkste dansers van hun groep. Dit is waarom het nummer Jimin de titel heeft opgeleverd van ' de beginnersbijbel .' Hier is een compilatie van enkele idolen die het nummer hebben gecoverd.

Gefeliciteerd Jimin!