Blogs

Cherry Bullet: The Forgotten Girl Group

Kersenkogel , meer dan waarschijnlijk heb je de naam gehoord in de loop der jaren, maar voor de meeste mensen is dat alles wat ze weten over de groep. Als je het echter aan iemand vraagt ​​die wel wat van de groep weet, hoor je een combinatie van een aantal dingen. Drie meisjes vertrokken vroeg in hun carrière' Vraag en antwoord ' en ' Handen omhoog ' waren geweldige nummers, en ' Aloha Oe ' moet worden vermeden. Een groep die pas bijna drie jaar bij elkaar is, heeft zo'n slechte reputatie en een zo kleine fandom dat het niet erger kan worden dan dat voor een rookie.

Als je een Lullet was, zou je beseffen hoe slecht de situatie achter de schermen is, vooral voor de meisjes. Onlangs heeft Kim Bora van Kersenkogel teruggeroepen op Girls Planet 999 , waar drie leden van Kersenkogel doen mee, dat het zo moeilijk was om een ​​debuterende groep te zijn die wedijverde met stagiaires, omdat er zoveel vragen waren waarom ze in de eerste plaats zou deelnemen. Ze zei verder dat ze net zo wanhopig is als sommige van deze meisjes en barstte in tranen uit samen met haar medelid Heo Jiwon. Kersenkogel heeft een van de zwaarste routes in K-Pop gehad en heeft ondanks alles nooit genoeg aandacht gekregen en geen houvast gevonden wat heeft geleid tot hun huidige situatie.

Kersenkogel debuteerde op 21 januari 2019 met het succesvolle ' Vraag en antwoord' en hun eerste Single Album, ' Laten we Cherry Bullet spelen .' Ze waren actief in acties op T.V, Radio en hadden zelfs hun eerste CF met SLIM Uniformen. Houd er rekening mee dat alles geweldig ging tot hun eerste comeback met ' Echt Echt .' FNC was teleurgesteld over de lage albumverkoop, het gebrek aan hitlijsten en goede recensies van critici en besloot de promoties in te korten en alleen muziekshows te doen. Vanaf dit punt zou het afhangen van het succes van elke comeback of deze al dan niet werd gepromoot. Hands Up zou later een groot succes worden, maar toch kreeg het niet zoveel promo, dus om eerlijk te zijn, lijkt het willekeurig.

Vanaf dit punt leek het alsof FNC met opzet de groep saboteerde of gewoon hun afkeer toonde. Kersenkogel deden hun werk, en aan het eind van de dag kon het FNC nog steeds niet schelen en koos ervoor om ze een pauze van 278 dagen te geven. Een onderbreking voor een rookiegroep die debuteerde in het meest competitieve rookiejaar in bijna vijf jaar. Het maakt niet uit of FNC dit expres deed of niet, maar dit zorgde ervoor dat een groot deel van de fandom wegging en ze uit het publieke oog gooide.

Kort daarna, in juni, merkten fans dat twee leden van de groep (Kokoro en Lin Lin) ontbraken en om dit kort te maken. Zij, naast Mirae (nu Ella of Pixy ), zou de groep officieel in augustus en oktober verlaten, maar FNC zou pas in december een verklaring vrijgeven, ook al vroegen fans sinds begin september om uitleg, onder meer met een petitie. FNC zou valse excuses gebruiken totdat ze de verklaring niet langer konden uitstellen en tot op heden ondanks wat FNC zei. Mirae en Lin Lin zouden allebei zeggen dat een deel van hun beslissing zou zijn dat FNC hen geen creatieve controle zou geven. Mirae wilde voor de groep schrijven en helpen met concepten, maar kreeg te horen dat ze niet voor haar groep kon schrijven, en Lin Lin wilde dansen, maar FNC zei nee.

Ondanks het feit dat dit in 2019 gebeurde, is het nu twee jaar geleden, en dit is alles wat mensen weten Kersenkogel van. Hun talent, uiterlijk, persoonlijkheid en gewoon karakter deden er niet zoveel toe als het feit dat iemands vooringenomenheid wegging. Zodra die meisjes vertrokken, gaf niemand meer om de groep, of in ieder geval het deel van de fandom dat wegging. Dit is ook het moment waarop de K-Pop Stan-groep de groep verliet om ergens anders heen te gaan, waardoor Lullets voor zichzelf moest zorgen. Ze wisten niet dat het alleen maar erger zou worden voor Kersenkogel . Ik zou hier kunnen zitten en een essay schrijven, en ik heb over wat er mis is gegaan, maar laat me het voor jou, de gewone lezer, samenvatten. Alles wat er met Cherry Bullet en met Lullets is gebeurd:

- ' Handen omhoog ' wordt uitgebracht op 11 februari 2020. Het nummer is een hit, maar het omgeschakelde concept naar Girl Crush of Bullet Concept verwart een deel van de fandom en brengt nieuwe fans binnen die bij het volgende concept zouden vertrekken.

- ' Aloha Oe, ' hun volgende nummer, zou zich het gelijknamige nummer eigenen en choreografie gebruiken die stereotiep was voor Hawaï. Lullets zou FNC massaal e-mailen, maar ze zouden de e-mail afsluiten omdat ze het niet wilden horen. Het lied zou internationaal en in eigen land bombarderen en promoties zouden worden stopgezet. Tot op heden proberen Lullets de meisjes nog steeds te vertellen dat het nummer verkeerd is, maar FNC verwijdert nog steeds opmerkingen erover en verbergt ze. Ironisch genoeg zou dit het enige nummer zijn dat door FNC naar de radio werd gestuurd. Het zou nooit gespeeld worden.

- Sommige meisjes begonnen te acteren in alle webdrama's op YouTube. Sommige drama's van de meisjes werden echter pas de dag na de release gepromoot en soms tot een week daarna. Het hing af van het meisje en of FNC erover wilde tweeten.

- Van de meisjes werd verwacht dat ze geweldige live-artiesten op het podium zouden zijn, waaronder een rigoureus trainingsproces van non-stop zingen en dansen zonder een pauze van vijf seconden gedurende twee uur, maar Kersenkogel, sinds debuut, heeft slechts een handvol concerten gedaan. Twee K-Cons, één FNC-familie (ze waren niet uitgenodigd voor de tweede), één drive-in-show en één show om FNC op de Filippijnen te promoten tijdens een conferentie. Er zijn er misschien nog een paar die niet op de televisie worden uitgezonden, maar ze brengen nooit meer dan drie nummers ten gehore.

- FNC heeft nooit juridische stappen ondernomen namens de meisjes en nadat ze werden beschuldigd van pesten na de AOA schandaal. FNC kiest ervoor om niets te zeggen waardoor ze door ernstige haat gaan. Tot op heden bestaan ​​deze geruchten nog steeds. Houd er ook rekening mee dat Aloha Oe in juli zou worden uitgebracht, maar werd uitgesteld omdat FNC niet meer met hun vrouwelijke groepen wilde omgaan.

- FNC brengt de meisjes nooit op dezelfde manier op de markt, maar kiest in plaats daarvan voor goedkope en snelle methoden die nooit werken en ertoe leiden dat ze geen nieuwe bekendheid verwerven. Vroeger noemden ze graag dat ze zo getalenteerd waren als AOA , maar na het schandaal vergelijken ze ze non-stop met TWEEMAAL . In een reeks artikelen die in Japan zijn geschreven (ze zijn daar nog steeds niet verschenen), gaat de helft van de artikelen over: TWEEMAAL, zelfs Kersenkogel doet het interview. In een, Kersenkogel staat niet eens in de titel, maar eerder TWEEMAAL is ondanks het feit wat een schijnwerper op Kersenkogel . Je kunt zien dat dit FNC is, zoals: Kersenkogel heeft ook twee Twice-covers gedaan, waaruit blijkt dat ze dit echt proberen vast te leggen.

- FNC nooit inbegrepen Kersenkogel op ELKE FNC-familie-evenementen, in plaats daarvan ervoor kiezen om alleen de jongensvertegenwoordigers of een solo-lid van AOA . FNC laat Kersenkogel naar een FNC-concert in Japan komen, maar sindsdien hebben ze ze nergens meer voor gebruikt. Geen FNC Family-merchandise, geen andere concerten, geen promomateriaal, geen representatieve meidengroep, en wanneer ze die term wel gebruiken. Ze hebben de neiging om iemand van AOA ondanks dat de groep niet echt meer actief is.

- Kersenkogel werd verplaatst naar FNC W, een nieuwe onderverdeling die FNC maakte om hun vrouwelijke artiesten te scheiden van het hoofdbedrijf. In wezen, aangezien Kersenkogel is de enige groep die vrouwelijk is in FNC, zij waren de enigen die verhuisden, en ze zullen het bureau delen met de nieuwe meidengroep die binnenkort debuteert. FNC W zal voor het grootste deel dezelfde mensen, hetzelfde gebouw en dezelfde beslissingen zijn, maar ze hebben nu een beperkt budget, waardoor het belangrijker wordt om geld te laten functioneren dan een comeback te maken, enzovoort. FNC stopte 8% van het geld van hun bedrijven in al hun vrouwelijke artiesten en stagiaires samen. 10 miljoen van een bedrijf ter waarde van 118 miljoen dollar.

- In plaats van zich te concentreren op hun groep, kiest FNC ervoor om auditie te doen voor nieuwe meisjes voor een nieuwe meidengroep die binnenkort in 2020 debuteert. Momenteel hebben we geen datum waarop ze zullen debuteren, maar het gerucht gaat al een tijdje rond in 2022. Onthoud, Kersenkogel zou in 2020 4 jaar bestaan.