Nieuws

Chinese staatsmedia denkt dat Kris Wu tot 10 jaar gevangenisstraf kan krijgen

nieuws.v.daum.net

Als reactie ophet recente nieuws van de arrestatievan voormalige EXO lidKris Wuvoor een onderzoek naar aanranding zijn er verschillende Chinese nieuwsmedia geweest die hun mening en voorspellingen van de zaak hebben gemeld. Een Chinese staatsmedia liet doorschemeren dat de mogelijkheid bestaat dat het voormalige idoollid wordt veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor aanklachten van seksueel geweld.

De door de staat gerunde nieuwsmedia, Wereldwijde tijden , meldde op 2 augustus dat ' Hoewel Kris Wu de Canadese nationaliteit heeft, kan hij volgens de Chinese wet worden gestraft omdat hij de misdaden in China zou hebben gepleegd.' De media legden ook uit dat er een grote kans is dat Kris Wu uit China zal worden gedeporteerd nadat hij zijn tijd in de gevangenis heeft uitgezeten als hij wordt veroordeeld voor het misdrijf. Volgens de media heeft China een maximumstraf tot de doodstraf voor iedereen die wordt beschuldigd van aanranding of verkrachting. Daarom voorspellen ze dat Kris Wu kan worden veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf, wat de Chinese regering interpreteerde als een suggestie van een zware straf voor Kris.

Een andere nieuwsmedia, de officiële krant van de Communistische Partij, Volksdagelijks, verklaarde, ' Er zal geen speciaal pardon zijn, hoe beroemd hij ook is. Iemand die de wet heeft overtreden, wordt volgens de wet gestraft.' De krant voegde er ook aan toe: ' Deze zaak is geen gerucht meer in de entertainmentindustrie maar het is een echte zaak geworden. Meer populair is, zouden ze zich meer aan de wet moeten houden. Dit zal een stevige les leren dat alle mensen gelijk zijn voor de wet.'

Het Chinese socialemediabedrijfWeibo heeft ook het account van Kris Wu verwijderd, samen met de officiële accounts van zijn labelen andere fanaccounts. Het bedrijf kondigde aan: ' In reactie op de beschuldigingen dat Kris Wu herhaaldelijk jonge vrouwen heeft uitgebuit voor seks, heeft de politie Wu, die de Canadese nationaliteit heeft, gearresteerd voor verder onderzoek naar zijn beschuldigingen van verkrachting. .' Bovendien verwijderde het bedrijf de accounts van beroemdheden die Kris steunden en verbood iedereen iets over hem te vermelden.