Blogs

De mannelijke en vrouwelijke hoofdrolspelers van vandaag die jongere versies van de hoofdcast speelden

In de showbusiness zijn er natuurtalenten die hun talent al op jonge leeftijd voor de camera ontdekten. Je weet dat je een veteraan-verslaafde aan K-drama bent als je enkele van de huidige sterren herkent, niet alleen aan hun recente werken, maar ook aan de rollen die ze speelden toen ze nog kinderen waren.

Hier zijn tien van de begaafde acteurs en actrices van vandaag die voor het eerst de schijnwerpers stal als jongere versies van de hoofdcast en opgroeiden om de frontlinies in recente series over te nemen.

Park Shin-Hye

Waar we haar voor het laatst zagen: Sisyphus: The Myth (2021), #Alive (2020), The Call (2020)

Een van Korea's topactrices, Park Shin-hye's dominantie op het kleine scherm werd gelanceerd toen ze de jonge Han Jung Seo van de hit uit 2003 portretteerde Trap naar de hemel en werd erkend als de 11e SBS Drama Awards Beste Jonge Actrice. Nadat ze in de daaropvolgende jaren aan andere projecten had deelgenomen, kreeg ze in 2006 haar eerste hoofdrol als Hana in Boom van de hemel . Drie jaar later werd haar aanwezigheid in de Hallyu-golf versterkt door de headliner van de gender-bender rom-com, Jij bent mooi , gevolgd door het melodrama van 2011 Hartzeer met Jung Yong-Hwa.

Yoo Seung Ho

Waar we hem voor het laatst zagen: Memorist (2020), Mijn vreemde held (2019)

Yoo Seung-ho traceert zijn professionele basis in K-drama's terug in Papa Vis (2000) als Jung Da-um, een jongen met leukemie. Hij was een van de meest gewilde kinderacteurs van die tijd - hij kreeg verschillende erkenningen en plaatste personages zoals jongere versies van Lee Woo-jin in Liefdesbrief (2003) en Yi Sun-sin in Onsterfelijke admiraal Yi Sun-sin (2004). Hij verdubbelde zijn acteervermogen en speelde de jonge Seongjeong en Damdeok in de historische shows van 2007 De koning en ik en De legende , respectievelijk. Momenteel werkt hij aan het komende drama Als bloemen bloeien, denk ik aan de maan met Lee Hyeri, die naar verwachting in de tweede helft van 2021 in première gaat.

Kim Yoo-Jung

Waar we haar voor het laatst zagen: Liefhebbers van de rode lucht (2021), Backstreet Rookie (2020)

Vanaf de prille leeftijd van vier, heeft Kim Yoo-Jung's carrièreachtergrond een lange lijst van werken die haar formidabele positie in de industrie weerspiegelen. In 2006 was ze de jonge Shin Chae-kyeong van de alom bekende prinses uren . Haar opeenvolgende optredens als kindertegenhangers van leidende dames zorgden ervoor dat ze meerdere onderscheidingen voor beste jonge actrice mee naar huis nam: voor haar rollen als Schilder van de wind 's Shin Yun-bok in de 2008 SBS Drama Awards, het titelpersonage in Dong Yi , Vlammen van verlangen 's Yoon Na-young/Baek Soo-bin in de 2010 MBC Drama Awards; en als Maan die de zon omarmt ’s Heo Yeon-woo en mei koningin 's Chun Hae-joo in de MBC Drama Awards 2012.

Kim So-Hyun

Waar we haar voor het laatst zagen: Rivier waar de maan opkomt (2021), liefdesalarm (2019-2021)

De veelgeprezen ster Kim So-Hyun vond haar passie voor het werk toen ze nog maar zeven jaar oud was. Na haar debuut op het kleine scherm in 2006 speelde ze zowel de kinderversies van Lee Ji-Yeon in Een gelukkige vrouw en Han Eun-soo (Jung Yu-mi) in Wat zal zijn zal zijn in het volgende jaar. Ze werd de tiener Jung Ji-na in de internationaal uitgezonden romantiekfantasie Wissen Wissen . In 2012 vestigde ze haar plek in de scene verder als jonge Hwa-young/Se-na of Prins op het dak , en met de bekroonde rollen van Yoon Bo-Kyung in Maan die de zon omarmt en Lee Soo-Yeon in Mis je .

Yeo Jin-goo

Waar we hem voor het laatst zagen: Beyond Evil (2021), Hotel Del Luna (2019)

Een andere gewaardeerde acteur die op achtjarige leeftijd de kijkers versteld deed staan, is Yeo Jin-goo, ook wel het kleine broertje van de natie genoemd. Hij was een populaire keuze voor het casten van jeugdpersonages van leidende mannen, zoals te zien is in zijn opeenvolgende projecten vanaf 2008. Waaronder Iljimae, Tazza, Slik de zon in, en Krijger Baek Dong-soo , onder andere. Net als zijn co-sterren werd hij een begrip met zijn topprestaties als kroonprins Lee Hwon in Maan die de zon omarmt . De rol won en nomineerde hem voor verschillende onderscheidingen van Baeksang Arts Awards, Pierson Movie Festival en andere instellingen.

Park Eun-bin

Waar we haar voor het laatst zagen: Yeonmo (2021), Hou je van Brahms? (2020), Hot Stove League (2020)

Even verschijnen als jonge Jung Da-so in Beschermengel (2001), zou Park Eun-bin later in dat decennium verschillende andere tiener-tegenhangers van belangrijke personages bemachtigen. Onder deze zijn Woo Seung Hee in Glazen pantoffels (2002), Shin Ji-soo in Glas-in-lood (2004), Seo Eun-ha in opstanding (2005), en Seo Ki-ha of De legende (2007), die allemaal werden uitgezonden in verschillende Aziatische landen. Haar vertolking als Hwangbo Seol in de periodereeks De ijzeren keizerin verdiende haar de prijs voor beste jonge actrice in de 2009 KBS Drama Awards. In 2012 had ze haar eerste hoofdpersonage in het thema tijdreizen operatie voorstel: samen met collega-kinderacteur Yoo Seung-ho.

Jung Da-am

Waar we haar voor het laatst zagen: Buitenschools (2020), Live On (2020)

Op 21-jarige leeftijd heeft Jung Da-bin al een enorme ervaring in de acteerarena. Ze debuteerde in de film in 2004 en het jaar daarop op televisie. Het eerste deel van haar carrière onthulde een actrice die diende als het gezicht van kinder- en tienerversies van K-drama hoofd- en tweede hoofdrollen, zoals Bong-binnenkort in Iljimae (2008), Jang Mi-ri in juffrouw Ripley (2011), Kang Yi-Kyung in Glazen masker (2012), en Gong Jin-Joo in Lelijk alert (2012). In de populaire MBC-rom-com Zij was mooi , speelde ze zowel de jonge Kim Hye-jin als broer en zus Hye-rin. Haar volgende werk als jonge Ok-nyeo in Bloemen van de gevangenis verdiende haar extra erkenning.

Voor Da-reum

Waar we hem voor het laatst zagen: The Great Shaman Ga Doo-shim (2021), The 8th Night (2021)

Nam Da-reum kreeg aandacht toen de jongen Yoon Ji-hoo in Jongens over bloemen , een show die grotendeels heeft bijgedragen aan de toename van de Koreaanse golf. Hij werd consequent beroemd met zijn opmerkelijke portretten van het tienerleven van mannelijke hoofdrolspelers in wereldwijd beroemde drama's, waaronder Choi Dal-Po/Kim Ha-Myung in Pinokkio (2014), Wang Won in De verliefde koning (2017), Jung Jae-chan in Terwijl je sliep (2017), en Ji Soo-ho in Radio Romantiek (2018). Afgelopen juli debuteerde hij als hoofdrolspeler in KakaoTV's The Great Shaman Go Doo-shim en was gekoppeld aan co-kindactrice Kim Sae-Ron.

Kim Sae Ron

Waar we haar voor het laatst zagen: The Great Shaman Ga Doo-shim (2021), Love-afspeellijst (2019)

Deze veteraan, geboren in 2000, is geen onbekende in de entertainmentindustrie. Kim Sae-Ron maakte aanvankelijk indruk op het publiek met haar meermaals bekroonde optredens in films Een gloednieuw leven (2009) en De man van nergens (2010). Haar eerste televisieoptreden was in het romantische drama van 2011 Kan je mijn hart horen als jonge Bong Woo-ri, en ze zou later de jongere rollen van andere belangrijke actrices op zich nemen: Lee Ga Young in Mode koning (2012), Shin Eun-soo in Glamoureuze verleiding (2015), en Cha Young-jin in Niemand weet het (2020). Op 15-jarige leeftijd werd ze al gecast als de vrouwelijke hoofdrol tegenover Yoon Shi-Yoon in de historische fantasieserie Spiegel van de Heks .

Lee Hyun Woo

Waar we hem voor het laatst zagen: De leugenaar en zijn geliefde (2017)

Als kindacteur was Lee Hyun Woo een bekend gezicht in historische drama's. Hij portretteerde de jonge Cheoro in De legende (2007), jonge Kim Yushin in Koningin Seondeok (2009), en de tienerversie van de titelrol in Gyebaek (2011). Landing van het personage Cha Eun-gyeol in de jeugd-rom-com van 2012 Aan de mooie jij met Sulli (Koo Jae-hee) en Choi Minho (Kang Tae-Joon) breidde zijn Aziatische fanbase zich uit toen het in verschillende landen werd uitgezonden. Hij is klaar om zijn comeback op het kleine scherm te maken als de geniale hacker Rio in de Koreaanse bewerking van Geldroof .