Nieuws

Deelnemers die aan EXO's 6e volledige album #Obsession hebben gewerkt, blijken wereldwijde hitmakers te zijn + albumtracktitels onthuld

Naarmate 27 november dichterbij komt, worden meer details onthuld voor EXO's 6e volledige album 'Obsession'. Het nieuws van vandaag is bijzonder opwindend, aangezien Naver veel van de verwachte albumdetails onthulde, inclusief de naam van de deelnemers die aan het album hebben gewerkt. Veel daarvan zijn heel bekend bij veel EXO-L, omdat ze al eerder met EXO hebben gewerkt en behoorlijk populair zijn bij fans. Alle deelnemers blijken wereldwijde hitmakers te zijn die achter veel grote hits zitten.

1. Dem Jointz - is een populaire Amerikaanse muzikant en producer en een al bekende naam voor alle EXO-fans met het nummer 'Cloud 9' van hun 2015-album 'EX'ACT'. Hij heeft vele hits geproduceerd voor artiesten als Rihanna, Christina Aguilera, Jording Sparks, Chris Brown en Brandy. Hij co-produceerde ook 4 nummers op 'Compton', het laatste studioalbum van Dr. Dre, evenals verschillende nummers op Janet Jackson's #1 album 'Unbreakable' uit 2015. Andere k-popnummers waaraan hij werkte zijn Taeyeon 'Something new', NCT 127 'Cherry bomb' en Red Velvet Dont U Wait No More.

2. LDN Noise-songwriting en platenproducerend duo, bestaande uit de leden Greg Bonnick en Hayden Chapman, momenteel gevestigd in Londen, Verenigd Koninkrijk. Ze zijn vooral bekend door het produceren van hits voor andere artiesten, zoals Nathan Sykes, Nick Jonas, Chris Brown en K-popartiesten zoals EXO en andere SM-artiesten. Ik ben er zeker van dat velen ze heel bekend zijn, want de lijst met nummers waaraan ze hebben gewerkt, is te lang om op te noemen, maar lang genoeg om te zeggen dat elke EXO-fan ook een LDN Noise-fan is. Veel van de favoriete nummers van EXO-L hebben LDN-ruis als achtergrond, zoals - Lightsaber, Lucky one, Monster (ja dat nummer), White noise, Lotto, Forever en de lijst gaat maar door... Je kent misschien ook het nummer Chris Brown - 'Turn up the music' uit 2012 (ja ze hebben eraan gewerkt).

3. Joombas muziekgroep - is een label opgericht door Hyuk Shin (Zuid-Koreaanse producer en songwriter) in 2012 in Hollywood, New York en Seoul. Shin leidt zijn muziekproductieteam 'Joombas Music Factory'. Samenwerken met SM-entertainment in Korea. K-POP-nummers waaraan ze hebben gewerkt zijn onder meer - Block B 'NalinA', EXO 'Don't go', 'Growl', 'Universe', 'Hey Mama', Itzy 'Icy', Taeyeon 'Stress' en vele andere nummers met artiesten als Shinee, Monsta X, Girls' Generation, Super Junior, F(X) etc. Ze werkten ook aan Justin Bieber 'One less lonely girl'. De lijst met nummers waaraan ze hebben gewerkt is lang maar zeer indrukwekkend, dus velen zijn enthousiast om ze in de line-up te hebben.

4. Yoo Young-jin - Zuid-Koreaanse singer-songwriter en platenproducent onder SM-entertainment. Hij heeft liedjes geproduceerd en geschreven voor de meeste SM-artiesten, waaronder EXO, Girls' Generation, Super Junior, F(x) en Shinee. Veel van de nummers waaraan ze hebben gewerkt, zijn zeer bekend bij de meeste K-popfans. Hier zijn er een paar die je zeker kent - Super Junior 'Sorry Sorry', 'Mr. Gemakkelijk'. Super Junior-M 'Super girl', 'Sexy free & single', 'Girls' Generation 'Tell me your wish', 'I got a boy', Shinee 'Ring ding dong', EXO 'What is love', 'MAMA ', 'History', 'Tell me what is love(D.O)', TVXQ 'Catch me', Red Velvet 'Bad boy' en nog veel meer indrukwekkende nummers.

5. Kenzie - een Zuid-Koreaanse songwriter ondertekend onder SM entertainment. Ze heeft geschreven voor SM-artiesten, waaronder artiesten als EXO, Super Junior, Girls' Generation, TVXQ, Red Velvet en andere SM-artiesten. Ze is populair bij veel fans, omdat veel nummers waar ze van houden nummers zijn waaraan ze heeft gewerkt als auteur of co-auteur. Hier zijn een paar populaire liedjes die je waarschijnlijk hebt gehoord en zo niet, waar ben je dan geweest? - Girls' Generation 'Into the new world', 'Oh', 'All night', 'Light up the sky', 'Fan', EXO-K 'Overdose', EXO 'Transformer', 'Monster', 'Sing for you', 'What u do', 'Forever', NCT 'Limitless', Taeyeon 'Four seasons', 'I got love', 'Lonely nights', Red Velvet 'Red Flavour', 'Attaboy', 'Peek-a -boo' en vele andere populaire liedjes.

6. Deez - een neo-soul/R&B singer-songwriter/producer gevestigd in Seoul. Hij maakte zijn mainstream K-pop-debuut met Rain's single Only You in 2008 en heeft sindsdien een reeks K-pop R&B/Soul-klassiekers geschreven en geproduceerd, zoals ACE (TAEMIN), 'Love, Love, Love'. (EXO), 'Neon', 'Aurora' (JONGHYUN), 'Light Me Up' (Red Velvet), 'Apology' (TVXQ!), etc. Als artiest bracht hij in 2010 zijn eigen album 'Get Real' uit , waarvan de single Sugar werd uitgeroepen tot 'Best R&B/Soul Song of the Year' bij de Korean Pop Music Awards. Hij heeft eerder vaak met EXO gewerkt, evenals met andere SM-artiesten, dus je zult zijn naam waarschijnlijk op veel nummers vinden die je leuk vindt.

7. Jinby Jin - een populaire producer en schrijver die je misschien kent van het nummer 'Dream' van Suzy en EXO Baekhyun dat in 2016 een samenwerking van het jaar werd. Een ander nummer dat je misschien kent waar Jinby Jin in was opgenomen, is NCT 'Simon Says', Red Velvet 'Oh boy' en vele andere nummers met andere SM-artiesten zoals Shinee en hun lid Taemin.

De line-up van iedereen die meewerkt aan dit album is indrukwekkend en dat alleen al maakt veel fans enthousiast. Samen met de namen van de producenten en schrijvers die aan het album werkten, werd de lijst met de nummers en hun namen vrijgegeven. Nu proberen veel EXO-L al te raden waar elk nummer over gaat en welke een ballad zal zijn als die er is.

Hier is de lijst met de nummers op het album en dat bevat 10 nummers:

1. Obsessie

2. Obsessie (Chinese versie)
3. Problemen
4. Jekyll
5. Dans (groef)
6. Ya Ya Ya
7. Schatje jij bent
8. Non-stop
9. Vandaag (dag na dag)
10 효과 Maar (vlindereffect)

Bekijk hieronder de concepttrailer van EXO voor hun 6e volledige album op Youtube!