Nieuws

Deze twee Koreaanse slangwoorden bestaan ​​al tientallen jaren

AKPOPHEF

Elk jaar worden er veel nieuwe woorden aan het stadswoordenboek toegevoegd. En als deze woorden vaak en lang genoeg worden gebruikt, worden ze toegevoegd aan het officiële woordenboek en worden ze onderdeel van de taal.

Onlangs legde een netizen uit dat er twee Koreaanse slangwoorden zijn die al tientallen jaren worden gebruikt en alomtegenwoordig zijn geworden. De netizen plaatste de twee woorden op een online gemeenschap en legde uit hoe lang deze woorden al bestaan. Deze woorden zouden de internationale K-pop en K-dramafans bekend moeten zijn, aangezien deze woorden vaak in muziek en drama's worden gebruikt.

Weg / Zon.

Velen moeten het woord ' Weg / Zon ' minstens één keer in een drama. Dit is een Koreaans slangwoord dat in verschillende gevallen veel wordt gebruikt. Het is een woord dat kan worden gebruikt om verbijstering, verrassing, teleurstelling en schok uit te drukken. Hul werd voor het eerst gebruikt in de vroege jaren 2000 in een online community en wordt al meer dan 20 jaar gebruikt.

Jjang

' Jjang ' is een ander woord dat al vele jaren bestaat en algemeen wordt gebruikt om 'het beste' te betekenen. Dit woord verscheen voor het eerst midden of eind jaren negentig en verving het woord ' Kep, ' een ander woord dat wordt gebruikt om 'de beste' uit te drukken. Jjang wordt nu al bijna 30 jaar gebruikt en zelfs basisschoolleerlingen gebruiken het tot op de dag van vandaag. Het woord 'Jjang' is ook ontwikkeld om te worden gebruikt in gevallen om 'Veel' uit te drukken. In het midden van de jaren 2000 werd Uljjang of Ulzzang ook vaak gebruikt om personen met het beste gezicht uit te drukken.

Netizens bespraken hoe ze zich voelden over deze woorden en commentaar gegeven , ' Hul, Daebak, Jjang,' 'Dat is zo gek', 'Die twee woorden maken nu gewoon deel uit van het Koreaanse woordenboek', 'Hul, dat is zo gek', 'Ik heb het gevoel dat 'Jjang' een echt woord heeft om te vervangen, maar dan' Hul' heeft geen echt woord, lol' 'Hul, dat is zo geweldig,' en ' Ik voel me oud, lol.'