Blogs

Dingen die je misschien niet zijn opgevallen in het schandaal van Kris Wu

Voordat u dit artikel begint te lezen , neem alsjeblieft niet alles op het eerste gezicht zoals je misschien hebt gedaan in alle artikelen die je tot nu toe hebt gelezen. Het is geen eenvoudig geval; het is een ondergang.1. Hij werd te vroeg vastgehouden

Waarom denk je dat hij te snel werd vastgehouden? Chinese netizens waren woedend en begonnen een enorme ophef te maken over dit schandaal op het Weibo-platform, en zijn fanclubs probeerden hem te verdedigen terwijl ze werden bekritiseerd vanwege hun gedrag door Chinese netizens. Deze strijd tussen mensen op Weibo overschaduwde de Olympische Spelen, dus de autoriteiten hielden hem vast om de mensen te laten stoppen zich te concentreren op het schandaal, maar op de Olympische Spelen en niet gezichtsverlies te lijden. Een andere reden is dat hij het land had kunnen verlaten met zijn Canadese staatsburgerschap. Een paar dagen geleden werden de accounts van Kris Wu van Chinese platforms verwijderd, samen met de meeste van zijn liedjes: het begin van China dat hem overal vandaan probeerde te wissen sinds het schandaal de grootste online hoofdartikelen van buiten Azië bereikte omdat het land gezichtsverlies leed.


2. Hij kan een ander doelwit zijn

Zoals we weten, is de Chinese regering niet zo eenvoudig als in de andere landen. Fanclubs/fandoms met leden die nog op de middelbare school zitten, gooien hun geld op hun idolen en merch, wat de regering boos maakte. Een paar maanden geleden werden veel k-pop-fanpagina's verwijderd van het Weibo-platform vanwege de fans die hun geld en dat van hun ouders aan merchandising en liefdadigheidsprojecten besteedden.

Waarom Kris een doelwit kan zijn?

• China controleert al zijn beroemdheden en alle burgers op online platforms.

• Ze zorgen ervoor dat hun beroemdheden politieke dingen steunen die de regering doet, goed of slecht.

• Ze proberen het geld in China te houden. Omdat Kris in de VS en Canada werkt en het Canadese staatsburgerschap heeft, kunnen ze proberen hem en zijn rijkdom in het land te houden. Een goed voorbeeld is Jackie Chan. Voor degenen die het niet weten, als hij de bevelen van de CCP niet opvolgt, kan zijn familie in gevaar zijn. Zo controleert de regering hun beroemdheden. Een ander goed voorbeeld is waarom ze Hong Kong niet loslaten. In Hong Kong wonen de rijkste mensen die zeer gunstig zijn voor het vasteland van China en zijn economie. Op dit moment is Kris een van de rijkste beroemdheden op het vasteland van China.

• Hij verdiende ongeveer 70 miljoen yuan (11 miljoen USD) met de afleveringen van The Golden Hairpin, die hij teruggaf vanwege het schandaal. Deze tv-show moest zijn debuut worden in een Chinees drama. Wat sommige mensen niet weten, is dat acteurs en actrices meer geld verdienen met tv-shows dan met films, en historische Chinese drama's zijn helemaal niet kort maar hebben talloze afleveringen.

3. Du MeiZhu's aantijgingen tegen Kris Wu

• Alles begon met het een tijdlang bespotten van de ghosting-situatie; toen begonnen de beschuldigingen te groeien van een schaal van 1 tot 100 erger.

• De Weibo-posts met de beschuldigingen van verkrachting zijn geschreven door schrijver Xu, een schrijver met een psychologiediploma.

• Liu kent misschien Du Mei Zhu, maar zij kent hem misschien niet. Hij had ook wraak kunnen nemen of gewoon geld. Liu werd gearresteerd voor fraude nadat de politie erachter kwam wat hij deed.

• De vrienden van Du Mei Zhu zijn niet echt goede vrienden. Ze postten over de kwestie tussen haar en Kris om bekendheid te krijgen (een van hen bereikte 5M op Weibo).

• Het bewijs dat Du Mei Zhu op Weibo plaatste, is mogelijk verzonnen. Geen enkele bankrekening eindigt op opeenvolgende nummers, 3456 en 5678.

• LiEn, de vriend van Du Mei Zhu, loog in een livestream op 19 juli over Du Mei Zhu die met Kris vanaf november zou daten. Ze ontmoetten elkaar op 6 december voor de eerste keer.

• Du Mei Zhu loog ook over dronken worden en gedwongen worden alcohol te drinken. Ze herinnerde zich elk detail van die nacht en er waren getuigen. En hier worden de dingen onduidelijk. Ze loog ook dat haar telefoon was afgepakt. Ze nam die avond een paar video's op.

• Du Mei Zhu loog over meerdere keren naar zijn huis gaan en daar blijven. Hoe? Ze ontmoetten elkaar pas die avond en ze vertrok de volgende ochtend na de maaltijd. Daarna voegden ze elkaar toe op WeChat en begonnen ze een paar maanden te chatten.

• Du Mei Zhu zei dat ze excuses en gerechtigheid wil voor de anderen en hem om China en het entertainment te verlaten. De politie bevestigde via schrijver Xu dat ze samenwerkten om de populariteit van internet te vergroten.

• Du Mei Zhu zei dat de studio een WeChat-account heeft, wat niet klopt. De studio van Kris Wu heeft gepost dat ze geen account hebben geopend.

• Du Mei Zhu loog over minderjarig zijn. De politie bevestigde dat ze op dat moment al volwassen was.

• Het was niet Du Mei Zhu die zei dat er 30 slachtoffers zijn, maar schrijver Xu. De grote fout voor een schrijver met een psychologiediploma was om het getal 30 te kiezen, een getal dat eindigt op een nulcijfer, wat ook de leeftijd van Kris Wu is. Maar daarna begonnen de cijfers steeds weer te veranderen van 30 naar 8, van 8 naar 6 en van 6 naar 5.

• Du Mei Zhu zei dat hij haar bedrogen had nadat hij haar een maand lang had ghosted (stil hun relatie beëindigd).

• Geen enkel slachtoffer van de door Du Mei Zhu genoemde slachtoffers kwam naar het politiebureau van Chaoyang.

4. Geruchten begonnen met opzet om de zaak te verergeren en de netizens op te hitsen

• Kris pleegde zelfmoord: NEE, dat deed hij niet. Iemand plaatste een bericht op Weibo dat iedereen schokte. Na een paar uur werd het bericht door Weibo verwijderd. Als hij zelfmoord zou plegen, zou hij het doen vanwege de druk van de zaak, maar hij deed het niet. Hij zei vorige maand ook in zijn post op Weibo dat hij zelf naar de gevangenis zou gaan als de beschuldigingen waar zijn.

• Kris Wu heeft een 14-jarig meisje verkracht: dit was een gerucht dat werd gelanceerd door Kbizoom, ook bekend als K-BUZZ, een kanaal dat eigendom is van iemand die geruchten verzint en fanoorlogen begint. De eigenaar gaf in 2016 toe dat het hem niets kan schelen of de inhoud in de video's op K-BUZZ waar is of niet en wil alleen maar geld.

Trek geen overhaaste conclusies en wacht op de laatste woorden van de politie over deze zaak.