Nieuws

'Verzending' onderzoekt Zuid-Koreanen over de vraag of figuren in de populaire cultuur verplichte vrijstelling van diensten moeten krijgen + welke criteria moeten worden ingevoerd om te overwegen

mediakanaal ' Verzenden ' werkt samen met online enquêteplatform ' Embrain ' om een ​​onderzoek uit te voeren naar de verplichte vrijstelling van militaire dienst voor Zuid-Koreanen.

Momenteel worden verplichte dienstvrijstellingen toegekend aan figuren in de kunst- en/of internationale sportcategorieën die aan bepaalde criteria voldoen. In het geval van de kunsten komen personen die opmerkelijke prijzen hebben ontvangen bij internationaal erkende wedstrijden in aanmerking voor overweging door de Militaire Manpower Administration (MMA) , terwijl in de sport, personen die in de top 3 eindigen in Olympische spelen of Aziatische spelen zich kwalificeren. De MMA beschouwt momenteel in totaal 42 internationale kunstwedstrijden binnen deze kwalificatiecategorie, waaronder 28 internationale muziekwedstrijden, 9 internationale podiumkunstenwedstrijden en 5 aanvullende nationale kunstwedstrijden (zoals die voor traditionele Koreaanse kunsten).

In 1995 keurde de Zuid-Koreaanse regering de ' Lee Chang Ho Bill ', na een ba-duk (een strategisch bordspel gespeeld in Azië) genie, Lee Chang Ho , werd opgeroepen voor zijn verplichte militaire dienst. Talloze personen pleitten ervoor om Lee Chang Ho vrij te stellen van dienstplicht, en beweerden dat belangrijke figuren in verschillende andere kunst- en cultuurcategorieën dezelfde behandeling verdienden als atleten, en als gevolg daarvan werd een wetsvoorstel toegevoegd aan de militaire dienstwetten van Zuid-Korea waarin staat: 'Individuen in de kunsten of sporten die bijdragen aan de verhoging van het nationale prestige en/of de bevordering van de Koreaanse cultuur, kunnen de vereiste tijd voor de verplichte dienst gebruiken om hun inspanningen ter bevordering van hun respectieve vakgebieden voort te zetten.'

Hoe belangrijk is, meer dan 25 jaar later, in 2022? 'het vergroten van het nationale prestige' en 'de promotie van de Koreaanse cultuur' naar Zuid-Korea? 91% van de deelnemers aan de enquête verklaarde dat het eerste belangrijk was voor Zuid-Korea, terwijl 95% verklaarde dat het laatste belangrijk was voor Zuid-Korea.

Vervolgens vond 89% van de deelnemers aan de enquête dat belangrijke figuren die aan een van de bovenstaande hebben bijgedragen bepaalde prijzen verdienden voor hun bijdragen aan de samenleving, waaronder 85% van de mannelijke deelnemers en 93% van de vrouwelijke deelnemers. 85% van de deelnemers aan het onderzoek was het er ook mee eens dat deze cijfers in aanmerking kwamen voor verplichte militaire vrijstelling.

73% van de deelnemers aan de enquête antwoordde echter dat ze niet wisten wat de vereisten waren om figuren in de kunsten vrij te stellen van dienstplicht. 76% van de deelnemers antwoordde bovendien dat ze geen specifieke internationale kunstwedstrijden kenden waardoor prijswinnaars in aanmerking zouden kunnen komen voor verplichte vrijstelling van diensten.

Op de vraag of bestaande methoden voor het overwegen van verplichte service herzieningen nodig hadden, antwoordde 70% van de deelnemers: 'Ja.' Meer specifiek, op de vraag om 3 redenen te noemen waarom herzieningen nodig waren, antwoordde 54%: 'De criteria zouden specifieker moeten zijn' terwijl 46% antwoordde, 'De criteria moeten rekening houden met generatiewisselingen' en 40% antwoordde, 'De criteria moeten rekening houden met populaire cultuur'.

Met welke kunst-/cultuurgebieden moet rekening worden gehouden bij het herzien van bestaande criteria voor verplichte vrijstelling van diensten?

65% van de deelnemers antwoordde 'K-pop,' 41% van de deelnemers antwoordde, 'K-inhoud' en 38% van de deelnemers antwoordde, 'gukak (traditionele muziek van Korea)' .

Vervolgens werd de deelnemers aan de enquête gevraagd om specifieke figuren te noemen die op dat moment bijdroegen aan: 'het vergroten van het nationale prestige' en 'de bevordering van de Koreaanse cultuur'.

64% genoemdBTS, 15% genoemd Bong Joon Ho , en 9% genoemd Sumi Jo .

Wat vindt u van de noodzaak om belangrijke figuren in de populaire cultuur vrij te stellen van de verplichte militaire dienst? 78% van de deelnemers antwoordde, 'Het lijkt herkenbaar' inclusief 75% van de mannelijke deelnemers en 81% van de vrouwelijke deelnemers.

De deelnemers werd ook gevraagd om bepaalde redenen voor hun antwoorden te geven. 43% zei, 'Met name economische factoren' terwijl 41% zei, 'Het zou de status van Zuid-Korea vergroten'. 39% procent zei, 'Ze zouden beter bijdragen aan hun eigen vakgebied.' Sommigen die tegen de kwestie waren, antwoordden: 'Het zou een ongelijke behandeling van gewone burgers zijn' of 'Sommigen zouden proberen de wetten te misbruiken'.

Ten slotte vroegen de deelnemers aan de enquête hoe de overheid figuren in de populaire cultuur zou kunnen identificeren die in aanmerking komen voor verplichte vrijstelling van diensten. 59% antwoordde, 'Erkenning bij internationaal gerenommeerde prijsuitreikingen' terwijl 25% antwoordde ' De onderscheiding van de president'.

De bovenstaande analyses, uitgevoerd door 'Dispatch' en 'Embrain', ondervroegen 1.000 anonieme Zuid-Koreaanse burgers tussen de 14 en 59 jaar van Marcy 11-15, 2022. De enquêtes werden online uitgevoerd.