Blogs

Dit zijn de K-Pop-groepen die het meest waarschijnlijk zullen ontbinden in 2021

Of het nu komt door het aflopen van hun contracten of door hun gebrek aan populariteit in binnen- en buitenland, deze groepen zouden in 2021 kunnen ontbinden.

1. GOT7


GOT7 debuteerde in januari 2014 en er wordt gespeculeerd dat JYP Entertainment zal aankondigen of de leden van GOT7 hun contracten met het bedrijf binnenkort zullen verlengen. Vanwege de berichten over een ontmoeting van lid Jinyoung met BH Entertainment om een ​​exclusief contract te ondertekenen, maken veel mensen zich zorgen over de toekomst van GOT7. Bovendien hebben fans van de groep zich bij talloze gelegenheden uitgesproken over de mishandeling die de groep van hun bedrijf ontvangt, wat een andere reden zou kunnen zijn waarom de groep mogelijk zou kunnen ontbinden.

De groep heeft echter zelf aangegeven dat de zeven leden allemaal door willen gaan als GOT7, met alle zeven leden. Over de '7-Year Jinx' in K-pop maken ze zich geen zorgen, aangezien ze hun sunbaenims al veel langer dan zeven jaar zien promoten. Het kan een situatie zijn zoals Girls' Generation, waar ze technisch gezien nog steeds een groep zijn, maar de leden zijn allemaal getekend bij verschillende bedrijven.

2. LABOUM

LABOUM debuteerde in augustus 2014, wat betekent dat hun bedrijf hoogstwaarschijnlijk in augustus 2021 zal aankondigen of ze zullen ontbinden of niet. De groep is al meer dan zes jaar actief, maar heeft moeite om een ​​solide fanbase te behouden, zowel in binnen- als buitenland. Bovendien verliet Yulhee de groep in 2017. Door het gebrek aan populariteit bij het grote publiek is de kans groot dat ze in 2021 uit elkaar gaan.

3. SONAMOO

SONAMOO debuteerde in december 2014, wat betekent dat ze nog veel tijd hebben tot hun contract in december 2021 afloopt. SONAMOO valt onder TS Entertainment, een bureau dat berucht is om het verkeerd managen van hun artiesten, met B.A.P als bekendste voorbeeld. Twee voormalige leden - Nahyun en Sumin - hebben al rechtszaken aangespannen tegen het bedrijf om hun contract te beëindigen. Dat naast hun gebrek aan populariteit in zowel Zuid-Korea als internationaal, het zeer waarschijnlijk is dat ze tegen 2021 zullen ontbinden.

4. Rood fluweel

Red Velvet debuteerde in augustus 2014 en het is zeer waarschijnlijk dat SM Entertainment in augustus 2021 zal aankondigen of de groepsleden in het bedrijf zullen blijven of niet. Dit jaar kreeg Red Velvet te maken met een enorme klap voor hun reputatie na de controverse over de slechte houding van lid Irene. . Het schandaal schokte de groep zo dat ze al hun promotionele activiteiten, inclusief een online fanbord, hadden geannuleerd.

SM Entertainment ontbindt groepen meestal niet formeel. In plaats van ze te ontbinden, worden groepen voor onbepaalde tijd op pauze gezet, waarbij sommige leden promoveren als solist of in eenheden. Hierdoor is er een kans dat Red Velvet niet uit elkaar gaat, maar fans maken zich zorgen dat de meidengroep naar de 'kerker' wordt gestuurd.

5. MAMAMOE

MAMAMOO debuteerde in juni 2014 en ze zullen contractverlengingen bespreken tegen juni 2021. De leden hebben allemaal hun debuut gemaakt als solist en hebben een succesvolle carrière als zodanig. In het verleden hebben leden zoals Solar en Moonbyul openlijk gesproken over hun contractverlengingen en zeiden ze niet zeker te zijn over wat de toekomst in petto heeft. Hierdoor zijn fans bang dat de groep mogelijk overweegt te stoppen. Sommigen speculeren dat de groep zal overwegen uit elkaar te gaan om zich te concentreren op hun solocarrières.

6. Lovelyz

Lovelyz debuteerde in november 2014, wat betekent dat hun contracten tegen november 2021 binnenkort worden verlengd. De groep is altijd populair gebleven in Zuid-Korea en groeit langzaam maar zeker een solide fanbase in het Westen. Toch speculeren sommige mensen dat Lovelyz tegen 2021 zou kunnen ontbinden, of dat sommige leden ervoor zouden kunnen kiezen om de groep en Woollim Entertainment te verlaten, vanwege mishandeling en vriendjespolitiek tussen leden.

7. WINNAAR

WINNER debuteerde in augustus 2014, wat betekent dat hun contracten in augustus 2021 moeten worden verlengd. Fans van de groep zijn boos op YG Entertainment voor het slecht behandelen van de groep. Een voormalig lid, Taehyun, verliet de groep om zich te concentreren op zijn geestelijke gezondheid, daarbij verwijzend naar ongelukkigheid in het bedrijf. Comebacks voor de groep zijn angstaanjagend, ondanks hoe succesvol al hun releases zijn geweest. Tijdens een optreden in 'Yoo Hyuiyeol's Sketchbook' vertelde lid Hoony aan aspirant-idolen dat ze geen auditie moesten doen voor YG Entertainment. Vanwege deze gevallen speculeren mensen dat de groep mogelijk zou kunnen ontbinden.

8. Bes Goed


Berry Good debuteerde in mei 2014, wat betekent dat ze tot mei 2021 hebben totdat we hoogstwaarschijnlijk ontdekken of ze zullen ontbinden of niet. De groep heeft in de loop der jaren talloze bezettingswisselingen ondergaan, met vijf voormalige leden en momenteel vier leden in de groep. Met de talrijke vertrekkers van de groep en het gebrek aan populariteit bij het grote publiek in Zuid-Korea, is de kans groot dat ze uit elkaar gaan.


9. Gugudan

Gugudan debuteerde in juni 2016, wat betekent dat ze nog tot 2023 hebben tot hun contracten aflopen. Echter, lid Sally schokte mensen toen ze zei dat zij, samen met de andere leden van Gugudan, gedwongen was hun slaapzalen te verlaten en te horen kreeg dat ze zouden worden gebeld wanneer dat nodig was door hun bedrijf. De laatste comeback van Gugudan was in 2018 en met hun toekomst onzeker, is het meer dan waarschijnlijk dat ze in 2021 uit elkaar gaan.

10. VAN * EEN

IZ*ONE debuteerde in 2018 en werd gevormd door het Mnet-overlevingsprogramma, 'Produce 48'. Volgens talrijke rapporten zou de groep in april 2021 worden ontbonden. Aangezien het contract van IZ*ONE bedoeld is voor een looptijd van slechts twee jaar, is het zeer waarschijnlijk dat ze in april 2021 zullen ontbinden, aangezien de leden moeten terugkeren naar hun respectievelijke agentschappen en, voor de Japanse leden, hun respectievelijke idoolgroepen.