Nieuws

De vrouw van Terra/Luna mede-oprichter Do Kwon zoekt naar verluidt politiebescherming na de crash van zijn 'stablecoins'

AKPOPHEF www.wikitree.co.kr

Koreaanse media meldden op 13 mei dat: Aarde/Maan mede-oprichter Kwon Do Hyung 's vrouw vroeg om politiebescherming nadat een niet-geïdentificeerde persoon in hun appartement in Seoul had ingebroken en aanbelde bij hun huis.

Volgens rapporten vroeg de niet-geïdentificeerde persoon de vrouw van Kwon Do Hyung of meneer Kwon thuis was voordat hij het gebouw verliet. Er werd gemeld dat de niet-geïdentificeerde persoon misbruik maakte van bewoners die het gebouw binnenkwamen en verlieten en kwam binnen via een gemeenschappelijke toegangsdeur van het appartement waar Kwon Do Hyung en zijn vrouw wonen.

De vrouw van meneer Kwon voelde zich angstig en verzocht de politie om noodbescherming. Dit incident volgde op de vernietiging van 'stablecoins' Terra en Luna, gerund door Kwon Do Hyung.

Luna Coin steeg eerder in de buurt van een hoge 200.000 KRW (~ 156,30 USD) in april 2022, maar de waarde werd weggevaagd, waardoor de munt waardelozer dan een stuk vloeipapier. Het wordt momenteel verhandeld voor veel minder dan een cent. Bovendien kelderde TerraUSD, een zustermunt, ook van een 'stablecoin' gekoppeld aan 1 USD om nu ongeveer 15 cent waard te zijn. Duizenden beleggers hebben hun spaargeld/beleggingen weggevaagd.

Net als de criminele fraudeur van Theranos, wordt Kwon Do Hyun nu de 'Elizabeth Holmes' van de cryptocurrency-markt genoemd omdat hij de schuld krijgt van de crash van de crypto-markt. In een interview van eerder in mei 2022 zei Do Kwon ironisch genoeg dat hij het vermakelijk vond om 'munten te zien sterven'.