Blogs

Het einde van 'Sweet Home' uitgelegd en onze voorspellingen voor seizoen 2

Netflix' Sweet Home ' heeft ongelooflijk veel succes gehad in de korte tijd van de release en heeft zelfs een toppositie verdiend in de 'Top 10 van meest bekeken shows' van Netflix wereldwijd. Met zo'n overweldigende reactie is er ook een verhoogde verwachting voor een tweede seizoen en wat de plot van dat seizoen mogelijk zou kunnen inhouden. De Netflix-aanpassing verschilt nogal van waar de webtoon zijn personages neemt, terwijl de ruggengraat van het verhaal intact blijft. Als zodanig zou het niet verstandig zijn om de belangrijkste plotpunten van het tweede seizoen (als die er is) alleen op basis van de webtoon te voorspellen. Daarom bespreken we het einde van het eerste seizoen en het mogelijke uitgangspunt van het tweede seizoen, uitsluitend gebaseerd op de Netflix-aanpassing als een op zichzelf staande serie.

[Spoiler alert]

In de laatste aflevering van 'Sweet Home' staat Hyun Su aan de rand van een morele afgrond, beïnvloed door Ui Myeong en zijn plannen voor wereldheerschappij. Hij plant het zaad van differentiatie tussen monsters en mensen in de geest van Hyun Su, die zo lang een stille verzoening tussen de twee had onderhouden. Juist de kennis van het monster van binnen stelt hem in staat zijn menselijkheid te behouden en te voorkomen dat hij in een monster van buiten verandert. Ui Myeong houdt echter vol overtuiging vol dat de twee in feite niet naast elkaar kunnen bestaan ​​en dat het monster zeer zeker en eenvoudig een evolutie van het menselijk ras is die niet iedereen kan bereiken.

De mutatie/transformatie wordt niet veroorzaakt door een virus, maar eerder door een overdaad aan menselijke emotie en verlangen. De meeste personages draaien zich om wanneer ze een emotioneel hoogtepunt hebben bereikt met betrekking tot honger, woede, pijn, pijn, wraak, opoffering, liefde, enzovoort. De dominante emotie wordt de drijvende kracht van het nu monsterlijke wezen; dus, afhankelijk van de emotie, kan het monster schadelijk zijn voor mensen of niet. Ui Myeong dringt er echter op aan dat van mensen niet kan worden verwacht dat ze deze vergelijking begrijpen, en dat ze te allen tijde vijandig zullen zijn tegenover welk soort monsters dan ook. Dit, in combinatie met de propagandafolders van de regering waarin wordt gevraagd aan burgers om besmette personen over te dragen in ruil voor uitstel, maakt het punt duidelijk.

Nu de bewoners hem en Ui Myeong bedreigen en de laatste Yuri en Sang Wook ervan weerhoudt om Green Home te verlaten, weet Hyun Su nu dat geen van beide partijen de goede kant is, maar de enige manier waarop hij zijn nieuwe familie van vreemden kan beschermen, ongeacht of ze het accepteren. hem of niet, is om te vertrekken met Ui Myeong. Wanneer Ui Myeong echter tekeer gaat, waarbij hij niet alleen Sang Wook en Yuri neerschiet, maar ook enkele van de bewoners binnen, balanceert Hyun Su zichtbaar tussen menselijkheid en wangedrocht. Uiteindelijk, niet in staat om enige schijn van menselijkheid te behouden (deels niet eens willend), transformeert hij en haalt Ui Myeong neer. Vlak voordat hij het helemaal verliest, omhelst Du Sik hem ondanks alle spikes en vertelt hem geruststellend dat niets zijn schuld is of was. Hiermee is Hyun Su in staat om terug te keren naar zijn menselijke vorm, hoewel hij volledig afbreekt van de ervaring. Eén ding wordt duidelijk; medeleven is het antwoord. Hyun Su wordt wakker met een volledig gewist geheugen, maar zijn hart herinnert zich alles. Hij besluit zich over te geven aan het leger wanneer per ongeluk een boobytrap wordt geactiveerd en de soldaten beginnen te schieten terwijl de andere bewoners de tunnel ingaan. Ondertussen ontsnapt het slibmonster van Ui Myeong.

Als de bewoners merken dat Hyun Su niet meeging, belooft Eun Hyuk hem terug te brengen en veilig terug te keren. Hij besluit echter in de kelder te blijven terwijl de anderen door de tunnel vertrekken en het lijkt op een zelfmoordmissie. Onder leiding van Bom vinden de bewoners hun weg uit de tunnel en worden begeleid door het leger. Yi Kyeong voegt zich bij de speciale troepen omdat haar einde van de deal niet werd nagekomen, en de bewoners worden weggevoerd op een andere vrachtwagen. Tegelijkertijd, terwijl Green Home instort, zien we Eun Hyuk naar een familiefoto kijken terwijl tranen en bloed erop vallen. Dit kan betekenen dat Eun Hyuk in een monster begon te veranderen, of dat hij al was veranderd en als mens wilde sterven, daarom keerde hij niet terug naar de tunnel. De kans is groot dat Eun Hyuk waarschijnlijk terugkeert voor het tweede seizoen van 'Sweet Home'. Ondertussen zien we in de slotscène Sang Wook Hyun Su wegrijden in een gepantserde vrachtwagen. De enige verklaring hiervoor is dat het slibmonster nu het lichaam van Sang Wook had bezeten, waardoor hij bovenmenselijke helende vermogens had gekregen waardoor het prominente brandwondlitteken op zijn gezicht er niet meer was. Met twee van de meest krachtige speciale besmette personen op vrije voeten, een vijandige en een zonder idee wie hij is, de speciale troepen op jacht en een onbekend lot dat de bewoners van Green Home wacht, kan alleen een tweede seizoen worden beschreven als de grootste show-down ooit.

Seizoen 2 zal naar alle waarschijnlijkheid dieper ingaan op de experimenten die beweerden de monstervloek van mensen te verwijderen en de oorsprong van het slibmonster dat het lichaam van Ui Myeong aannam, wat zou impliceren dat scheiding mogelijk was, maar het monster nam een ​​ander slachtoffer vrijwel onmiddellijk daarna gegijzeld. De bewoners van Green Home worden weggevoerd met slechts één waarschuwing: Je moet overleven, wat zou kunnen betekenen dat ze hoogstwaarschijnlijk niet naar een veilige haven worden gebracht, maar in plaats daarvan waarschijnlijk worden onderworpen aan Operatie Golden Hour of dat er op wordt geëxperimenteerd. De verloofde van Yi Kyeong, die schijnbaar het geheim van de vloek had ontgrendeld en hetzelfde op zijn blog CRUCRU had gedeeld, is op dit moment ook een dubbelzinnige figuur, noch mens noch monster. Yi Kyeong zal er duidelijk alles aan doen om hem te pakken te krijgen, maar of dat een omkering van haar moraal inhoudt of niet, zal interessant zijn om te zien.

Tegelijkertijd wil Hyun Su misschien proberen het slibmonster uit Sang Wook te halen terwijl hij hem nog steeds in leven houdt, en het zal waarschijnlijk de drijvende confrontatie zijn voor het tweede seizoen. Of hij het als een monster of een mens kan doen, is ook een belangrijke zorg. Eun Hyuk is op dit moment meer een Schrödinger-kat, en het is niet zeker of hij heeft bereikt wat hij wilde en stierf als een mens ondanks het vertonen van symptomen van monstervorming, of dat hij op tijd transformeerde om de crash te overleven. Als hij nog leeft, kan er een mogelijke alliantie ontstaan ​​tussen Hyun Su en hem als ze aan een laatste reddingsmissie beginnen, hetzij als monsters of mensen, of geen van beide. Hoe dan ook, zowel Hyun Su als Eun Hyuk zullen een aanzienlijk offer brengen in het belang van de mensheid als geheel. Aan de andere kant, of de mensheid, zoals we die kennen, überhaupt overleeft, is ook een vraag die in het tweede seizoen moet worden beantwoord.