Blogs

Enkele van de beste K-drama's met verhaallijnen op basis van gearrangeerde en contracthuwelijken

Welk drama zou je een mix van hartverscheurende scènes, sommige delen van hartverscheurende momenten en een heleboel onopgeloste spanning en heimwee kunnen bieden? Geregelde en contractuele huwelijksdrama's kunnen zeker bevredigen waar je naar uitkijkt in een drama!


Wat de opzet ook is, of er onderling wordt besloten om te regelen, iets waar ze oorspronkelijk tegen wilden ingaan, of een huwelijk uit gemakzucht, de trope komt nog steeds hard aan voor degenen die ervan genieten. De trope is niet eens beperkt tot hedendaagse en slice-of-life concepten. Het is zeer invloedrijk en instrumenteel in sageuks, aangezien politiek betrokken gearrangeerde huwelijken veel vaker voorkomen.

Hier zijn enkele van deze drama's waarvan je zult genieten als je van gearrangeerde en contracthuwelijken houdt!

1. Omdat dit mijn eerste leven is

Hoofdkabels:Lee Min Kials Nam Se Hee,jong zo minals Yoon Ji Ho'

Samenvatting: Yoon Ji Ho, een worstelende schrijver, moest vanwege haar jongere broer verhuizen uit haar eigen huis, terwijl Nam Se Hee een duur herenhuis heeft en zijn extra kamer verhuurt om te helpen met de hypotheek. Na een reeks misverstanden die hen deden geloven dat ze samenwoonden met iemand van hetzelfde geslacht, kwamen ze uiteindelijk achter de waarheid, maar hun behoefte blijft: een huisgenoot. Deze opzet zal leiden tot hun gemakshuwelijk.

2. S iets van ongeveer 1 procent

Hoofdkabels:Ha Seok Jinals Lee Jae In,Jeon So Minals Kim Da Hyun

Samenvatting: Door een incident wordt Kim Da Hyun, een kleuterleidster, door de grootvader van Lee Jae In gekozen als de vrouw waarmee zijn kleinzonen moeten trouwen als ze zijn bedrijf willen erven. Beiden haten elkaar echter evenzeer en gaan in plaats daarvan een contract van zes maanden aan voor een schijnrelatie waar ze allebei van kunnen profiteren.

3. Voorbestemd om van je te houden

Hoofdkabels:Jang Hyukals Lee Gun,Jang Na Ra |als Kim Mi Young

Samenvatting: Kim Mi Young en Lee Gun komen door meerdere fouten in een absurde situatie terecht, en hun fout voor één nacht leidde tot de zwangerschap van Mi Young. Alles leidt tot een enorme verandering en een jachtgeweerhuwelijk dat door hun ouders is gearrangeerd vanwege de baby, maar ze ontdekken meer dan alleen maar proberen een nachtelijke fout te corrigeren.

Vier. prinses uren

Hoofdkabels:Ju Ji Hoonals kroonprins Lee Shin,Yoon Eun Hyeals Shin Chae Kyeong

Samenvatting: Gelegen in een alternatief universum waar Korea de monarchie handhaaft, wordt kroonprins Lee Shin gedwongen te trouwen met Shin Chae Kyeong, een gewone man met wie hij verloofd was door zijn grootvader, wijlen keizer Seongjo, in een overeenkomst met de grootvader van het meisje. Ze worden geconfronteerd met een reeks worstelingen, afgezien van hun onwil jegens elkaar, waaronder de strijd om de troon en zelfs elkaars genegenheid.

5. eerste minister en ik

Hoofdkabels:Lee Beom Sooals Kwon Yu,Ik ben Yoon Ahals Nam Da Jungo

Samenvatting: Nam Da Jung, een ambitieuze en gepassioneerde tabloidreporter, doet haar best om een ​​onthulling te vinden over de jongste premier, Kwon Yu, een weduwnaar met drie kinderen die geen elementaire opvoedingsvaardigheden hebben. Ze krijgt uiteindelijk meer dan de exclusieve primeur die ze wilde, wat leidde tot haar contracthuwelijk met de premier.

6. Zoet 18

Hoofdkabels:Han Ji Hyeals Yoon Jung Sook,Lee Dong Gunals Kwon Hyuk Joon

Samenvatting: Yoon Jung Sook, een lid van de oude en nobele Koreaanse clan, de Yun-clan, moet trouwen met Kwon Hyuk Joon, de erfgenaam van de Kwon-clan. Jung Sook ontdekt dat Hyuk Joon de mysterieuze man is op wie ze verliefd werd en trouwt met hem. Echter, realiseert ze zich uiteindelijk de ontberingen van getrouwd zijn met een oudere man en eerstgeboren zoon van een clan.

7. Huwelijkscontract
Hoofdkabels:Lee Seo-jinals Han Ji Hoon,Ueeals Kang Hye Soo

Samenvatting: Kang Hye Soo is een alleenstaande moeder die worstelt om haar dochter op te voeden en tegelijkertijd de schulden van haar overleden echtgenoot af te betalen. Han Ji Hoon is de zoon van een chaebol die een contracthuwelijk zoekt om zijn moeder te redden, die een levertransplantatie nodig heeft. Wanneer Hye Soo wordt gediagnosticeerd met een inoperabele hersentumor, stemt ze ermee in om met Ji-hoon te trouwen en een deel van haar lever aan zijn moeder te doneren in ruil voor genoeg geld om voor haar dochter te zorgen tot ze volwassen is.

8. Volle zaal

Hoofdkabels:Song Hye Kyoals Han Ji Eun,Regenenals Lee Young Jae

Samenvatting: Door een misverstand waarbij Han Ji Eun dacht dat het Full House dat haar grootvader kocht nog van haar was, ontmoet ze Lee Young Jae, een populaire Koreaanse acteur die de nieuwe eigenaar van het huis was. Hoewel ze niet met elkaar overweg kunnen vanwege hun contrasterende gewoonten, komen ze overeen om bij elkaar te wonen, waarbij Ji Eun voor Young Jae werkt als dienstmeisje. Ze zullen echter uiteindelijk een contracthuwelijk aangaan omdat Young Jae zijn verliefdheid jaloers wil maken.

9. De koning 2 harten

Hoofdkabels:Ha Ji Wonals Kapitein Kim Hang Ah,Lee Seung Gials Prins Lee Jae Ha

Samenvatting: Het moderne Zuid-Korea speelt zich af in een alternatieve realiteit en wordt geregeerd door een constitutionele monarchie; Lee Jae Ha wordt door de koning naar een gezamenlijke militaire samenwerking met Noord-Korea gestuurd in een poging hem volwassen te maken. Vervolgens ontmoet hij de Noord-Koreaanse Special Forces-kapitein Kim Hang Ah, die hem zal leren verantwoordelijkheid te dragen. Al snel komt er een gearrangeerd huwelijk tussen de twee tot stand, en uiteindelijk raken ze verloofd en bedenken ze hoe ze hun verschillen opzij kunnen zetten en hun relatie kunnen laten werken.

10. Lieg tegen mij

Hoofdkabels:Kang Ji Hwanals Hyun Ki Joon,Yoon Eun Hyeals Gong Ah Jungo

Samenvatting: Gong Ah Jung, een overheidsfunctionaris van het Ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme, heeft meerdere tegenslagen gehad, waaronder een confrontatie met haar voormalige vriend, wat heeft geleid tot haar leugen over haar burgerlijke staat. De leugen sneeuwt snel als gevolg van verschillende misverstanden met mensen die roddelen over haar vermeende geheime huwelijk met Hyun Ki Joon, de zeer rijke president van World Hotel. Als gevolg van verschillende gebeurtenissen komen ze overeen om voor een korte tijd te doen alsof ze getrouwd zijn, wat voor beide partijen voordelig zal zijn.

elf. Huwelijk niet daten

Hoofdkabels:Yeon Woo Jinals Gong Gi Tae,Han Grooals Joo Jang Mi

Samenvatting: De rijke plastisch chirurg Gong Gi Tae heeft geen interesse in trouwen, terwijl het huwelijk alleen maar is waar werknemer van het luxemerk Joo Jang Mi van droomt. In een poging om zijn ouders van zijn rug te houden over de constante reeks blind dates en huwelijksvooruitzichten, neemt Gi Tae doelbewust Jang Mi mee naar huis om zijn ouders te ontmoeten, die zich voordoet als zijn vriendin, ervan overtuigd dat ze haar nooit zullen goedkeuren.

12. Sassy Girl, Chun Hyang

Hoofdkabels:Han Chae Youngals Sung Chun Hyang,Jae Heeals Lee Mong Ryong

Samenvatting: Chun Hyang is een verantwoordelijke topstudente die haar studie en haar verschillende deeltijdbanen perfect in evenwicht houdt en zal Lee Mong Ryong ontmoeten, een uitdagende maar zeer eenvoudige en opvliegende kerel. Door een misverstand dat tot geruchten zal leiden, worden ze door hun families gedwongen met elkaar te trouwen, ondanks dat Mong Ryong verliefd is op een ander meisje.

13. Het lot creëren

Hoofdkabels:Eugeneals Han Sang Eun,Naar jonge kleurenals Kim Yeo Joon

Samenvatting: Han Sang Eun emigreerde op jonge leeftijd met haar familie naar Australië. Nadat ze haar rechtenstudie heeft afgerond, kondigt ze haar plannen aan om met haar vriend te trouwen, maar haar vader was fel tegen haar omdat hij zijn hart erop had gevestigd dat ze zou trouwen met Kim Yeo Joon, de zoon van zijn beste vriend die in Korea woont. Sang Eun wordt verbannen naar Korea, waar ze met tegenzin samenwerkt met Yeo Joon, die gefocust is op zijn carrière en evenmin geïnteresseerd is in het huwelijk, om een ​​plan te bedenken waarmee ze hun op handen zijnde huwelijk kunnen vermijden.

14. Bruid van de eeuw

Hoofdkabels:Lee Hong Gials Choi Kang Joo,Yang Jin Sungals Na Doo Rim en Jang Yi Kyung

Samenvatting: De Choi-familie die Taeyang runt, zou al honderd jaar onder een vloek liggen dat de eerste bruid van de oudste zoon altijd zal sterven. Wanneer de rijke erfgename Jang Yi Kyung vlak voor haar huwelijk met chaebol-erfgenaam Choi Kang Joo verdwijnt, wordt Na Doo Rim, een gelijkaardige bedrieger, binnengehaald om haar plaats in te nemen.

15. Mijnheer de koningin

Hoofdkabels: Shin Hye Sunals Kim So Yong,Kim Jung Hyunals Yi Won Beom, King Cheoljong

Samenvatting: Kim So Yong, toekomstige koningin Cheorin, is verloofd met Yi Won Beom, toekomstige koning Cheoljong, vanwege een politiek gearrangeerd huwelijk, vooral vanwege het feit dat Cheoljong onder de controle staat van Cheorin's Clan, ondanks dat Cheoljong verliefd is op een ander vrouw. Alles wordt ingewikkeld als ze zichzelf probeert te verdrinken voor het huwelijk, en terwijl de koningin fysiek weer tot leven komt, is ze nu met de ziel van een moderne man in haar lichaam.

16. 100 dagen mijn prins

Hoofdkabels:DOEN.als Lee Yul en Na Won Deuk,Nam Ji Hyunals Yeon Hong Shim en Yoon Yi Seo

Samenvatting: Lee Yul, de kroonprins, lijdt aan geheugenverlies als gevolg van een moordpoging en heeft geleefd met de naam Na Won Deuk die werd gered door de adoptievader van Yeon Hong Shim. Hong Shim verkeert momenteel in een hachelijke situatie als gevolg van het bevel van Lee Yul dat elke meerderjarige moet trouwen, anders zullen ze extreme gevolgen ondervinden. Vanwege zijn gebrek aan herinneringen, wordt hem nu verteld dat hij de verloofde van Hong Shim is, waardoor ze gedwongen worden te trouwen, ondanks dat ze zich allebei niet volledig bewust zijn van de mysteries achter hun identiteit.

17. Het toevallige paar / die dwaas

Hoofdkabels:Hwang Jung Minals Gu Dong Baek,Kim Ah Joongals Han Ji Soo

Samenvatting: Topactrice Han Ji-soo raakt betrokken bij een auto-ongeluk met haar geheime vriend, de zoon van een beroemde politicus. Om hun relatie te verdoezelen, laat Ji Soo haar vriend snel ontsnappen en sleept een onschuldige toeschouwer, Gu Dong Baek, in plaats daarvan de auto in en vraagt ​​hem te doen alsof hij de auto heeft bestuurd. Om de geruchten verder te verdrijven, vraagt ​​Ji Soo Dong Baek om te blijven optreden als haar vriend, die de ander graag accepteert, en ze gaan akkoord met een contract van zes maanden.

18. De laatste keizerin

Hoofdkabels:Jang Na Ra |als Oh Zonnig,Shin Sung Rokals keizer Lee Hyuk,Choi Jin Hyukals Na Wang Sik en Chun Woo Bin

Samenvatting: Oh Sunny speelt zich af in een alternatief universum, waarin Korea in 2018 een constitutionele monarchie is, en is een slimme musicalactrice die een enorme verandering doormaakt na een gearrangeerd huwelijk met keizer Lee Hyuk, de keizer van het Koreaanse rijk. Haar leven in het paleis wordt onverwachts als ze de corruptie van de keizerlijke familie realiseert en de bittere waarheid dat de keizer haar heeft bedrogen

19. Trouw met me, Mary

Hoofdkabels:Maan Geun Youngals Wi Mae Ri,Jang Geun Sukals Kang Mu Gyul,Kim Jae Wookals Byun Jung In

Samenvatting: Wi Mae Ri is een koppige jonge vrouw zonder datingervaring die moeite heeft om met vreemde banen te jongleren. Mae Ri's slappe vader stelt voor om te trouwen met de zoon van zijn rijke vriend, Byun Jung In, om hun schulden af ​​te betalen, wat ze weigert. Om te voorkomen dat de situatie zich voordoet, doet ze alsof ze al getrouwd is met Kang Mu Gyul. In plaats van dat te accepteren, stelt haar vader een deal voor om 100 dagen met hen beiden door te brengen en daarna te beslissen met wie ze wil trouwen.

Hier zijn slechts enkele van de vele dramaseries met als thema gearrangeerde en contracthuwelijken. Welke van de genoemde is je favoriet en welk drama zou je nieuwe kijkers aanraden?