Blogs

Epik High 2019 Noord-Amerikaanse tour verstevigt de status van de groep als legende in Koreaanse muziek

EPIK HOOG

Op 28 april 2019,Epik Highfans stonden in de rij om de iconische Vaudeville Theatre-locatie, The Warfield, in het hart van San Francisco, CA, te betreden om het eerste optreden van het trio in Noord-Amerika in vier jaar te ervaren. Epik High, vers van de release van hun nieuwste album, ' slapeloos in __________ ,' is 3 data verwijderd van het einde van hun 18-date Noord-Amerikaanse tour. Ze stopten in San Francisco om hulde te brengen aan de Bay Area en vrome fans een hartelijk 'hallo weer' te zeggen! Het trio, ondersteund door de alternatieve indie-act, Yoshi Bloem , zorgde voor een genre-overspannend optreden dat aan de wensen van alle aanwezige fans voldeed. Zin in een serieus concert FOMO? Hier is annemieturtelboom's samenvatting van de 'Epik High 2019 North American Tour' in The Warfield in San Francisco om je te vertellen wat je hebt gemist:

Fans wachtten sinds de ochtend op een goede plek om het iconische trio te zien. Lijnen gewikkeld vanaf de kassa van de locatie, verderop in de straat en uiteindelijk rond het blok gewikkeld. Fans van alle leeftijden, rassen en geslachten wachtten reikhalzend op de deuren van 19:00 uur om rond te rollen om de locatie binnen te gaan om zich te situeren. Zodra fans de historische ruimte binnenkwamen, werden ze begroet met twee stands met merchandise. Hoodies, t-shirts en petten werden snel verkocht terwijl anderen langs de rijen renden om hun plek in GA op te eisen.

De muziekavond begon met een inleiding van de alternatieve indieartiest, Yoshi Flower. Yoshi, ook bekend als Los Angeles-muzikant, Josh Smith , combineert zijn affiniteit met hiphop, indierock en elektronische deuntjes tot een uiterst unieke soundscape. Verrassend genoeg had hij weinig banden en relaties met K-Pop, maar deed hij toch de moeite om fans voor Epik High's optreden te hypen door 'Saranghae!' te schreeuwen. en het gooien van vingerharten. Zijn set begon met een zachte lo-fi sfeer, maar werd meer uptempo naarmate de nummers vorderden. Yoshi Flower's meest memorabele momenten waren zijn off-the-speaker rockster-sprongen en ingewikkelde gitaarsolo's.

Na Yoshi Flower gingen de lichten weer aan voor een korte pauze, terwijl de fans hydrateerden en zich klaarmaakten om te genieten van een set van de enige echte Epik High. De pauze was van korte duur omdat de lichten van de zaal gedimd werden en de podiumlichten oplichtten tot DJ Tukutz het publiek vereren met zijn aanwezigheid. Zoals de openingsnoten van ' In Seoul ’ begon door het theater te filteren, rappers, Mithra Jin en Tafel brutaal op het podium voor een zeldzame en langverwachte terugkeer en uitvoering. 'In Seoul' diende als een heerlijk aperitief voor de setlist van de avond door het nieuwste album 'sleepless in __________' in de spotlight te zetten.

De groep ging meteen in ' Nee Thanxxx ,' wat een klassiek old-school hiphopgeluid en gevoel oproept. Epik High was in staat om K-Hip Hop-fans eraan te herinneren dat ze de weg vrijmaakten door slechts de eerste paar minuten van hun live-optreden.

Tablo gaf de trouwe menigte in San Francisco een warm welkom en gaf groepsintroducties door zijn vermogen om grap na grap te maken. Bij de introductie van 'de band' liet hij DJ Tukutz een grote verscheidenheid aan instrumenten imiteren, zoals de cello, accordeon, vleugel, drums, trapdrums en meer. Dit was het begin van een hartelijke lachavond van de groep.

Epik High ging toen over in ' Burj Khalifa ' en deed zelfs wat fanservice tijdens ' Eeuwige zonneschijn ' door de mobiele telefoon van een fan te pakken en halverwege het nummer zelfcamerabeelden op te nemen. Fans van de old school Epik High werden toen gezegend met twee oudere nummers,' Bloeden ' en ' Liefde liefde liefde ,' wiens opzwepende melodieën en het licht elektronische geluid ervoor zorgden dat fans hartstochtelijk meeschreeuwden met de teksten.

Terwijl de groep even op adem kwam, begon Tablo zijn segue in 'Home is Far Away' toen een fan de naam van de track riep voordat hij klaar was met zichzelf en de groep klaar te maken om over te gaan naar het nummer. Op echte Tablo-manier nam hij de voorspelling van die fan en veranderde het in een reeks hilarische melige grappen over hoe ze het nummer niet zouden uitvoeren omdat de fan de verrassing had verpest. De grappen terzijde schuivend, vroeg Tablo toen aan alle fans om hun mobiele telefoons te pakken en de zaal te verlichten met de cameraflits van hun mobiele telefoon. Met de hoeveelheid puur licht van deze gepassioneerde fans, was het trio gezegend met een heldere constellatie van diehard Epik High-volgers.

Epik High bewees vervolgens aan fans dat ze hier zijn om langer te blijven dan we ooit hadden doorgrond door te bewijzen dat het voor deze oude honden mogelijk is om nieuwe trucs te leren zonder de aspecten van het trio op te offeren die hen zo speciaal hebben gemaakt voor de laatste decennium. Het trio nam een ​​speciale vertolking van hun nummer uit 2012, ' Dood deze liefde ,' die een zwaar elektronisch beïnvloede dubstep-drop met zich meebracht die de energieniveaus door het dak van The Warfield deed stijgen. Ze hielden de vrolijke elektronische en hiphop-crossover levend door ' Geavanceerde technologie ' die DJ Tukutz gebruikte om een ​​danspauze te houden en ' Nieuw Mooi ' met zijn elektronische breaks en dreunende Roland 808-drums. Het cohort zorgde voor wat meer fanservice, maar uiteindelijk moet er een einde komen aan goede dingen. Tablo en Mithra Jin deden alsof de groep geen toegift zou accepteren of doen, dus het publiek werd helemaal wild om te horen' Fan ' en sluit de avond af. Na 'Fan' verliet de groep het podium en wenste de diehard fans een fijne avond.

Meteen luid, krachtig gezang en geschreeuw zeggen ' NOG! NOG! NOG! ' schudde het hele theater met zijn heldere volume. Het leek alsof het zingen lukte toen DJ Tukutz terugkwam naar zijn draaitafels met een UC Berkeley-hoodie aan! Tablo, gekleed in een rode Stanford-hoodie, begon toen zijn tralies te rappen in ' geboren hater '. Tegen de tijd dat Mithra Jin weer op het podium stond, verraste het trio een gelukkige fan met een gesigneerd 'slapeloos in __________' t-shirt. Tablo vroeg fans om 'WOW' te schreeuwen en Mithra Jin slaagde erin het shirt op te vouwen om genoeg balvlucht en versnelling te krijgen om het ondertekende T-shirt het balkon op te slingeren.

De avond eindigde met nog een nummer van de groep en de energie die Epik High naar voren bracht werd tienvoudig teruggegeven toen ze hun laatste toegiftnummer uitvoerden,' Haat me niet '. De groep douchte fans in het water en garandeerde dat de aanwezigen een goede tijd zouden hebben met de b-boying en fanservice die ze leverden voor deze Epik High-klassieker. Ze eindigden hun stop in San Francisco door in de pit voor het podium te springen. Fans bleven respectvol, maar zoemden van de opwinding om zo dicht bij deze K-Hip Hop-legendes te zijn.

Epik High liet de concertgangers in een extreem goed humeur achter na een nacht van zingen, dansen en vooral lachen. Het trio bewijst eens te meer dat ze, ondanks de snelle veroudering in een steeds evoluerend muzieklandschap, in staat zijn om de focus op hun muzikale creaties te houden en die ervaring te delen met mensen uit alle lagen van de bevolking over de hele wereld. Epik High 2019 North American Tour-deelnemers hebben allemaal één ding gemeen aan het einde van elke stop van de tour: een onvervalste glimlach.

Epik High heeft nog 3 tourdata in Noord-Amerika: Seattle en twee shows in Vancouver, je kunt tickets krijgen op EPIKHIGH.com.