Albumrecensies

[Albumrecensie] Epik High - 'Shoebox'

Epik High
Epik High - 'Schoenendoos'

Korea's favoriete hiphopgroep, Epik Hoog, is eindelijk terug met 'Schoenendoos.' Er is veel hype geweest rond dit nieuwe album, dus laten we eens kijken of het de verwachtingen overtrof (ahh!):'Nog' opent 'Schoenendoos' met een rustgevend strijkorkest intro. De track valt in een vibe uit hiphopbeat met 'Ik wist niet dat de show voorbij was' The Miracles sample op lus. Deze openingstrack is behoorlijk dope. Epik High schrijft niet alleen hun eigen raps, maar speelt ook in op hun vermogen om hun teksten uit te voeren. ' [Ze] kwamen door ' met dit nummer.


Het vervagende applaus van het publiek dat eindigt 'Nog' leidt naar 'Happen Ending.' Jo Won Sun kenmerken in dit nummer. Haar zachte, vrouwelijke stem complementeert het melancholische geluid en vlotte raps voor een algeheel chill nummer. Hoewel het lied een beetje deprimerend is, is het een prachtig tragisch liefdeslied.


Als een Taeyang fan, het is geen verrassing dat ik dol ben op het volgende nummer, 'Rijk.' De betekenis achter het lied is al eerder gedaan - de hoop op een gemakkelijker, weelderig leven. Maar nogmaals, de teksten zijn echt goed geschreven, en het resultaat is een behoorlijk geweldig nummer. Ik hou vooral van de lijn, 'Mijn schijf regeert alles om me heen DROOM' een spel op Wu Tang's, 'Cash regelt alles om me heen ROOM.'


Ik denk dat ik de mening deel van anderen die naar dit album hebben geluisterd als ik zeg 'Spoiler' klinkt als een samenwerkingsnummer tussen Epik High en collega YG groep, WINNAAR . Dit nummer is weer een prachtig geschreven nummer over een afbrokkelende liefde. Het refrein, 'Je koude blik en woorden zijn een spoiler,' zegt alles, mijn ultieme favoriete regel is: 'Knip me er gewoon uit of vermoord me, ik heb niet eens een happy end nodig, laat me gewoon niet flauwvallen.''Spoiler' eindigt met een simpele 'het einde,' die overgaat in 'Burj Khalifa.' Yankie en Gaeko in dit zieke nummer. Het is een nummer dat mijn pre-game jam op een vrijdagavond zal zijn. 'Mijn high is episch' en Epik High en zijn gezelschap zijn ook episch in dit nummer.


De stemming komt tot rust met het volgende nummer, 'We vechten tegen onszelf' .' Younha leent haar prachtige stem in dit nummer. De beat heeft een eenvoudige baslijn met drums en een pianofunctie. Younha is solo, ' Laten we stoppen, het spijt me' is echt krachtig, en haar stem gelaagd over die van Tablo is perfect.


'Liefde van het lot' heeft nog een ander kenmerk, Kim Jongwan . Het nummer heeft ook nog een andere simpele hiphop-beat, maar de teksten zijn zwaar. Hoewel ik niet 100% begrijp waarom dit nummer 'Amor Fati' heet (reageer hieronder als je het verband ziet!), 'Ik geloof in mezelf, ik geloof in de momenten dat ik met mijn ogen kan zien [�] maar ze noemen me een ongelovige' de teksten gaan diep.


'Geboren Hater' is misschien wel het meest gehypte nummer van dit album, en het stelt niet teleur - het is ziek. De track features Baarden, Verbale Jint, B.I., Tandheelkunde, en Bobby. Het is als een encryptie van de beste rappers in het spel. Hoewel ik denk dat het nummer gemaakt had kunnen worden zonder de willekeurige zangpartijen van B.I., toch... dit nummer is van kwaliteit.Als je door de jaren heen naar Epik High hebt geluisterd, zou je hun 'Lesson'-nummers kennen. 'Les 5,' is het 5e nummer in de 'Lesson'-serie en het is weer een nummer dat je aan het denken zet: het raakt aan maatschappelijke kwesties en waarden. Deze teksten worden gecombineerd met een old school hiphop beat en scratch, een combinatie die goed werkt. Het doet me denken aan Amerikaanse rap uit de jaren 90, die ook een zware betekenis had in plaats van de typische ' Ik hou van feesten ' teksten populair vandaag.


Jay Park , komt ook voor in dit album in 'Het leven is goed.' De track is als Jackson 5 meets hiphop� het is een chill feelgood nummer. Het is een ' zeg vaarwel tegen de haters, want ik voel me fris ' liedje. Eerlijk gezegd weet ik niet of Jay Park de beste eigenschap is voor dit nummer; desalniettemin is het een solide track.


Voorafgaand aan deze albumrelease had ik al geluisterd naar Tablo's cover van Taeyang's 'Ogen, Neus, Lippen' ongeveer duizend keer, dus het is geen nieuws dat ik er dol op ben. Serieus, de lijn, ' de enige trofee die je verdient, catastrofe'-- Ik wou dat ik dat schreef. Ik ben over het algemeen een fan van covers, maar ik vind dat Tablo geweldig werk heeft geleverd door deze track helemaal van hemzelf te maken. De climax met Taeyang x Tablo bezorgt me nog steeds koude rillingen.Het laatste nummer, 'Schoenendoos' doet me denken aan een Lauryn Hill verslaan. In plaats van een Lauryn Hill-functie is het echter: ZACHT (bijna dezelfde artiest, toch?). Ik voel de persoonlijke touch van dit nummer en Epik High's toewijding aan hun muziek en hun families. Het album vinnen met hen' hun schoenen uitdoen ' en thuis zijn, wat ik een mooie afronding van dit album vind.
Over het algemeen vind ik dit album absoluut geweldig. Er waren niet alleen 1024129 functies van enkele van mijn favoriete artiesten (oké, meer als 15 of 16), maar Epik High stopte ook hun eigen flair in elk nummer, wat ons liet zien waarom ze zo gerespecteerd worden in de hiphopindustrie. Vanaf nu, 'Schoenendoos' is terecht in de Amerikaanse iTunes-hitlijsten gebarsten, en ik zie het niet snel langzamer gaan. Ik vond het absoluut geweldig.


Wat vond je van het nieuwe album van Epik High? Laat je opmerking beneden achter!
PS HOE LEUK IS HARU ?!