Blogs

EXCLUSIEF [INTERVIEW] Billlie vertelt over 'GingaMingaYo (de vreemde wereld)' en hun unieke multiversum-concept

Als de allereerste meidengroep gecreëerd door de legendarische singer/songwriterYoon Jong Shinonder zijn label MYSTIEK VERHAAL ,Billlieheeft al lang voor hun debuut een buzz gegenereerd. Sinds de releasehun eerste single RING X RING afgelopen november is Billlie het publiek blijven boeien en nieuwe fans winnen met hun eclectische geluid en een vertelstijl die snel het handelsmerk van de beginnende meidengroep wordt.

De leden kwamen eerder dit jaar terug met hun tweede mini-album ‘ de collectieve ziel en het onbewuste: hoofdstuk één ,' waarin het verhaal van hun vermiste vriend Billlie verder wordt verteld en fans worden uitgenodigd terug te keren naar hun levendige multiversum. Hunlaatste single GingaMingaYo (de vreemde wereld) hielp de groepnieuwe persoonlijke records vestigenvoor albumverkoop. Billlie is ookopkomend als favorietonder wereldwijde K-popfans, bovenaan de regionale iTunes-hitlijsten in de Verenigde Staten, Turkije en België en in de top 10 in Rusland, Duitsland, Japan, Engeland, Canada, Thailand, Oostenrijk en Brazilië.

Tijdens hun recente promoties nam Billlie de tijd om met hem te praten allkpop over het nieuwe nummer en album. Bekijk hieronder het volledige interview van de groep!

ALLKPOP: Allereerst willen we SHEON feliciteren met het behalen van de middelbare school! We weten dat ze afstudeerde rond de tijd dat ze zich voorbereidde op deze comeback, maar hebben de Billlie-leden samen iets leuks kunnen doen om het te vieren?

SHEON: Allereerst bedankt voor het feliciteren met mijn afstuderen. De diploma-uitreiking vond plaats terwijl we ons voorbereidden op onze comeback. Op die dag hadden we ook een VIBE-feestzaal, waar de leden en ik samen met vele fans een zinvolle tijd doorbrachten met praten over verschillende onderwerpen, waaronder afstuderen. Ze feliciteerden me ook!


AKP: Laten we het nu hebben over het nieuwe album 'de collectieve ziel en het onbewuste: hoofdstuk 1.' Het album is Billlie's tweede mini-album en de derde release sinds het debuut in november, wat een indrukwekkende hoeveelheid muziek is om uit te brengen in zo'n korte tijd. Is dat überhaupt een uitdaging geweest? Hoe zijn de leden in staat geweest om energiek te blijven tijdens verschillende voorbereidingen en activiteiten?

MOONSUA: Eigenlijk hebben we al voor ons debuut veel voorbereid om onze brede verhaallijn in een consistente serie te laten zien. Ik denk dat het komt doordat we ons echt goed hebben voorbereid, dat we ons verhaal zelfs vanaf ons debuutalbum in zo'n snel tempo kunnen vertellen. Ik heb me hier met spanning op voorbereid omdat ik de fans zo graag wilde ontmoeten. Misschien is dat de reden ervoor, maar er was geen echte moeilijkheid. Ik voel me dagelijks aangemoedigd en energiek tijdens het doen van activiteiten dankzij onze fans die me altijd steunen.

TSUKI: Na ongeveer twee maanden zijn we terug met nieuwe activiteiten en muziek. Het is een podium waarvan ik heb gedroomd sinds mijn debuut, en ik word nog steeds nerveus en opgewonden bij de gedachte fans te ontmoeten door middel van optredens. Het gevoel om zo snel mogelijk optredens te willen laten zien is nog steeds heel groot in mij. Daarom doen we ons best om voldoende rust te krijgen en voor onze gezondheid te zorgen, zodat we je altijd de beste prestaties en kanten van ons kunnen laten zien.


AKP: Hoe verschilt het nieuwe album van Billlie's eerste mini-album 'the Billage of perceptie: hoofdstuk één'? Waar hebben ze zich deze keer het meest op gefocust?

SUHYEON: Dit nieuwe album, in tegenstelling tot het 1e mini-album dat zich richtte op het verhaal van de werkelijkheid, bestrijkt een andere ruimte en een ander tijdstip in het rijk van dromen en bewusteloosheid. Dit album concentreert zich op het tonen van Billlie's multiversum met een verhaal van twee ruimten en tijd die parallel lopen. We hopen dat je de trefwoorden en hints kunt vinden en ervan kunt genieten die verborgen zijn in de verschillende inhoud die we tonen, inclusief het album en de titelsong.


AKP: Waar past het nieuwe album in het verhaal van Billlie? Welk verhaal probeert het te vertellen?

SIYOON: Billlie's universum vertelt een verscheidenheid aan verhalen over de verdwijning van een kind genaamd Billlie. In deze mysterieuze gebeurtenis kun je ons zien in het heden, het verleden, de ruimte van dromen en verbeelding, en de manier waarop we botsen en groeien.

MOONSUA: In dit album verwoordden we verschillende zorgen en verhalen die we vaak in het echte leven meemaken op een verhalende manier. Ik hoop dan ook dat u met deze zorgen kunt meevoelen. In plaats van een groep te zijn die een duidelijk antwoord geeft op deze zorgen, is Billlie een groep die altijd vragen kan stellen aan onszelf en onze fans die naar ons kijken, dus ik hoop dat we altijd nauw kunnen communiceren en samen verhalen kunnen creëren.

AKP: Voor de comeback-teasers verschenen de leden in twee verschillende concepten: het mooie, vintage 'soul'-concept en het gewaagde, moderne 'onbewuste' concept. Welk concept vinden de leden individueel het meest bij hen passen?

SIYOON: Ik vind het ‘onbewuste’ concept heel gaaf, maar persoonlijk vind ik de lieftallige en vintage stijl van het ‘soul’ concept wat beter bij mij passen.

SUHYEON: Elk concept heeft een heel andere look die ik je kan laten zien, dus ik denk dat ze me allebei goed staan. [Lacht] Ik zal hard werken om ook in de toekomst alle concepten te kunnen realiseren.

TSUKI: Mijn dagelijkse kleding en het concept dat ik leuk vind, zijn mooi en vintage zoals het 'soul'-concept. Dus ik denk dat ik het wat beter kan verwoorden.

SHEON: Bij het uiten heb ik meer vertrouwen in het ‘onbewuste’ concept, maar ik denk dat mijn normale uitstraling meer past bij het ‘ziel’ concept.

HARAM: Het concept waar ik meer bekend mee ben is normaal gesproken 'ziel', maar mensen om me heen zeiden dat het 'onbewuste' concept dat ik voor die tijd probeerde ook goed bij me past. Ik wil mezelf dus graag op verschillende manieren blijven uitdagen (om nieuwe kanten te laten zien).

MOONSUA: Ik denk dat ik mijn vibe en sterke punten meer gedurfd kan uiten met het 'onbewuste' concept.

HARUNA: Ik heb hard gewerkt aan beide concepten, maar ik denk dat ik wat meer plezier had met het filmen van het 'ziel'-concept! Ik wil beide concepten goed op elkaar afstemmen.

AKP: Een ding dat Billlie echt onderscheidt, zijn je zeer filmische muziekvideo's. Sinds de debuutmuziekvideo voor RING X RING is elke video opgenomen als een mini-fantasiefilm. Hoe was het opnemen van de video voor GingaMingaYo (de vreemde wereld)? Is er iets gedenkwaardigs gebeurd op de set?

HARAM:
Onze conceptfilm en muziekvideo zijn gefilmd door Hong Won Ki van Zany Brothers , en Cho Yoon Young , de scenarioschrijver van het drama ' Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo ,’ die samen hard hebben gewerkt om het mogelijk te maken. Een gedenkwaardige aflevering van toen we aan het filmen waren, is een scène waarin ik door een reeks kleding liep, en de kleren werden niet echt aan kleerhangers gehangen, maar werden door het personeel zelf omhoog gehouden. Ik denk dat een video van hoge kwaliteit die filmachtig is, tot stand is gekomen dankzij zoveel mensen, waaronder de regisseur en schrijver. Ik wil je bedanken. [Lacht]

SHEON:
Er is een scène waarin we in het rood gekleed zijn en genieten van een feestje. Dat was de laatste scène die we schoten. In die tijd creëerde de regisseur een sfeer zodat we konden filmen alsof we echt van een feest genoten, dus ik herinner me dat ik opgewonden met alle leden filmde. Deze scène is het einde van de muziekvideo, dus check it out!

SIYOON:
Het werd ook uitgebracht als een performancevideo, en dat hebben we in één take gefilmd. We hebben die keer allemaal heel hard gewerkt aan onze dans, en zodra de scène voorbij was, stond het personeel op en applaudisseerde. Op dat moment was ik verrast om te zien wat er aan de hand was, maar ik was zo trots en blij dat iedereen applaudisseerde om ons te complimenteren.


AKP: Ons favoriete moment van de muziekvideo is het deel waar een groot eenogig CGI-konijn op het scherm verschijnt. Aangezien de video enkele groene schermmomenten en leuke nabewerkingselementen lijkt te hebben, moet de groep behoorlijk verrast zijn geweest toen ze de definitieve versie zagen. Wat was hun reactie op de video en hebben ze favoriete onderdelen?


TSUKI: De naam van het konijn in dit album is ‘dreamvader’. Ik begon te filmen met het konijn uit de conceptfilm ‘wat is jouw B?’. Het is heel schattig als het klein van formaat is, maar toen het in zijn grote vorm in de muziekvideo verscheen, maakte het zijn entree met zo'n schattig geluid dat ik me herinner dat ik met de andere leden sprak over hoe mooi het is!

HARAM: Mijn favoriete scène is de rol van HARUNA. In het begin is er een gedeelte waar ze op een kussen ligt en verbaasd kijkt als ze naar binnen wordt gezogen. Als ze tussen de dekens vandaan komt, zegt ze: 'Ik ben in de war.' In die scène was HARUNA's gezichtsuitdrukking zo schattig dat ik 'schattig' bleef zeggen terwijl ik ernaar keek. Bekijk die scène alsjeblieft in de muziekvideo!


AKP: We weten dat SUHYEON eerder verscheen in het webdrama 'A-Teen', maar heeft een van de andere leden genoten van het acteerelement van het opnemen van muziekvideo's en begonnen ze te overwegen ook te gaan acteren?

SIYOON: Sinds ons debuut heb ik de kans gehad om te proberen te acteren terwijl we de conceptfilms en muziekvideo's filmden. Elke keer dat we dat deden, was ik altijd verbaasd over de uiteenlopende acteervaardigheden van SUHYEON. Het is een heel ander veld en acteren is nog steeds moeilijk voor mij, maar ik wil plezier hebben bij het filmen met de leden en zeker proberen in de toekomst te acteren als ik de kans krijg!

AKP: Tijdens televisiepromoties voor GingaMingaYo (de vreemde wereld) begon TSUKI aandacht te krijgen voor haar unieke en schattige gezichtsuitdrukkingen tijdens optredens. Ze lijkt veel plezier te hebben op het podium! Kan TSUKI ons iets meer vertellen over haar stijl van optreden en wat haar inspireert?

TSUKI: Ik wist niet dat zoveel fans het geweldig zouden vinden, maar ik ben zo dankbaar voor alle interesse. In het geval van de titelsong GingaMingaYo (de vreemde wereld) zijn niet alleen de choreografie maar ook de gezichtsuitdrukkingen erg belangrijk om het verhaal in het nummer over te brengen, dus de leden en ik oefenden veel samen. Op het podium ga ik zo op in het nummer dat niet alleen mijn gevoelens, maar ook de karakteristieken van het nummer perfect kunnen worden overgebracht op alle kijkers.

AKP: Een van de andere nummers op het album is fan song believe, waarvan de teksten zijn geschreven door alle Billlie-leden. Hoe was het proces om het nummer te maken en wat voor soort boodschap wilden ze via het nummer naar hun fans sturen?

HARUNA: believe is een fannummer dat volgt op ' BLOEMENLD ' van ons debuutalbum. Deze keer hebben al onze leden meegewerkt aan het samen schrijven van de teksten om een ​​meer speciaal fannummer te maken. We hebben zowel onze dankbaarheid jegens [onze fans] Belllieve als Billlie's gevoelens uitgedrukt in de teksten. We wilden overbrengen dat we altijd en overal samen willen zijn, op weg naar een betere toekomst met voetstappen die in het verlengde liggen, ook al is het een beetje onhandig of soms moeilijk! Belllie've, wij geloven! Ik zal altijd van jou houden.


AKP: Als Billlie comeback-promoties heeft afgerond, wat gaan ze dan doen? Zijn er specifieke doelen die de leden dit jaar willen bereiken?

SUHYEON: Het is nog steeds moeilijk om je specifieke plannen te vertellen, maar ik denk dat we je door verschillende activiteiten en inhoud kunnen leiden. Kijk uit naar alle activiteiten die Billlie je zal laten zien, inclusief muziek!

HARAM: Billlie's doel dit jaar is om de eerste plaats in muziekprogramma's en de Rookie of the Year-prijs te winnen. De Rookie of the Year award is iets wat we maar één keer in ons leven kunnen krijgen, en we willen uitgroeien tot zangers die door meer mensen geliefd kunnen worden en geluk en troost schenken. We zullen ons best doen om het voor elkaar te krijgen!AKP: Billlie heeft fans van over de hele wereld die ook annemieturtelboom lezen. Kunnen de leden even de tijd nemen om een ​​speciaal bericht te sturen naar de internationale fans die op hen wachten in hun thuisland?

SHEON: Belllie heeft in het buitenland gewoond! Heel erg bedankt voor het altijd leuk vinden en liefhebben van Billlie. Ik wil gewoon zo snel mogelijk gaan waar de fans zijn en met hen in contact komen via onze optredens. Om die dag sneller te laten komen, zal Billlie hard oefenen en veel promotionele activiteiten doen! Laten we gezond blijven en elkaar op het podium zien! Ik mis je, Belllie heb!

MOONSUA: annemieturtelboom lezers die het interview lezen en onze Belllie've! Heel erg bedankt voor je liefde en interesse in Billlie. Zoals we tot nu toe hebben gedaan, zal Billlie contact met je blijven houden door middel van goede muziek en verschillende activiteiten. Kijk er alsjeblieft naar uit, en blijf gezond tot de dag dat we elkaar persoonlijk kunnen ontmoeten. Nogmaals bedankt voor het lezen van het interview!

Kijk voor meer exclusieve idoolinhoud oponze recente karaokevideomet in de hoofdrolVERIVERY!