Blogs

EXCLUSIEF [INTERVIEW] GHOST9 vertelt over pre-debuutuitdagingen, rolmodellen in K-Pop en doelen voor het nieuwe jaar

Na de aftrap van hun eerste Amerikaanse tournee in LA, Maroo Entertainment jongensgroepGHOST9ging zitten met allkpop om hun gedachten te bespreken over het promoten van het buitenland en het doorstaan ​​van vele uitdagingen. Lees wat de zeven leden te zeggen hadden over hun albums en de K-Pop-scene, van hun favoriete B-kantjes tot de sunbaenims ze bewonderen!AKP: Gefeliciteerd met je eerste Amerikaanse tournee! Hoe voel je je?

  WOOJIN Het was mijn eerste keer dat ik naar het buitenland reisde, dus ik was erg nerveus. Maar ik denk dat ik me zelfs op dit moment goed voel. Het feit dat ik voet op dit land heb gezet voelt als een droom.

  SCHEENBEEN Ik was eerst een beetje bezorgd, maar nu ben ik blij dat we [het concert] zonder blessures hebben voltooid. We hadden allemaal plezier.

  JUNHYUNG Dit was ons eerste persoonlijke concert, dus we maakten ons veel zorgen en voelden ons een beetje onzeker. Maar luisteren naar het gejuich van de fans was ongelooflijk.

  JUNSEONG Het concert was erg leuk en het was een geweldige kans om nieuwe culturen te leren kennen op een vreemde plek. Het is fascinerend om nieuwe ervaringen te benaderen, dus ik ben tegenwoordig erg blij.

  PRINS Het concert was erg leuk, dus ik ben ook erg enthousiast over ons volgende concert [in San Francisco].

  KANGSUNG Het was echt leuk, maar het feit dat we het zonder complicaties begonnen, is geweldig. We waren nerveus, maar we hadden plezier terwijl we genoten.

  AKP: Wat zijn enkele gedenkwaardige plaatsen of dingen die je tot nu toe in LA hebt gedaan?

   WOOJIN We gingen naar Santa Monica, en de vogels daar waren anders dan onze duiven in Korea. [ Andere leden : Bedoel je de meeuwen?] Ja! Ze waren ongeveer 1,5 keer groter dan onze Koreaanse duiven. Dat was voor mij heel memorabel. De eekhoorns waren ook interessant.

   JUNHYUNG Ja, de eekhoorns op straat waren zo groot als konijnen.

   KANGSUNG We hebben muntwasserijen alleen in films of in M/V's gezien. Ik dacht dat ze hier in de VS alleen munten zouden aannemen voor de wasserijen, maar... ze namen ook creditcards, net als in Korea. (lacht)

   AKP: Wat was je eerste reactie op het zien van je internationale fans op een locatie voor liveconcerten, na bijna 2 jaar promotie te hebben gemaakt tijdens een pandemie?

    WOOJIN Het was het eerste concert waar geschreeuw en gejuich was toegestaan. De hoge spanning van de fans hier was geweldig. Het was heel leuk.

    JUNHYUNG Ja, het voelde alsof we aan het feesten waren!

    AKP: Je hebt al vijf mini-albums uitgebracht met verschillende genres. Als je één favoriet nummer zou mogen kiezen dat niet het titelnummer is, wat zou dat dan zijn?

     JUNHYUNG Voor mij het liedje FOCUS van onze 2ndmini-album is iets dat ik vaak zou willen uitvoeren. Het is mijn favoriete.

     WOOJIN Voor mij het liedje DRIEHOEK lijkt een favoriet onder de internationale fans.

     AKP Dat was ook een van mijn favorieten!

     WOOJIN Ik vind het ook leuk omdat ik daar veel onderdelen in heb (lacht) .

     KANGSUNG Het is moeilijk kiezen, maar 's Nachts vliegen lijkt in de loop van de tijd veel aandacht te trekken onder fans.

     AKP: Je laatste titelnummer heet Control. De tekst in het refrein, Uw dirigerende maestro , zijn zeer opvallend. Als je alles in de wereld zou kunnen beheersen, wat zou dat dan zijn en waarom?

      JUNHYUNG Ik zou graag controle hebben over mijn leven. Het zou geweldig zijn als ik kon doen wat mijn hartje begeerde.

      WOOJIN Ik wou dat ik het hart van een ander kon beheersen.

      SCHEENBEEN Ik wou dat ik de tijd kon beheersen.

      KANGSUNG Ken je de film ‘ Werd tijd ’? Ik wou dat ik terug kon gaan naar een bepaald punt in de tijd door een kledingkast binnen te gaan [zoals in de film].

      JUNSEONG Ik wou dat ik elk object kon besturen.

      PRINS Voor mij is het mijn eigen gewicht. En de manier waarop mijn gezicht opzwelt. ( Andere leden : Wow, dat is echt realistisch.) Ik wil mijn visuals kunnen beheersen, qua beeld.

      JINWOO Ik zou het weer willen beheersen.

      AKP: Ondertussen is de titel van het album 'NOW: Who We Are Facing'. Wat is de grootste uitdaging die je tot nu toe bent tegengekomen en hoe heb je die overwonnen?

       JUNHYUNG Voor mij waren mijn pre-debuutdagen het moeilijkst. De weg naar een debuut als stagiair lijkt zo kort. En toch is het een tijd die veel verschil maakt. Ik weet niet hoe ik dit moet uitleggen, maar ik heb veel emotionele problemen meegemaakt. Er was veel druk om ons van onze beste kant te laten zien, zonder te weten hoe we beoordeeld zouden worden.

       KANGSUNG Voor mij was de jetlag echt moeilijk. We hebben veel geslapen. Zelfs vandaag heb ik ongeveer 12 uur geslapen, maar ik ben nog steeds moe. Maar dat we ons hier aan het water hebben aangepast, is heel gelukkig. Vroeger dachten we dat we de hele tijd cola zouden moeten drinken, maar gelukkig heeft niemand problemen gehad met het verversen van het water.

       AKP: Wat voor soort concept zou je in de toekomst willen proberen?

        JUNHYUNG Ik wil een ‘feestje vanavond’ concept!

        KANGSUNG Er is een 'drill' hiphop-genre uit het VK, en ik denk dat het leuk zou zijn om een ​​eenheid te maken en een gekke kant van onszelf te laten zien (zoals een ' maniac ') voor afwisseling.

        SCHEENBEEN Als we tot nu toe een performatieve kant van onszelf hebben laten zien met een edgy choreografie, willen we graag een concept proberen waarbij we gewoon op het podium kunnen spelen.

        PRINS Wat mij betreft, aan de andere kant, ik zou graag iets akoestisch proberen. Iets dat je aan de winter doet denken. Lente of winter.

        KANGSUNG Ik denk dat ons concept steeds verandert omdat we allemaal zoveel verschillende meningen hebben.

        AKP: Hebben jullie allemaal een rolmodel uit de? sunbaenims in K-pop? Is er een voorstelling die je bijzonder inspirerend vindt?

         WOOJIN Markeer sunbaenims ! Mijn zus vond ze vroeger ook heel leuk, dus ik begon ze ook leuk te vinden.

         KANGSUNG In het begin tastte ik in het duister over K-Pop en de idolenwereld. Maar na het cultiveren van deze droom, was de eerste artiest die ik echt leuk vondZico sunbaenim . Ik vond het leuk hoe Zico verschillende dingen kon doen en plezier kon hebben terwijl hij een idool was.

         PRINS ik hou echt vanSam Kim sunbaenim .

         JUNSEONG ik hou echt vanDAG6 sunbaenim . Ik hou van bandmuziek. Ik heb liever hun muziek.

         JUNHYUNG Voor mij is hetOERKNAL'sTaeyang sunbaenim .

         SCHEENBEEN Voor mij,EXO'sWanneerenSHINee'sTaemin sunbaenims .

         JINWOO ik hou vanNaul sunbaenim. Ik hou erg van zijn muziek.

         AKP: Ik wil de oudste vragen hyungs in de groep, Shin en Junhyung. Wanneer vind je de maknaes de schattigste zijn?

          SCHEENBEEN In mijn geval word ik vaak ‘genegeerd’, dus in plaats van ze ‘schattig’ te vinden, heb ik het gevoel dat de maknaes zijn mijn hyungs .

          JINWOO Wanneer hij me iets vertelt, Shin hyung zegt dat wij [maknaes] reageer niet echt op hem. Maar wanneer ik reageer, vertrouw ik meestal op lichaamstaal, dus ik knikte en zo. Maar Shino hyung ziet me nooit, dus hij denkt een beetje dat ik hem 'neger'. (lacht)

          SCHEENBEEN Ik denk dat Jinwoo het schattigst is als hij 's ochtends niet kan opstaan.

          JINWOO Zei je aanvankelijk niet dat je me wilde vermoorden als ik niet kon opstaan ​​tijdens onze stagedagen? (lacht)

          SCHEENBEEN Ik heb in ieder geval je gezicht voor je gewassen.

          JUNHYUNG Ik denk dat ik ze schattig vind als ze eten.


          AKP: Nu wil ik de maknae in de groep: Jinwoo. Wanneer vind je de hyungs de meest betrouwbare zijn?

           JINWOO Wanneer er fysiek robuuste leraren in de buurt zijn, voelt het goed om Junhyung . te hebben hyung vooraan staan, omdat zijn schouders zo breed zijn.

           SCHEENBEEN Ik vind Junhyung cool en betrouwbaar wanneer hij voor ons in het Engels bestelt.

           JINWOO Ja, ik was erg dankbaar toen Junhyung hyung voor ons besteld bij Vijf mannen .

           KANGSUNG Als Junhyung er niet was hyung , we zouden bij Five Guys 11 sets frites hebben besteld, samen met de hamburgers...

           AKP: Wat zou je zeggen dat GHOST9 opvalt als een idoolgroep?

            JUNHYUNG We zijn alle zeven zo verschillend. Er is geen enkel deel over ons dat overlapt. Maar, ik denk niet dat dat een slechte zaak is. Telkens wanneer we met zijn zevenen samen zouden komen, is de synergie niet van deze wereld.

            KANGSUNG Dus, zelfs met onze concepten, maakt het feit dat we een heleboel nieuwe dingen kunnen proberen zonder een permanente identiteit ons een team dat in staat is om te experimenteren. Sinds ons debuut zei ik altijd dat we als kameleons zijn die elk concept kunnen verteren, wanneer dan ook. Zo denk ik er nog steeds over.

            WOOJIN Ook maken we nieuwe avonturen. We filmden bovenop het 63-gebouw en bij een ander gebouw met 80 verdiepingen. We dansten ook in de buurt van de Han-rivier en aan boord van een schip, boven het water. We hebben online concerten geprobeerd en nu een persoonlijke tour hier [in de Verenigde Staten]. Ik vind het geweldig dat we deze nieuwe avonturen elke keer proberen als we een album uitbrengen.

            AKP Ja, en je trad ook op bij UCLA en werkte samen met Koreos!

            SCHEENBEEN Ja, de campus was echt geweldig. We hebben daar ongeveer 30 minuten op het gras gelegen. We zagen ook mensen met hangmatten.

            AKP: We zijn benieuwd naar je plannen dit jaar! Waar kijk je het meest naar uit en wat wil je bereiken in 2022?

             JUNSEONG Aangezien we allemaal ons eerste buitenlandse schema hier voor een tour volbrengen, zou ik graag willen dat we ook andere landen bezoeken om meer Ghosties te begroeten.

             KANGSUNG Ik begin aan mijn gezondheid te denken, nu ik 21 ben geworden...

             PRINS Ik wil reizen, maar veilig.

             SCHEENBEEN Ik wil graag optreden tijdens een eindejaarsprijsuitreiking.

             JINWOO Ik zou graag veel inspiratie willen voelen. Ervaar veel nieuwe dingen.

             WOOJIN Ik zou graag willen dat we nummer 1 raken, waar het ook is.

             JUNHYUNG Ik wil graag werken aan zelfverbetering.

             AKP: Geef ten slotte een bericht aan al onze Ghosties bij annemieturtelboom!

              JUNHYUNG We waren erg blij jullie allemaal in LA te mogen begroeten, en het voelt geweldig. We zullen je ook in veel andere steden begroeten, dus ik hoop dat je er naar uitkijkt. Zoals altijd bedankt. Hou van jou.

              WOOJIN Ja, er zijn nog drie concerten te gaan, dus kijk er naar uit.

              KANGSUNG We debuteerden tijdens COVID, dus tot nu toe hebben veel nationale en internationale Ghostie-fans veel op ons gewacht. Maar we zijn nu net begonnen. En sinds we hier in de States zijn aangekomen, willen we veelzijdig blijven en meer mogelijkheden creëren om onze internationale Ghosties zoveel mogelijk te ontmoeten.

              SCHEENBEEN We willen onze Ghosties alvast bedanken voor het volgen van ons tot 2022!